Meubilair

Moderne faciliteiten trouw aan de huiselijke mix van stijlen

kleine woonkamer mix van stijlen indirecte verlichting neutrale kleuren

De moderne inrichtingsstijl is al enkele jaren zeer populair en is nu zeer veelzijdig. Het betekent niet langer alleen eenvoudig, moderne faciliteiten, die hoogglans gepolijst zijn. De vintage en shabby chic stijlen, maar ook meubels gemaakt van gerecyclede objecten, purisme, rococo en nog veel meer zijn in zwang. We geven je graag een paar aanwijzingen voor vandaag moderne faciliteiten voorstellen.

Moderne faciliteiten met een vintage flair

modern interieur vintage retro industrieel

Het motto is: van oud nieuw maken. In principe betekent dit hergebruik van antieke of antiek ogende meubelen. Oude meubelen die bepaalde onvolkomenheden hebben, hoeven niet meer afgevoerd te worden, maar zijn geschikt als moderne faciliteiten. Je kunt je interieur echt op een bijzondere manier opfleuren. Maar dit betekent niet noodzakelijk alleen oude meubels. Er worden ook veel nieuwe meubels aangeboden die speciaal zijn behandeld om er oud uit te zien. Hoe handig!

moderne meubels mix van stijlen - shabby chic features

Eclectische inrichtingsstijl betekent geen chaos, maar een mix van stijlen

Wonen in een mix van stijlen – de grote woontrend in meubels

Decor in de stijl van Pop Art – expressief en artistiek

modern-meubel-woonkamer-echt hout-salontafel-grijs

moderne-inrichting-keuken-vintage-industriële-mix

Modernisme en purisme

moderne-inrichting-wit-hout-minimalistische-woonkamer

Meubels in de puristische stijl bestaan ​​uit duidelijke lijnen. Moderne faciliteiten in deze ogenschijnlijk eenvoudige stijl worden ze eenvoudig gehouden en vrij van sierlijke ornamenten of andere patronen en lijnen. Er wordt gepoogd de meubels multifunctioneel te maken, zoals te zien is aan de kleurrijke fauteuils met lades. Het eenvoudige kenmerk van deze stijl voor: moderne faciliteiten maakt extra decoraties overbodig.

modern meubilair minimalistisch-wit-zwart

Gerecycled meubilair in de moderne faciliteit

moderne faciliteiten veel-industriële elementen

Oude voorwerpen worden vaak hergebruikt voor het bouwen van meubels. Er zijn bijvoorbeeld bijzonder effectieve stoelen of salontafels als moderne faciliteiten, gemaakt van oude skateboards. Dit type moderne meubels overlapt in sommige opzichten ook met de vintage en shabby chic stijlen. Heel vaak worden pallets ook gebruikt om meubels thuis te bouwen. Dit komt onder andere door hun praktische vorm, waardoor zagen of andere omslachtige handelingen vaak niet nodig zijn. Kijk zelf welke mooie meubels gemaakt kunnen worden met gerecyclede items.

14 meubels recycle pallets bed slaapkamer idee

Rococo-revival

moderne-inrichting-mix-van-stijlen-grote-stucwerk-decoraties-plafond

Deze stijl doet niet alleen denken aan de barok, maar is eigenlijk gebaseerd op de inrichtingsstijl van de 18e eeuw. Typisch hier zijn de sierlijke details, ornamenten en houtsnijwerk die vooral terug te vinden zijn in spiegels, ladekasten, stoelen en fauteuils. Moderne faciliteiten zoals deze creëren een elegante en unieke sfeer.

moderne-inrichting-klassieke-flair-gordijnen

moderne-meubels-eethoek-rococo-stijl-zwart-wit