Meubilair

Moderne meubelideeën en trends van Pinterest voor de inrichting van het appartement

Moderne meubelideeën stoffentrends waaronder messing combinatie woonkamer

Als u het appartement wilt renoveren of gewoon wilt opfrissen, kunt u veel bereiken met slechts één nieuw meubelstuk. Zelfs de kleinste meubelstukken kunnen de hele sfeer in de kamer beïnvloeden. In dit bericht hebben we veel moderne meubelideeën van Pinterest voor je verzameld, die de nieuwste trends op het gebied van woninginrichting vertegenwoordigen. Lees verder om erachter te komen welke stoffen, materialen, kleuren en modellen momenteel trending zijn bij het inrichten van de woning.

Moderne meubelideeën voor verschillende delen van het huis

moderne meubelideeën grijs woonkamer kleuraccenten geel

Hoewel muurkleuren en vloerbedekking de toon zetten in het kamerontwerp, zijn het meubilair deze elementen die de lege ruimte omtoveren tot een gezellige leefruimte. Er zijn enkele belangrijke meubels voor elke ruimte in het appartement die niet mogen ontbreken. En aangezien de woonkamer en de slaapkamer de meest gebruikte kamers in huis worden genoemd, hebben we speciaal voor deze delen van het appartement moderne meubelideeën van Pinterest verzameld.

Meubelideeën en trends van Pinterest voor de bank in de woonkamer

meubelideeën moderne donkergroene bank messing salontafel

Begin bij het inrichten van een kamer altijd met het grootste meubelstuk. In de woonkamer is dit natuurlijk de bank. Dit jaar hebben kleine banken en fauteuils de grote hoekbank in het woongedeelte vervangen. Hoewel de kleur een kwestie van smaak is en afhangt van de rest van het decor, maak je met een donkergroene bank als deze een echt statement.

meubelideeën woonkamer trends bankframe minimalistisch

Deze minimalistische bank is een veelzijdig meubelstuk dat goed past bij veel verschillende interieurstijlen. Het aangepaste ontwerp met een houten frame en comfortabele stoffering ziet er zeer chique uit en zou elk modern appartement een elegante touch geven.

fluwelen bank groen chesterfield design halverwege de eeuw

De stof die dit jaar niet mag ontbreken in de inrichting van de moderne woonkamer is fluweel. Het oogt bijzonder elegant in het interieur en voelt bovendien erg prettig aan. Het maakt niet uit of het een paar fauteuils zijn of een Chesterfield bank van fluweel. Als je geen nieuwe bank nodig hebt, maar het hoogwaardige materiaal in de inrichting wilt integreren, kun je eenvoudig bijpassende kussenslopen van fluweel vinden voor de bankkussens.

Ideeën voor koffie en bijzettafels van Pinterest

woonkamer meubels messing bijzettafel hanglamp hoekbank houten salontafel

En aangezien de bank niet compleet is zonder de bijpassende salontafel, vind je hieronder enkele moderne meubelideeën voor salon- en bijzettafels die momenteel populair zijn.

messing marmeren salontafel woonkamer meubels modern

Sinds enkele jaren, waarin koper een grote populariteit geniet als materiaal voor woonaccessoires en meubels, is het materiaal al onttroond. En de nieuwe trend heet messing. Daarom is een salontafel met een frame of andere elementen van messing een echt hoogtepunt in de moderne woonkamer.

multifunctionele salontafels messing glas modern

Messing combineert prachtig met glas, marmer en diverse soorten stoffering in meubeldesign. Het materiaal ziet er ook schattig uit als een complete look, vooral als het gaat om een ​​klein bijzettafeltje naast de bank.

