Meubilair

Mediterrane tuinmeubelen – ontwerpen en kleuren geïnspireerd door de natuur voor buiten

De buitenruimte kan een natuurlijk verlengstuk zijn van de binnenruimte met speciale aandacht voor de relatie met de natuur door middel van mediterrane tuinmeubelen. In de afgelopen tijd heeft deze trend zich ontwikkeld tot een echte levensbeschouwing. Dit beschouwt het leven in de open lucht als fundamenteel voor het menselijk welzijn. De Italiaanse meubelfabrikant Ethimo neemt dit concept ook over in zijn productie. Dit is een jong designermerk met aanwezigheid in meer dan 70 landen. In slechts een paar jaar tijd heeft het bedrijf een sterke identiteit ontwikkeld met een uitgebreid en gediversifieerd aanbod voor woningen, horeca en bedrijfsruimten.

Mediterrane tuinmeubelen dicht bij de natuur

mediterrane tuinmeubelen gemaakt van gebreide materialen en kussens omgeven door bamboe

De intense kleuren van de natuur en de kracht van mediterrane landschappen hebben de hoofdrol gespeeld in de inspiratie voor deze collecties. Daarnaast bepalen deze woning en de natuurlijke ligging in de buitenlucht de keuze voor hoogwaardige materialen. Deze behouden hun efficiëntie in de loop van de tijd, ondanks het weer. In de eerste 10 jaar van zijn activiteit experimenteerde Ethimo graag met verschillende esthetische codes en werkte hij samen met internationale ontwerpers zoals Luca Nichetto, Christophe Pillet, Patrick Norguet, Matteo Thun, Antonio Rodriguez en Paola Navone.

minimalistisch mediterraan tuinmeubilair voor buiten met uitzicht op zee en rotsen

Het ontwerp genaamd Esedra, ontworpen door Luca Nichetto, is pure creativiteit in het omgaan met materiaal. De naam roept ook een perfecte balans op tussen omhullende vormen en materialen. Deze brengen nieuwe tactiele en visuele waarnemingen over. Ontwerpen die een sfeer van ontspanning en welzijn suggereren, zijn het resultaat van de combinatie van aluminium en teak in de tuinmeubelen. De ontwerpers creëerden de synthetische vezels met behulp van een speciale technologie. Dienovereenkomstig reproduceren ze de handgemaakte en warme sensaties van natuurlijke, geweven vezels.

buitenterras met een set fauteuils en banken in retrostijl

De Grand Life-collectie, ontworpen door Christophe Pillet, belichaamt zijn betekenis in zijn eigen naam. Het ontwerp roept beelden op van plaatsen met een tijdloze schoonheid, een fascinerende en ontspannen sfeer en panorama’s die een sfeer van sereniteit oproepen, en buitenruimtes die meubels verwelkomen met een ingetogen en warme stijl.

Natuurminnend design in de patio met moderne meubels om op te zitten

Dit is een authentieke uitdrukking van de Italiaanse manier van leven. Met Grand Life vieren Ethimo en Christophe Pillet hun creativiteit en de onmiskenbare cultuur van Italiaans design.

Ontwerpen in retrostijl met moderne elementen

grote teakhouten stoel met omringende rugleuning en kruk in de tuin

Het ontwerp Knit is in 2014 ontstaan ​​uit de samenwerking met Patrick Norguet en is een waar icoon als voorbeeld van dergelijke mediterrane tuinmeubelen. Om de twee seizoenen verrijken de ontwerpers hun collectie met nieuwe elementen. Voor 2020 schitteren een comfortabele bank en fauteuil in een nieuwe aflevering van een steeds completere en voortdurend evoluerende loungecollectie.

Jaren 70-stijl met moderne stoffen elementen als ontwerp voor mediterrane tuinmeubelen

De modellen veranderen voortdurend qua volumes, oppervlakken en materialen. De ontwerpers kijken daarom altijd naar onderscheidende kenmerken om de charme van hun gebreide meubelen te behouden. In feite weerspiegelen de twee nieuwe creaties het karakteristieke erfgoed van de collectie. Bovendien wordt dit bepaald door de combinatie van natuurlijk of machinaal bewerkt teak met de geweven touwstructuur van de zitting.

breed buitenterras met vloertegels in het bos en mediterrane tuinmeubelen

Allaperto Mountain is een andere loungecollectie van Matteo Thun en Antonio Rodriguez. Dit zijn de eerste ontwerpen die zijn ontwikkeld om buitenruimtes in een bergcontext te verbeteren. Natuurlijk en verwerkt teak, samen met innovatieve stoffen en bekledingen en originele meubels, creëren mediterrane tuinmeubelen en accessoires die bestand zijn tegen hogere temperaturen en hun natuurlijke schoonheid in de loop van de tijd behouden.

Elegante mediterrane tuinmeubelen met bekleding

twee fauteuils met stoffering en ronde tafel op terras met zeezicht op eiland

Swing is de collectie ontworpen door Patrick Norguet in 2015 en gepresenteerd in de catalogus van 2016. Het team verrijkt dit seizoen na seizoen met nieuwe elementen die het steeds completer maken. De ontwerper brengt het meubilair tot leven door een architectonisch spel van herhaalde teakelementen.

Barstoelen voor de toonbank met geweven hout en marmeren werkblad

Het geheel is bovendien bevestigd aan een aluminium structuur. Dit creëert comfortabele stoelen die perfect zijn voor buiten en een persoonlijke aanvulling vormen op woonruimtes. Eettafels en stoelen, krukken, lounge- en clubstoelen, banken (modulair of niet), schommelstoelen en salontafels. Dit is dus een complete collectie die voldoet aan elke behoefte aan comfort op momenten van ontspanning en gezelligheid en nieuwe ervaringen creëert in de wellnessruimte.

rustieke houten meditarrane tuinmeubelen op terras met natuurstenen zuilen

Last but not least, Rafael is een andere collectie gecreëerd vanuit de visie van Paola Navone. Zo heeft de ontwerper de materialiteit van hout en het vakmanschap in de productie verbeterd. Het project is gebaseerd op het vermogen van de ontwerper om de esthetische en formele inspiratie van verre culturen en landschappen te interpreteren en opnieuw uit te vinden.

combinatie van marmer en hout voor een kleine bijzettafel bij het zwembad

Ze combineerde dit perfect met de passie van Ethimo om een ​​ideale en harmonieuze relatie te creëren tussen meubels en de omringende context. Rafael is een collectie loungemeubels die de essentie van exotische plekken oproept, gevoelens van welzijn suggereert en nieuwe ervaringen genereert in het leven in de open lucht.

Geniet van ontspannen middagen in de tuin

comfortabele gestoffeerde fauteuil van rotan en hout omringd door potplanten en cactussen

Een zonnige dag bij het zwembad

Ligstoel met gekleurde kussens naast zwembad met houten bijzettafel buiten

Praktische bijzettafels met een modern design

Designtafels in groene en lichte tinten voor een moderne inrichting in de tuin

Mediterrane tuinmeubelen voor kleurrijke accenten buitenshuis

lage tafel met groene bladen en moderne vormen op stenen vloer

*Internetaanwezigheid de fabrikant