Meubilair

Meubels gemaakt van kabeltrommels – geweldige upcycling-ideeën met rustieke charme

Je hebt waarschijnlijk al meerdere keren meubels gemaakt van kabelhaspels gezien en je hebt misschien gedacht dat het er interessant en stijlvol uitzag. Deze ronde, houtachtige elementen zijn meestal verkrijgbaar bij elektrotechnische groothandels, aannemers of zelfs op Ebay. Een kabelhaspel is geschikt voor vele binnen- en buitenruimtes en is eenvoudig te hergebruiken. Als u bijvoorbeeld een ongebruikelijke kabelhaspeltafel voor uw tuin wilt decoreren, kunt u zo’n oud onderdeel overwegen. Deze bieden dan ook veelzijdige mogelijkheden zoals salontafels in de achtertuin of als bijzettafels voor binnen. Bekijk enkele geweldige ideeën voor kabelhaspels en laat ze u inspireren voor uw eigen projecten.

Creatieve meubels gemaakt van kabeltrommels

Verander het interieurontwerp met een kabeltrommel als decoratie met groene planten

Creativiteit zit in ons allemaal en we houden er allemaal van om er op de een of andere manier mee te pronken. Maar wanneer creativiteit en nut elkaar ontmoeten, blijkt het een aantrekkelijker bedrijf te zijn. Een hergebruikte kabeltrommel heeft dezelfde eigenschappen als houten pallets. Het hout is geïmpregneerd met een conserveringsvloeistof die diep in de vezels doordringt. Daarom rot zo’n stuk hout meestal niet zo gemakkelijk als zacht hout. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de antischimmel- en insectenwerende middelen. De kabelhaspel wordt al jaren buiten gebruikt. Het is echter niet aan te raden om dit meubel op een natte ondergrond te plaatsen. Zoals bij alle tuinmeubelen verlengt een droge ondergrond de levensduur aanzienlijk.

gezellige sfeer op het rustiek ingerichte buitenterrasmeubilair van kabeltrommels

Het kan een eenvoudig idee zijn om hout voor een kabelhaspel uit elkaar te halen en er een tuintafel van te maken. Het enige wat u hoeft te doen is de spoel rechtop te laten staan. Wat echter interessanter is, is de mogelijkheid om de houten tafel te versieren. Enkele van de opties zijn het toevoegen van een glasplaat, een mozaïek of een paraplu voor die warme zomerdagen. De inspanning voor een dergelijk project is minimaal, daarom zijn deze houten onderdelen tegenwoordig zo gewild. Als u van het originele uiterlijk van de kabelhaspel houdt, hoeft u deze niet per se te veranderen. Als alternatief kunt u het stuk in elke gewenste kleur schilderen of het gewoon vernissen. Als de kabelhaspel klein is, kunt u katrollen installeren om hem mobiel te maken. Wat kun je bouwen van kabeltrommels? Lees verder om zelf enkele geschikte voorbeelden te ontdekken.

Maak een stoel van een kabeltrommel

eenvoudig en creatief idee voor tuinmeubelen als stoel uit een kabeltrommel

Zo kun je een oude kabelhaspel ombouwen tot schommelstoel. De rugleuning van deze schommelstoel kan je verstevigen met de metalen spijlen van een oude stoel. Anders kunt u hiervoor gewoon aanvullend materiaal gebruiken dat voor u beschikbaar is. U hoeft deze voorbeelden dus niet precies te volgen. Een paar blokken aan de achterkant en wielen aan de voorkant kunnen ook voorkomen dat de stoel kantelt. De zitting en de rugleuning kunnen net zo gemakkelijk gemaakt worden van planken van europallets. De wielen maken het verplaatsen gemakkelijker, omdat deze stoelen meestal zwaar zijn. Bovendien verbeteren de bijpassende kussens het comfort van dergelijke stoelen gemaakt van houtmaterialen aanzienlijk.

Ideeën voor bank van kabeltrommel

Bouw je eigen bank uit een kabeltrommel in een rustieke stijl met pallets

Bent u op zoek naar mooie meubelen van kabelhaspels voor uw veranda of tuin? Met deze materialen kun je bijvoorbeeld zo’n DIY-bankje maken, dat niet alleen goedkoop, maar ook stevig en mooi is. Hierdoor kunt u rustieke tuinmeubelen naar eigen wens samenstellen. Zo’n tuinbank kan bestaan ​​uit een lege rol die je op een eenvoudige maar elegante manier kunt verbouwen. Als u een kabelhaspel kunt bemachtigen die niet in gebruik is en gratis pallets, kunt u praktisch een buitenbank maken. Dit is niet zo moeilijk om te maken met alleen eenvoudige hulpmiddelen. Deze liggen waarschijnlijk al in je gereedschapsschuur en je hebt ze gebruikt bij het verbeteren van je huis.

maak een houten bank van kabeltrommels met gerecyclede materialen voor de tuin

U kunt het ontwerp ook wijzigen om het er uniek uit te laten zien. Verf het meubel, bevestig een rugleuning of een zijvlak aan de armleuning zodat je er je drankjes op kunt zetten. U kunt ook een slijpschijf gebruiken die wordt geleverd met een metalen schijf. Hierdoor kan de toplaag van het hout veel sneller verwijderd worden, wat het oppervlak nog mooier kan maken. Deze bank gemaakt van een kabeltrommel kan daardoor een unieke toevoeging worden aan je tuin, terras of buitenruimte.

ronde tafel als meubel van kabeltrommels met houders voor wijnglazen slimme ideeën

Hiervoor kunt u eerst twee kabeltrommels uit elkaar halen. Dan kun je het beste een patroon tekenen op een van de kleinere ronde zijden van de rol en deze uitknippen met een decoupeerzaag. Herhaal het proces aan de tweede kant en snijd platte delen van de twee kanten uit. Gebruik vervolgens de grotere trommel en bouw de bank eruit. Bevestig de zijkanten op hun plaats en creëer extra ondersteuning van hout in de vorm van blokken. Voeg ten slotte kussens toe voor comfort.