Focus op opslagruimte: moderne meubelideeën voor opslag

donkere meubels kleuraccent donkerblauw dressoir witte decoratie

De meubels in de woonkamer moeten er niet alleen modern uitzien, maar ook praktisch zijn. Daarom vertrouwen steeds meer meubelontwerpers op functionaliteit en duurzaamheid. Ook de opbergoplossingen zijn een belangrijk thema voor het woongedeelte. Als er genoeg opbergruimte in de kamer is, ziet de kamer er altijd netter uit.

opbergmeubel trends wandplank minimalistisch hout metaal zwart donker muur

De meubelideeën voor opslag voor de woonkamer zijn divers. Van minimalistische dressoirs tot grote bovenkasten tot elegante boekenplanken. Een open wandplank kan niet alleen voor boeken worden gebruikt, maar ook voor allerlei soorten decoraties en geeft zo de ruimte een persoonlijk en elegant tintje.

meubels trends opslag modern rustiek combineer plank

De rustieke en moderne inrichtingsstijlen kunnen dit jaar worden gecombineerd en zorgen voor een heel bijzonder kamerontwerp. Voor een succesvolle mix van stijlen moeten de afzonderlijke elementen echter met elkaar harmoniëren. Een mooi voorbeeld is deze wandplank, die een modern metalen frame en rustieke planken van hergebruikt hout in één ontwerp combineert.

Comfortabel meubilair voor de leeshoek

moderne boekenplankinrichting trends woonideeën

Voor wie altijd graag boeken leest, is de leeshoek in de woonkamer een aanrader. Het is niet alleen erg praktisch, maar geeft de hele ruimte ook een heel bijzondere flair. De belangrijkste meubels voor deze ruimte zijn een wandplank of bijzettafel en natuurlijk een comfortabele fauteuil waarin lezen nog leuker wordt.

zitideeën trends grijze fauteuil leeshoek comfortabel

Als je nog veel belang hecht aan esthetiek, kies dan voor een fauteuil die ofwel bij de inrichting past of er een mooi contrast mee vormt. Een ontwerp met houten poten en zachte bekleding zorgt voor een echt gevoel van welzijn.

Moderne meubelideeën en trends van Pinterest voor de eethoek

moderne meubelideeën details messing eetkamerstoelen

In het moderne appartement bevindt de eetkamer zich niet in een aparte ruimte, maar in de open woonkamer. De inrichting van het eetgedeelte moet daarom passen bij het ontwerp van de gehele woonruimte. En niet alleen qua kleur, maar ook qua stoffen, stijl en materialen. Op dit gebied is messing weer een nieuwe trend. Moderne meubelideeën uit het materiaal zijn te vinden voor zowel de stoelen als de eettafel. Het juiste frame doet de truc.

moderne meubelideeën trends waaronder stoelen minimalistische tafel

Als je je stoelen ook wilt uitkiezen volgens de laatste trends, dan zit je met fluweel als stof zeker goed. De stof is een van de meest populaire meubelideeën voor de eethoek en zorgt voor een bijzonder hoogwaardige uitstraling in de kamer. Fluwelen stoelen combineren prachtig met tafels in donkere tinten en vooral in zwart, zoals in bovenstaand voorbeeld.

moderne meubelideeën eetkamer eettafel massief hout groot

Moderne meubelideeën kunnen dit jaar ook worden geïnterpreteerd als een combinatie van moderne en rustieke elementen. Zo zijn rustieke, oversized houten tafels tegenwoordig in zwang in de eetkamerinrichting en kunnen ze mooi gecombineerd worden met moderne stoelen. Met zo’n mix van stijlen kun je je eigen appartement modern inrichten, maar met een rustieke touch.

Trends en inspiratie van Pinterest voor het bed in de slaapkamer

meubelideeën slaapkamer modern bed zwart hemelbedframe

Wat de inrichting van de slaapkamer betreft, speelt de industriële stijl dit jaar een belangrijke rol op dit gebied. Minimalistische hemelbedframes zonder luifels, industriële tafel- en staande lampen en krukken ter vervanging van het nachtkastje zijn enkele van de meest populaire meubelideeën voor het slaapgedeelte. Als deze worden gecombineerd met de juiste accessoires en een sfeervolle decoratie, wordt de ruimte omgetoverd tot een dromerige oase van rust.

slaapkamer trends meubelideeën podium bed moderne interpretatie

Moderne meubelideeën voor het bed in de slaapkamer zijn niet alleen zichtbare frames, maar ook mooie podiumbedden. De focus ligt op hout als materiaal. In deze geweldige slaapkamer bevindt het houten voetbed zich onder twee dakramen die het zicht op de sterren en de nachtelijke hemel openen.