Meubilair

Innovatieve stoel met armleuningen: het ontwerp “Kohlo” is geïnspireerd op het oppervlak van de maan

Stoel met armleuningen hout laminaat designmeubels Scandinavisch

Getalenteerde kunstenaar Matthew Day Jackson presenteerde zijn nieuwste project tijdens Furniture Design Week in Milaan. De Kohlo stoel met armleuningen is geïnspireerd op het oppervlak van de maan. Het hoogwaardige meubel is samen met de eettafel uit dezelfde serie ontworpen en vervaardigd in samenwerking met het Finse bedrijf “Made by Choice”. Het materiaal dat Jackson gebruikt voor zijn Kohlo stoel is Formica gelamineerd multiplex.

Innovatieve stoel met armleuningen: de meubelserie “Kohlo”

Stoel met armleuningen houten eettafel lang gestructureerd oppervlak designmeubels

Jackson, die van oudsher zijn meubels maakt van Formica laminaat, besloot in 2018 uit nieuwsgierigheid de fabriek van zijn leverancier te bezoeken. Daar ontmoette hij toevallig Niclas Ahlström, de eigenaar van het Finse meubelbedrijf “Made by Choice”. De twee besloten samen een meubelserie te lanceren en gaven Formica de opdracht om een ​​hogedruklaminaat te produceren met een oppervlak dat lijkt op het maanreliëf. Speciaal voor deze opdracht ontwikkelde Formica stalen persplaten, waarmee een gestructureerd laminaat kon worden geproduceerd. De inspiratie voor het project is ontleend aan satellietbeelden die bijna 40 jaar na de maanlanding van Appollo 11 door NASA zijn gepubliceerd.

De stoel met armleuning “Kohlo” fascineert door zijn sculpturale vorm en een gestructureerd oppervlak

Stoel met armleuningen Kohlo modern design

Maar niet alleen het oppervlak van het materiaal, ook de stoelconstructie roept associaties op met de maan. De golvende vormen van de stoelpoten en armleuningen zijn geïnspireerd op de maankrater Dionysius en de rechthoekige rugleuning op het ruimteschip Appolo 11. De spannende contrasten tussen de strakke geometrische en ronde lijnen van de “Kohlo” stoel maken van dit moderne meubel een echte blikvanger. In Milaan werden in totaal vier verschillende varianten stoelen en tafels gepresenteerd. De meubelen zijn verkrijgbaar in een houtlook, in een roze kleur, in een grasgroene tint en in zwart.

Stoel met armleuning op maan geïnspireerde meubels Scandinavische inrichtingsideeën

Matthew Day Jackson is al lang gefascineerd door de eerste maanlanding. Hij vindt de redenen achter de eerste vlucht naar de maan bijzonder interessant: in die tijd stond het instinct voor kolonisatie op de voorgrond. Mensen wilden de ruimte veroveren. Tegelijkertijd was de mensheid op zoek naar antwoorden op existentiële vragen. De kunstenaar is in ieder geval van mening dat we ons in onszelf moeten keren om deze existentiële vragen te kunnen beantwoorden.

Stoel met armleuningen geschilderd zwart laminaat Scandinavische meubels

Het meubel staat MadebyChoice beschikbaar.