Andere ideeën voor meubels gemaakt van kabeltrommels

wat kun je maken van kabeltrommels?Koffietafels in wit met planten op een overdekt tuinterras

Tafels op wielen en vaste tuintafels kunnen, zoals hierboven reeds vermeld, van dergelijke materialen gemaakt worden. Een van de voordelen en tegelijk een nadeel van dit meubel is echter het gewicht, dit kan bijvoorbeeld helpen om diefstal te voorkomen als het om een ​​grote tafel gaat. De kleine meubelen van kabeltrommels kunnen daardoor gemakkelijker worden opgetild. Grote tafels gemaakt van zware trommels zijn echter ideaal voor een terras of zelfs een bar. Niemand zou proberen zo’n enorme terrastafel op te tillen.

tuintafel kabeltrommel ideeën hergebruik oude stenen bloempot van ijzeren emmer rustiek

Met zulke gerecyclede kabelhaspels van hout kun je ook zelf tuinmeubelen bouwen. Zo’n houten rol is meestal niet zomaar gratis verkrijgbaar. Om deze reden kunt u zich eenvoudig tot dealers wenden nadat u bijvoorbeeld de relevante advertenties op internet hebt onderzocht. Zo’n tuintafel kan ook gemaakt worden van kabeltrommels en kan de tuin een speels tintje geven. Voor meer bescherming tegen de zon kun je er ook een parasol in zetten om van zonnige dagen buiten te genieten.

kleine bijzettafel van kabeltrommel met omwikkeld touw

Deze ronde variant past ook perfect in de woonkamer als salontafel of als bijzettafel naast een ligbed. Met zo’n tafel kunt u uw woonkamer of lounge decoreren, waar u met uw gezin ‘s avonds kunt genieten van een kopje thee of een warm samenzijn. Kies gewoon een kleur die bij uw stijl past om uw meubel mee te schilderen. Een ander geweldig idee voor meubels gemaakt van kabelhaspels is een picknicktafel. Dit kan perfect zijn voor een informele familiebijeenkomst in de tuin of op het terras. In dit geval staat de tafel in het midden en heeft de vorm van een trommel. Je kunt dan de banken eromheen bouwen en deze aan de picknicktafel bevestigen.

Zitmeubels gemaakt van kabeltrommels

Gerecycleerde materialen voor stoel van kabeltrommelgebruik voor rockend diy-project

Je kunt een klein zitje zo construeren dat het in bijna elke hoek past. Dit vergroot niet alleen de zitcapaciteit in je huis, maar zorgt ook voor een bijzondere sfeer in de kamer. Plaats zo’n meubel bijvoorbeeld als interessante toevoeging aan een tienerkamer. Dit kan een mooie kruk zijn gemaakt van gekleurde elementen die gemakkelijk te combineren is met een bank. Je kunt zelfs extra opbergruimte creëren in de kruk.

rustieke meubels gemaakt van kabeltrommels en stalen kuipen creëren creatieve ideeën voor buiten

De meubels gemaakt van kabeltrommels kunnen daarom worden omgevormd tot zeer praktische oplossingen voor kleinere ruimtes. Als je ook denkt dat je hiermee alleen maar vreemd uitziende ronde dingen kunt maken, dan heb je het mis. Een doe-het-zelf fauteuil kan bijvoorbeeld je volgende designstuk in huis zijn. Dergelijke projecten kunnen ook worden gebouwd met andere materialen en herbruikbare items. Een geweldige samensmelting van kabelhaspels en een stalen kuip in een bank is daar een perfect voorbeeld van. Dit ziet er misschien vreemd uit, maar het is een perfecte en eigentijdse manier om je terras of tuin te decoreren. In dit geval moet u enkele planken uit de kabeltrommels snijden en ze gebruiken als arm- en rugleuningen.

Creëer praktische meubels

creatieve ideeën voor meubels gemaakt van kabeltrommels als hondenhok of eendenhok in de tuin

We houden allemaal van verschillende soorten huisdieren. Hier hebben we dit unieke idee om een ​​houten kabelhaspel om te toveren tot een fantastisch eendenhuis. Ja, je kunt hier een geweldig houten eendenhuis voor je huisdieren bouwen. Het is stijlvol en cool. U kunt een van de grote ronde gebieden afsnijden om een ​​kast voor voer en een ingang voor uw eenden of kippen te creëren. Je kunt natuurlijk op dezelfde manier een hondenhok maken.

heldere, gepolijste tuinmeubelen gemaakt van kabeltrommels, bank en ronde tafel

Dergelijke ideeën zijn bijzonder geschikt voor het decoreren van een terras of tuin, maar ze passen perfect in de woonruimte. Je hebt in dit bericht verschillende voorbeelden gezien, maar er zijn nog talloze opties voor je beschikbaar, zoals planken, plantenbakken, maanvormige babybedjes of schommels en nog veel meer. De maanvorm is op zich al magisch en leidt jou en je kind naar een fantasiewereld.

Upcycling-ideeën met kabelhaspels combineren hout en glas in een industriële stijl

Versier je meubels om het effect te versterken. Je hoeft alleen maar te spelen met je creatieve verbeeldingskracht en esthetisch instinct om dergelijke projecten te realiseren. Wees innovatief en creëer frisse nieuwe meubels van kabeltrommels die in elke gewenste kleur zijn geverfd. In de meeste gevallen is de uitstraling rustiek en natuurlijk, wat zorgt voor een gastvrij gevoel in je huis.