Meubilair

Houten en betonnen tafel onthult nieuwe trends in meubeldesign

Betonnen tafel houten poten eetkamer minimalistisch opgezet

Een moderne Houten tafel en beton vertegenwoordigt de nieuwe trend in meubeldesign. De combinatie van de twee materialen is zeer aantrekkelijk. Het contrast tussen het ruwe oppervlak van de betonblokken en de rustieke uitstraling van de houten details is fascinerend. Ook de kleurencombinatie is meer dan geslaagd – de grijze kleur van het beton zorgt voor een minimalistische touch, terwijl de warme bruinrode houtkleur gezellig oogt.

Tafel van hout en beton voor het moderne interieur

Design idee originele woonkamer bijzettafel

De getalenteerde ontwerper Leigh Cameron is altijd al gefascineerd geweest door beton als materiaal in interieurs. Hij vond de ruwe uitstraling van het materiaal erg aantrekkelijk. Voor een maximaal effect combineerde hij beton met hout – en presenteerde hij een nieuwe esthetiek voor de moderne eetkamer. Het werken aan zijn ontwerpen bracht veel uitdagingen met zich mee – de totaal verschillende structuur en het gewicht van de twee materialen, de verschillende textuur, vorm en verwerkingsproces vergden lang onderzoek. Maar hij overwon de moeilijkheden en bracht de sterke punten van de twee materialen naar voren. Het eindresultaat is indrukwekkend – onlangs werden twee tafels met een originele constructie gepresenteerd. De eerste tafel van hout en beton is bedoeld voor de eetkamer, terwijl de tweede gebruikt kan worden als bijzettafel in de woonkamer of als nachtkastje in de slaapkamer.

Tafel gemaakt van hout en beton – tegenpolen trekken elkaar aan

Ontwerp houten constructie details

Twee totaal verschillende materialen in één ontwerp – ja, dat kan. Door de vernieuwende aanpak kon Cameron een ander perspectief laten zien. In feite is dit concept de laatste tijd niet alleen succesvol in de tuin, maar ook in het interieur – steeds meer meubels worden gemaakt van beton en hout. Eenvoudige constructie en duidelijke lijnen bepalen de minimalistische tendens in meubeldesign. De tafel van hout en beton heeft een grote aantrekkingskracht – en is een duidelijk bewijs dat dergelijke ontwerpen ons in de toekomst positief zullen blijven verrassen.

De eettafel in detail

Eettafel opbergruimte hout beton opbergruimte

Hout en beton in één ontwerp

Ontwerp houtbeton meubelfaciliteit

De tafel kan ook op kantoor worden gebruikt

Eettafel design hout beton vloeroppervlak originele designmeubels

De bijzettafel is massiever

Houtdetail moderne productiemethode

De tafel bestaat uit twee elementen

Houten tafel betonnen plaat gebouwd stijlvol ontwerp

De minimalistische tendens is onlangs succesvol geweest

Meubeldesign moderne trendy houten betonplaat

Er ontstaat een mozaïek van verschillende elementen

Beton detail originele constructie