Meubilair

Marmeren designmeubels – Edele meubelen die het kabbelende oceaanwater nabootsen

marmeren designmeubels elegant 3d zwart marmer

Voor veel ontwerpers, kunstenaars en architecten is de natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie.In de post van vandaag presenteren we marmeren designmeubels die op iedereen een indrukwekkende indruk achterlaten en niet alleen als nuttige meubelen worden gezien, maar als echte kunstwerken. Deze unieke meubelen fungeren als een onzichtbare brug tussen het moderne interieur en de natuurlijkheid van de natuur. De marmeren design meubelen uit de Ocean Memories collectie met hun unieke uitstraling verdienen onze volle aandacht. De Franse ontwerper Mathieu Lehanneur heeft een collectie tafels, banken en krukken gecreëerd waarvan het ontwerp is geïnspireerd op de mysterieuze en unieke oceaan.

oceaan herinneringen collectie mathieu lehanneur marmer brons

De Ocean Memories serie is een vervolg op de Liquid Marble serie. Alle marmeren designmeubels van Ocean Memories zien eruit alsof het kabbelende oceaanwater plotseling is bevroren. Het meubilair is digitaal ontworpen uit marmeren blokken of gepolijst brons. De ontwerper Mathieu Lehanneur gebruikt 3D special effects-software die speciaal is ontwikkeld voor de filmindustrie om de unieke meubels te creëren. Het ongelijke, driedimensionale en golvende oppervlak lijkt bedrieglijk veel op het werkelijke water. Het gladde, gepolijste oppervlak reflecteert het licht op dezelfde manier als het water, waardoor de gelijkenis met de mysterieuze oceaan van de wereld verbluffend is. De golvende structuur geeft het stille marmeren materiaal beweging en dynamiek. Aan de andere kant lijken deze golven versteend vanwege het effect dat ze creëren.

salontafel zwart marmer golfachtige structuur

Het organische oppervlak vloeit vloeiend over in geometrische structuren en creëert een uniek contrast dat niet onopgemerkt blijft in een moderne ruimte. Voor wie de expressieve designmeubels graag gekleurd wil hebben, zijn ze ook verkrijgbaar in brons als alternatief voor het zwarte marmer. Mathieu Lehanneur is van mening dat zulke meubelen pas mooi worden als we de innovatie erachter niet in vraag stellen. Door de zich snel ontwikkelende technologieën en processen zijn deze marmeren designmeubels werken van de huidige, moderne tijd. De meubelen uit de serie Ocean Memories fascineren met een surrealistisch effect en zien er uiterst innovatief en modern uit.

designmeubelcollectie oceaan herinneringen tafel

driedimensionale golven tafeloppervlak marmeren designmeubels

marmeren blokken oneffen oppervlak zwarte bank

modern design natuursteen marmeren tafel

design meubel kruk zwart marmer

oceaan herinneringen collectie marmeren design meubelen rechthoekige tafel

marmeren design meubels oppervlak bronzen salontafel

ocean wave tafel lamelvorm marmeren blok design meubels

tafel oneffen oppervlak marmeren design meubelen

* U kunt meer projecten vinden van de ontwerper Mathieu Lehanneur hier