Meubilair

Hoogslaper voor volwassenen in een houten kist als ruimtebesparende oplossing in een klein appartement

hoogslaper voor volwassenen houten kubus slaapgedeelte

Toen TOWOdesign de opdracht ontving voor een klein appartement van 40 m² in Shanghai, China, vormde de beperkte leefruimte een grote uitdaging. Om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten, besloten de interieurontwerpers om het slaapgedeelte te verhogen en in een houten kist om vorm te geven met gebogen randen. Een hoogslaper voor volwassenen bevindt zich in het midden van het slaapgedeelte, met de trap die ernaartoe leidt, met ingebouwde opslagruimte. Lees meer over de ruimtebesparende slaapkamer in dit appartement in China in het artikel.

Een hoogslaper voor volwassenen bespaart ruimte in het kleine appartement

ontwerp klein appartement hoogslaper volwassen ruimtebesparende faciliteit

Hoogslapers zijn niet alleen voor de kinderkamer. Een hoogslaper voor volwassenen wordt beschouwd als de beste oplossing voor kleine appartementen, omdat het ruimte bespaart en veel opbergruimte biedt. Een goed voorbeeld is het slaapgedeelte van dit kleine appartement in Shanghai.

slaapgedeelte houten kist hoogslaper opbergruimte trappen kasten lades

Vanwege de kleine leefruimte besloten de ontwerpers om de slaapkamer te ontwerpen als een kleine houten kubus. De “houten kist” is volledig gemaakt van warm hout en heeft veel meer te bieden dan alleen slaapruimte. Omdat er nooit genoeg opbergruimte is in een klein appartement, hebben de interieurontwerpers elke mogelijke nis omgetoverd tot opbergruimte, bijvoorbeeld het gebied binnen de trap die naar het slaapgedeelte leidt. Onder de hoogslaper heeft de houten kist ook nog opbergruimte in de vorm van twee aparte uitschuifbare kasten.

volwassen hoogslaper houten kist uittrekbare kasten

Een klein slaapgedeelte met een modern design

klein appartement slaapgedeelte design hoogslaper volwassenen ruimtebesparend

In de houten kist zit de hoogslaper voor volwassenen precies in het midden en daarboven zit een uitsparing met indirecte verlichting. Het plafond onder de uitsparing is wit geschilderd, wat in combinatie met de verlichting doet denken aan een dakraam. Twee van de muren in de slaapkamer zijn voorzien van planken, waarbij de bovenste treden van de trap dienst doen als nachtkastjes.

hoogslaper voor volwassenen houten kubus opbergruimte trappen

Aan de andere kant van het bed is er nog een trap die naar een kleine deuropening leidt. In plaats van een deurblad is deze entree voorzien van een gordijn. De kleine trap aan deze kant heeft ook wat opbergruimte, in de vorm van lades op elke trede.

Project door TOWOdesign