Meubilair

Handgemaakte Italiaanse meubels met elegant design door Colombostile

Italiaanse meubels van colombostile hout

Vandaag presenteren we u Colombostile – een beroemd Italiaans bedrijf met een lange geschiedenis en traditie in het maken van meubels. Het bedrijf werd opgericht in 1886 in Meda, Brianza – een plaats waar de meubelindustrie behoorlijk ontwikkeld was. Sindsdien heeft het bedrijf een succesvol bedrijf gehad dat is gebaseerd op: handgemaakte Italiaanse meubels is gericht met hoge kwaliteit.

Handgemaakte Italiaanse meubels in koninklijke stijl van Colombostile

Italiaans meubilair van colombostile michael jackson

In 1991 vormde een gebeurtenis de verdere ontwikkeling van het bedrijf. De vereniging van Colombostile met S.I.P.ARR, een fabrikant van designmeubels, in het nieuwe meubelimperium. Het nieuw gefuseerde gemeenschappelijke bedrijf heeft de naam Colombosite behouden omdat het merk zich al heeft gevestigd als een bekend kwaliteitskeurmerk en vanwege zijn handgemaakte Italiaanse meubels was al bekend. De verandering in het bedrijf heeft veel nieuwe architecten en ontwerpers gebracht, evenals veel frisse en innovatieve ideeën. Onder de nieuwe architectennamen waren Maurizio Chiari en Carlo Rampazzi. Chiari begon zijn werk in het bedrijf met het idee om verschillende klassieke stijlen op een nieuwe manier te presenteren. In die tijd introduceerde Rampazzi de eclectische stijl en creëerde een nieuwe collectie op basis van experimenten.

Chique handgemaakte Italiaanse meubels – eclectisch ontmoet klassiek

Italiaans meubilair van colombostile fauteuil blauw

Zowel ontwerpers als zijn teams hebben de traditie om handgemaakte Italiaanse meubels voortgezet, maar tegelijkertijd voortdurend nieuwe perspectieven toevoegend voor een unieke combinatie tussen klassiek en eclectisch. Er was ook een derde richting waarmee het bedrijf begon te werken. Dat was modernistische kunst, die ook gebaseerd was op experimenteren. In plaats van een minimalistische stijl te creëren, kozen de ontwerpers voor modern klassiek. Hieruit is een unieke ontwerprichting ontstaan, namelijk de typische colombostijl voor handgemaakte Italiaanse meubels, dat past perfect bij de collectie.

Designbank met ronde kussens in rood

Italiaanse meubels van colombostile ronde kussens

Witte bank met een elegant design

Handgemaakte Italiaanse meubels van colombostile witte bank

Colombostile stoel in eclectische stijl

Handgemaakte Italiaanse meubels van colombostile stuhl

Designbank in roze met gouden motieven

Handgemaakte Italiaanse meubels van colombostile sofa rosa

Zilveren stoel met een chique design

Italiaans meubilair van colombostile zilveren stoel

Designer stoel in rood van Colombostile

Italiaans meubilair van colombostile fauteuil rood

Designbank met koninklijk design

Italiaanse meubels van colombostile regal

Elegant woonkamerinterieur met rozenmotieven

Italiaanse meubels van colombostile rozenmotief