Meubilair

Modern kantoormeubilair – de werkplek ergonomisch maken

Modern kantoor interieurinrichting werkplek wit oranje

Men kan lang discussiëren over wat voor soort decoratie in de eigen vier muren tegenwoordig in zwang is, of kamers kleurrijk of sober, hout-naturel of liever metaalachtig moeten worden ingericht. Uiteindelijk is het vooral de persoonlijke smaak die bepalend is. Interessant genoeg geldt dit niet voor kantoormeubilair – want hier is absoluut geen creatieve drang naar persoonlijke discretie, maar natuurlijke selectie: in de loop van de decennia is de moderne kantoorinrichting veranderd heldere concepten uitgekristalliseerd, die in de toekomst waarschijnlijk het imago van kantoren voor altijd zal bepalen. Het selectieproces was vergelijkbaar met dat in de natuur: er werd veel geëxperimenteerd, veel gespeeld en veel variatie, maar uiteindelijk hadden de gezondere en effectievere modellen de overhand terwijl de anderen werden uitgezocht. Moderne kantoormeubelen (bijvoorbeeld van Expert op het gebied van kantoormeubilair) zijn zo echt evolutionair product, die zijn triomfantelijke opmars begon, niet in de laatste plaats over de gebroken ruggen van veel kantoorpersoneel.

Modern kantoormeubilair geeft prioriteit aan ergonomie

Modern design kantoormeubilair ergonomische bureaustoel

Het meubilair moet modern en ergonomisch zijn

De prioriteit van modern kantoormeubilair is tegenwoordig vooral ergonomie. Het is belangrijk om te voorkomen dat werknemers ziek worden – niet alleen om filantropische redenen, maar ook vanwege solide economische argumenten: de schattingen lopen sterk uiteen, maar het is veilig om te zeggen dat de jaarlijkse economische schade in Duitsland van 15 tot 20 miljard euro wordt veroorzaakt door afwezige dagen van medewerkers die letterlijk verpest zijn.

Modern kantoormeubilair werkplek mobiele unit compacte draaistoel

Incidenten die voorkomen hadden kunnen worden met moderner, beter kantoormeubilair. Veel ondernemers schrikken er misschien voor terug om geld uit te geven aan goede, ergonomische meubels, maar als dit in de toekomst rugklachten voorkomt, is het op den duur goedkoper. Dat is de reden waarom veel gezondheids- en openbare pensioenfondsen de aankoop van dergelijke goede meubels op zijn minst gedeeltelijk subsidiëren. Vragen stellen kan als aankomend ondernemer zeker geen kwaad.

Modern kantoormeubilair – mobiel en flexibel

Modern kantoormeubilair draaistoel bureau groot ergonomisch

Functies

Ergonomisch, specifiek toegepast op het meubel, betekent dat het flexibeler is, het lichaam beter ondersteunt, maar ook stimuleert om actiever te zijn. Moderne bureaudraaistoelen hebben daarom niet alleen een rugleuning die is aangepast aan de wervelkolom, maar ook een schommelmechanisme, vering, hoogteverstelling en alle andere leuke gimmicks die bij de “Modern”-badge horen. “Dynamisch zitten” is ook essentieel, want volgens onderzoek kan de rug alleen gezond worden gehouden als het lichaam in beweging blijft. Daarom moet een stoel met de juiste vering hem ondersteunen als je naar voren en weer naar achteren wilt leunen.

Moderne kantoormeubelen draaistoel kast basisverlichting

Hetzelfde geldt voor bureaus. Het zou op zijn minst moeten zijn dat moderne kantoorbureaus voldoende ruimte bieden voor een gezonde afstand tussen de monitor en het oog, maar er is meer mogelijk: elektrisch in hoogte verstelbare tafels verhogen automatisch hun oppervlak zodat u ertussen kunt staan ​​- wat de bloedcirculatie beïnvloedt stimuleert en maakt de medewerker fit en wakker.

Modern ontwerp

De andere kant van moderniteit op kantoor heeft te maken met de uitstraling van het meubilair zelf, een trend die de afgelopen decennia waarneembaar is: lichter. En nog een: lichter!

design kantoormeubilair stoelen hoge kast lamp

Donkere, massieve kantoormeubelen van hout, die zonder concept in elkaar worden gegooid, behoren tot het verleden. Vanuit het perspectief van vandaag zouden dergelijke kantoren waarschijnlijk liever een werknemer deprimeren. Efficiënte verwerking van nieuwe productiematerialen en productieprocessen Naast de perfecte synthese van materialen, laten ze ook nieuwe vormen toe in de wereld van kantoormeubilair.

Bijvoorbeeld bureaus: niet alleen de poten van de tafels worden dunner (en meer ruimte onder het blad), maar ook minder. Veel bureaus hebben tegenwoordig slechts twee brede poten die eruitzien alsof ze op lopers staan. Hierdoor kunnen ze ook gemakkelijker omhoog en omlaag worden gebracht. Inmiddels kan worden vastgesteld dat kasten en tafels nog steeds van hout worden gemaakt, maar dat er nu lichtere houtsoorten worden gebruikt, die echter beter worden behandeld. Hier heeft bijvoorbeeld de melamineharscoating zich gevestigd. Als je van speels houdt, kun je ook nieuwe vormen gebruiken, zoals hoekige of niervormige tafels.

Modern kantoormeubilair kastfronten kleurrijk design

Kleur op kantoor

Trouwens, saaie kleuren hoeven ook niet in de 21e eeuw te zijn. Een grote verscheidenheid aan kantoormeubilair is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren. Van blauw tot roze, alles mag, wat het kleurenpalet te bieden heeft. We willen ons immers ook prettig voelen op kantoor. En aan iedereen die thuis een studie heeft, willen we nog een tip meegeven. Verdrijft het sombere wit uit de kamer. Een blauwe verf moet creativiteit stimuleren.

Design gaat uiteindelijk maar over één ding, namelijk je eigen welzijn en het welzijn van medewerkers in vrolijk verlichte en ingerichte kantoren. Want in bredere zin geldt dat ook als onderdeel van ergonomie.

      Modern kantoormeubilair design sledestoel houten planken

Modern kantoormeubel bureau ergonomisch wit

Modern kantoormeubilair werkplek design planken kasten

Modern kantoormeubilair, ergonomisch compact, opgeruimde werkplek