Meubilair

Een stalen topplafond in de vorm van een moderne designtafel?

salontafel design tafel wit staal kantpatroon Roman Vlahovic

Kanten dekens haken was of is misschien nog steeds de favoriete hobby van je grootmoeder. En hoewel ze niet meer zo populair zijn in een moderne inrichting, zijn er verschillende manieren waarop deze traditie behouden kan blijven. Het project van Miro Roman en Luka Vlahovic erin geslaagd om technologie te combineren met traditie om een ​​magisch product te creëren. “Lacescape Table” is een interessante Designer tafel, die lijkt op een kanten plafond gemaakt van wit staal. Het heeft geen gedefinieerde vorm en kan ook verschillende functies vervullen.

Designtafel geïnspireerd op cultureel erfgoed

tafel design woonkamer wit staal laser gesneden Roman Vlahovic

Het ontwerp is ontwikkeld door kantmakers uit Kroatië en vervolgens gemaakt door robots. Het is volledig digitaal ontworpen en gebouwd. Deze tafel is de eerste van een hele collectie omdat de kantpatronen ontelbaar zijn. De digitale database van de ontwerpers bevat eeuwenlange ervaring met dit culturele erfgoed, wat enigszins onverwacht is voor digitale manipulatie. Juist door de verscheidenheid aan patronen en technieken die ze tot hun beschikking hebben, beperken ze zich tot één enkele tafel. Ze richten hun aandacht op een reeks objecten die de rijkdom van fascinerende patronen en het mooiste Kroatische kant laten zien. Het staal geeft ze alleen een frame en een vaste vorm, maar de tafels zullen er altijd hetzelfde uitzien, maar toch anders.

De designtafel “Lacescape” geeft het bovenplafond een stevige vorm

vetertafel design tafel staal laser gesneden Roman Vlahovic

Het concept van Miro Roman en Luka Vlahovic manipuleert niet alleen het object zelf, maar ontwerpt en definieert ook de regels en systemen die het object zullen genereren en produceren. Het lasergesneden oppervlak en de digitaal gebogen stalen plaat creëren de fascinerende Designer tafel, dat laat zien hoe immaterieel cultureel erfgoed de digitale toekomst kan vormgeven. In plaats van de natuur is cultuur de oase van zijn algoritmen geworden.

design tafel wit stalen tip optiek miro roman luka vlahovic

kanten tafelvorm gevouwen lacescape-ontwerp

designer tafelkant digitaal patroon lacescape

design tafel wit tip miro roman luka vlahovic

tafel patroon top programma digitaal ontwerp roman vlahovic

tabel patroon top database miro roman luka vlahovic

designer tafel project kantpatroon tafelkleed roman vlahovic

tafel-design-staal-wit-patroon-kant-programma

kantpatroon kleedjes kroatische traditie