Meubilair

Designstoel filtert en reflecteert zonlicht: de “rainbow” fauteuil

design stoel buisvormige meubelen doorschijnend

We presenteren u een designstoel met een innovatief concept – de getalenteerde jonge Taehwan Kim uit Korea heeft een stalen buisfauteuil gemaakt. De zitting van de zogenaamde “regenboog” stoel is gecoat met een dichroïsch filter. Het maakt gebruik van het effect van interferentie en filtert het zonlicht afhankelijk van de kleur. Het eindresultaat is een spannend kleurverloop dat voortdurend verandert afhankelijk van de kijkhoek. Op deze manier creëert het meubel een fascinerend spel van licht en schaduw en kan het zowel binnen als buiten geënsceneerd worden.

Designstoel met dichroïsch filter creëert een spannend spel van licht en schaduw

design stoel buisvormige meubels licht reflecteert

De design stoel bestaat uit een eenvoudig stalen buizenframe en een zitting met uit polycarbonaat panelen gesneden rugleuning en armleuningen, die door middel van oogjes aan de constructie is bevestigd. U kunt het exacte productieproces zien in de onderstaande video. Het plastic is ook speciaal gecoat met een dichroïsch filter. Het reflecteert het zonlicht afhankelijk van de golflengte – bepaalde golflengten worden doorgelaten, andere worden gereflecteerd. De filters worden vooral gebruikt in de videotechniek – daar splitsen ze het invallende licht in de rood-groen-blauwe kleurruimte. Zo’n interferentiefilter met een breed zendbereik zorgt niet alleen voor spannende lichteffecten op de stoel zelf, maar ook op de schaduw die het werpt.

Design stoel met een minimalistische uitstraling – de “rainbow” fauteuil

design stoel modern eenvoudig transparant

Taehwan Kim besloot het meubel een minimalistische uitstraling te geven zodat het kleurverloop van de “rainbow” fauteuil goed tot zijn recht kan komen. De eenvoudige maar zeer elegante constructie past harmonieus, vooral in puristische meubels. Maar ook in een industrieel interieur slaat de stoel een goed figuur. En omdat de materialen extreem duurzaam zijn en zonder problemen zon en regen kunnen weerstaan, kan de stoel ook accenten zetten in de eethoek buiten. Wat het zitcomfort betreft passen de zitting en rugleuning zich aan de vorm van het lichaam aan zodat je ook zonder zitkussen kunt ontspannen.

design stoel buismeubilair tuin eetkamer

design stoel armleuning kunststof buisvormige meubels

deisgner stoel acryl polycarbonaat paneel buisvormige meubels

Project door Taehwan Kim