Meubilair

Innovatieve designbank absorbeert regenwater

waterbesparende designer bank mars architects trendy

MARS Asia heeft in opdracht van BMW Guggenheim Lab een innovatief ontwerp gekregen dat de grote steden in een andere richting zal ontwikkelen. de Designbank overtuigt met een innovatief concept: het absorbeert regenwater door functionele kussens. De “waterbank” is een aanpasbaar, modulair systeem dat is ontworpen volgens de traditionele ideeën van een Chesterfield-bank. Het weerspiegelt de bijzondere sfeer van een privé woonkamer.

De designbank maakt indruk met zijn originaliteit en efficiëntie

innovatieve ontwerper waterbank mars architecten trendy

Het onconventionele meubel werd voor het eerst gepresenteerd als een prototype in een reeks kleine details die multifunctionaliteit en duurzaamheid in stedenbouwkunde benadrukken. de Designbank speelt in op de opkomst van waterafhankelijkheid in stedelijke landschappen. De “waterbank” maakt parken en openbare ruimten onafhankelijk van kraanwater en maakt ze weer bruikbaar, zeker na de regen. Het effectieve product voorkomt de effecten van overstromingen en droogtes. Het flexibele waterbeheernetwerk maakt dit mogelijk.

Opbouw van de functionele designbank

innovatieve designbank modern waterabsorberend effectief

De pure esthetiek is geïnspireerd op de achttiende-eeuwse stijl. Het basismateriaal in dit project is gerecycled polyethyleen. Het oppervlak van de bank heeft een bekledingstextuur gekregen. Doordat het regenwater wordt opgeslagen, wordt het vocht verminderd en blijft het oppervlak droog en perfect voor comfortabel zitten. De Designer Bank wordt aangeboden met drie verschillende opslagcapaciteiten – 500, 1000 en 1800 liter. Het kan ook worden gebruikt voor andere stedelijke scenario’s. Voor groen worden vaak grote hoeveelheden natuurlijke hulpbronnen gebruikt. In dit geval is de bank zeer geschikt voor tuinen of kassen omdat hij als watertank kan worden gebruikt. Het is de beste oplossing voor speeltuinen en openbare parken. Mumbai, de dichtstbevolkte stad van India, werd geselecteerd voor de testlocatie van het innovatieve product. In twee parken werden na een jaarlijkse prototypefase de eerste waterbanken aangelegd. Tevreden burgers zeggen dat de functionele Designbank van MARS Asia absorbeert het regenwater en verfraait de groene zones in de stad met elegantie.

Innovatieve zitplaatsen bij regenachtig weer

design bank trendy regenwater absorberend mumbai

De designbank is eenvoudig te installeren

moderne designer bank mars architects absorbeert water