Meubilair

Een design salontafel geïnspireerd op de diepten van de zee

design salontafel diepzee geïnspireerd glazen blad

“The Abyss Table” is adembenemend Designer salontafel, dat trekt automatisch de aandacht. Dit originele meubel is ontworpen door ontwerper Christopher Duffy voor Duffy Londen gemaakt, maar is beperkt tot 25 stuks. Als je naar het ontwerp kijkt, denk je meteen aan de woorden van Friedrich Nietsche: “Als je lang in een afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou”.

De Abyss design salontafel – kijk in de schijnbaar oneindige diepte

design salontafel hout-glas-duffy-london-design-studio

Het ontwerpbureau “Duffy London” heeft al een goede reputatie opgebouwd voor verschillende uitstekende ontwerpen, zoals deze innovatieve schommelende eettafel met stoelen die in de lucht schommelen. Maar terwijl zijn eerdere ontwerpen met zwaartekracht spelen, heeft de ontwerper deze keer in oneindige diepte gekeken om deze dramatische nieuwe salontafel te creëren. Het is als een geologische kaart die ons de majesteit van de grote blauwe diepten van de oceaan presenteert.

Design salontafel geïnspireerd op de blauwe diepten van de zee

design-salontafel-houten onderstel-glas-blad-blauw

De ontwerper Christopher Duff merkte toevallig op hoe het glas donkerder wordt naarmate je meer lagen toevoegt. Op dezelfde manier als de zee zich verdiept. Hij wilde dit effect gebruiken om de oceaanbodem na te bootsen. Alsof een mythische kracht een perfecte rechthoek recht uit de aardkorst had getild. Het ontwerpteam werkte een jaar aan de salontafel in hun studio in Londen. Ze experimenteerden met glas, plexiglas en hout om een ​​tafel te creëren als een 3D-weergave van een geologische kaart. De tafel is gemaakt van duurzame materialen en kost zo’n 7.300 euro.

Glazen en houten salontafel

designer salontafel hout geologische kaart zee

designer-salontafel-hout-glas-duurzame-materialen-gemaakt

designer-salontafel-deep-sea-geïnspireerd

designer-salontafel-duffy-london-sea-coast

design salontafel glas blad-hout-lagen-zee-diepte