Meubilair

Hoe meubels voor de kinderkamer te kiezen

kindermeubels-licht-hout-blauw-muren

Eerst moet je beslissen welke kamer in het huis als kinderkamer is klaar gezet. Het moet de overwegend lichte, droge en warme kamer zijn, bij voorkeur aan de zonnige kant. Idealiter zou elk kind zijn eigen territorium moeten hebben waar het kan spelen en bewegen. de Meubels voor de kinderkamer mag niet te overbodig of overbelast zijn, alleen het hoogstnoodzakelijke. Dit maakt het gemakkelijker om de kamer netjes en opgeruimd te houden. Benut elke meter van de ruimte, opbergsystemen en hoogslapers zijn goede keuzes voor kleinere kamers.

Meubels voor kinderkamers – delicaat roze kleurenpalet

meubels-kinderkamer-delicaat-roze-kleurenpalet

De beste optie voor de kinderkamer is het transformerende meubilair. Zo een Meubels voor de kinderkamer meer verschillende functies hebben. Deze multifunctionele structuren kunnen stapelbedden, kasten, planken en nachtkastjes zijn. De multifunctionaliteit van de kindermeubels maakt het mogelijk om ruimte te besparen en aan te passen aan de voortdurend veranderende kinderwensen.

compacte meubels voor de kinderkamer – stapelbedden

rood kinderkamer design stapelbed

Bij het kiezen van de Meubels voor de kinderkamer let op het materiaal – bij voorkeur hout en plastic, omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Probeer tapijten, gordijnen en ander textiel te verwerken, gemakkelijk te wassen en hypoallergeen. Denk ook aan de veiligheid in de kinderkamer, vooral voor jonge kinderen. Hoeken, randen en handgrepen van meubels voor de kinderkamer moeten afgerond zijn. Kies kindvriendelijk Meubels voor de kinderkamer, d.w.z. niet te hoog en vrij zacht als een zitzak.

paarse kinderkamer met compacte hoogslaper

paars-kinderkamer-compacte hoogslaper

En nog iets belangrijks – het is beter om kleurrijke kindermeubels te kopen, zodat je een sfeer creëert en de kinderkamer er niet te somber uitziet.

  Kleurrijke kindermeubels – geel en groen in de kinderkamer

kleurrijke-kindermeubels-geel-groen-kinderkamer