Meubilair

Meubels online kopen: in 7 stappen naar een gezellig huis

Koop online meubels om een ​​kleine woonkamer in te richten met een gashaard en design fauteuil in retrostijl

Meubels kopen was vroeger voor velen een stressvolle ervaring. Tegenwoordig kan iedereen zijn droomappartement gemakkelijk vanuit huis plannen en het juiste meubilair kiezen. Meubels online kopen kan veel tijd en geld besparen. Om ervoor te zorgen dat alles uiteindelijk past, moeten kopers zich aan een paar basisregels houden. We leggen je uit waar je op moet letten bij het online bestellen en waar je op moet letten bij het plannen van het interieur.

Meubels online kopen: deze tips helpen je bij het interieurontwerp

Meubels online kopen Richt de woonkamer comfortabel wit in met een opklapbaar bureau in wit met kruispoten, een stoel van kunststof en een rustieke tafellamp

1. Meet de beschikbare ruimte en maak een schets.

Een stijlvolle en functionele faciliteit moet goed worden gepland. Meet eerst zorgvuldig de bestaande ruimte op en maak vervolgens een schaalschets, waarop u schuine plafonds, nissen, uitsteeksels, stroomaansluitingen, ramen en deuren markeert. Deze tekening zal u later in de planning zeer goed van pas komen. U kunt ze bijvoorbeeld naar meubelzaken sturen en advies krijgen.

2. Visualisatie in je eigen vier muren.

Met een simpel trucje check je of de nieuwe meubels in je kamer passen. Gebruik kartonnen dozen om de benodigde ruimte op de vloer in te delen. Probeer verschillende inrichtingsopties uit om voor elk meubel de juiste plek te vinden.

Meubels online kopen Richt een keuken in met een aangrenzende eethoek in Scandinavische stijl Combineer stoelen volgens de mix en match trend

3. Vraag advies tijdens de planningsfase.

Als u vragen heeft, is het de moeite waard om in het begin, in de planningsfase, advies in te winnen. De experts van gerenommeerde Online meubelwinkels zoals Porta  kan je helpen met handige tips om je kamer mooi, comfortabel en flexibel te maken. Ook kun je problemen tijdig signaleren en ideeën aandragen voor slimme ruimteoplossingen.

4. Combineer de kleuren en materialen.

Niet alleen de meubelafmetingen en functionaliteit moeten een rol spelen bij het kopen. Ook is het erg belangrijk dat de meubelen qua kleur en stijl bij elkaar passen en dat ze een gezellig totaalbeeld creëren. Daarom bieden sommige dealers kleurstalen aan die online kunnen worden aangevraagd. Voor anderen zijn de meubels verkrijgbaar in RAL-kleuren. Dat gestandaardiseerd RAL-systeem identificeert elke tint met een nummer, de kleurenwaaiers zijn te vinden in grote bouwmarkten.

De meeste online winkels bieden ook collecties aan in verschillende woonstijlen. Alle meubels en accessoires in een collectie zijn gemaakt van vergelijkbare materialen en kunnen met elkaar worden gecombineerd.

Meubels online kopen: hier moet je op letten bij het bestellen

Eetkamer ingericht in industriële stijl Stoelen gemaakt van hout en metaal combineren decoratieve hanglampen om de kamer te accentueren

5. Controleer of de winkel betrouwbaar is.

Het is niet altijd gemakkelijk om nep-webshops te herkennen. Bekende dealers worden meestal ondersteund door een of meer echte meubelzaken. Ook de serieuze meubelzaken kunnen een EHI-certificaat tonen. Het EHI-keurmerk wordt door veel openbare instellingen erkend en garandeert een transparant bestelproces en gegevensbescherming voor de koper. De klantrecensies kunnen je ook helpen om te controleren of de winkel betrouwbaar is.

Meubels online kopen Design eetkamer in industriële stijl Combineer stoelen van hout, kunststof en metaal volgens de mix en match trend

6e. Lees meer over speciale aanbiedingen in details 

Heb je een mooie slaapkamerset uitgezocht? Ontdek in detail wat het aanbod precies inhoudt. Vaak wordt er een foto online gezet door de fabrikant, waar veel producten op gefotografeerd worden. Het specifieke aanbod kan echter alleen betrekking hebben op bepaalde meubels.

Exotisch ingerichte woonkamer met handgeweven meubelen, designfauteuils en salontafel van europallets, ladekast in retrostijl

7. Aanvullende diensten.

Gerenommeerde webshops bieden aanvullende diensten die niets te wensen overlaten. Denk hierbij aan gratis advies ter plaatse, vakkundig opmeten van de ruimte, vriendelijke klantenservice die klanten blijft adviseren ook na het verstrijken van de garantie en het afvoeren van oud meubilair. Bijzonder voordelig is het als de leverancier ook de montage kan overnemen. Grote meubelbedrijven werken ook samen met banken en kunnen u zelfs financieringsmogelijkheden bieden.

Koop meubels online Puristische slaapkamer met hemelbed en metalen nachtkastje, wollen sprei en zachte pluche kussenslopen