Meubilair

Massief houten kledingkast met retro look van Studio Tord Boontje

Kastdeuren massief houten design mechanisme geopend

We leven in een tijd van gebrek aan leefruimte. Niet iedereen heeft een extra kamer die kan worden omgezet in een inloopkast. Studio Tord Boontje presenteert elegante oplossingen, zelfs voor de kleinste ruimtes. L’Armoire is een Massief houten kledingkast en een zeer functioneel meubelstuk dat indruk maakt met zijn klassieke esthetiek.

 L’Armoire – massief houten kledingkast in een warme houttint

L-Armoire garderobe-houten designmeubels handgemaakt

Van de Massief houten kledingkast is een ontwerp voor meta- 210 cm hoog, 110 cm breed en 80 cm diep. Het gewelfde silhouet is geïnspireerd op de sculpturale schoonheid van 18e-eeuwse meubels. Tord Boontje heeft meer dan 2000 uur werk gestoken in dit buitengewone meubelstuk.

Massief houten kledingkast ontwerp

Kledingkast donker houtsoort nerf Tord-Boontje design

Van de Massief houten kledingkast heeft een geheim – in feite niet slechts één. Handgemaakt en gefineerd in de mooiste traditionele stijl van de 18e eeuw, de kast heeft 3 extra lades ergens verborgen. Voor de productie werden verschillende houtsoorten uit de familie Dalbergia gebruikt. De fineren voor de gecompliceerde geometrie zijn met de hand gezaagd uit cocobolo-hout. De lades zijn gemaakt van padouk – een hard en middelzwaar hout met een karakteristieke donkere kleur en nerf in de structuur.

De kledingkast is absoluut comfortabel en functioneel

Sculpturale meubels-houten ontwerpstudio Tord Boontje

De glanzende, licht gestructureerde oppervlakken in warme houttint kunnen optimaal aan de wensen van de klant worden aangepast. De kastdeuren worden geopend door een mechanisme. L’Armoire is veel meer een kunstwerk dan een meubelstuk

Sculpturale meubels van Tord Boontje

Glans hout oppervlak getextureerd glanzend ontwerp

Ontwerper Tord Boontje werd in 1968 in Nederland geboren en studeerde in 1991 af aan de Eindhoven Design Academy. Later vervolgde hij zijn opleiding aan het Royal College of Art London. Zijn unieke werken worden tentoongesteld in musea in New York, Londen, San Francisco, Helsinki en Philadelphia. Tord Boontje is een grote fan van Rodin. Hij heeft al verschillende designprijzen gewonnen voor zijn buitengewone kunstprojecten.

Warme houttinten

Sculptuur meubels kledingkast lades geïntegreerd hout

Warm roodbruin – met een paar rijke highlights

Kledingkast retro look houtstructuur achterwand

De verborgen lades

Inbouwladekast ontwerp Boontje Tord

Gefineerd massief houten meubel met een duidelijke vormentaal

Studio Tord Boontje-Kabinet gebouwd hout

Vrij strak, bochtig en buitengewoon

Designkast - met verborgen lades - houtstructuur

Sculpturale schoonheid

Designmeubel kast-gebogen randen-structuur anders