Meubilair

Richt een moderne vergaderruimte in: design vergadermeubilair voor geïnspireerde vergaderingen

Ben je vandaag al naar een meeting geweest? En zo ja, voel je je na de conferentie geïnspireerd en vol energie? Of denk je opnieuw dat een korte e-mail het ook zou hebben gedaan? Volgens een onderzoek van de Australische softwareleverancier Atlassian wonen we gemiddeld 62 vergaderingen per maand bij. We hebben het gevoel dat de helft van de tijd onproductief en verspild is. Wat gaat er mis??

Of een vergadering succesvol is, hangt van veel factoren af: de planning, het team, de stemming van de dag. Maar ook de juiste uitrusting en de sfeer bepalen of de ideeën stromen. Design en comfort hebben een grote invloed op onze stemming tijdens een vergadering – meestal zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Niets is erger dan een stoffige faciliteit die alle creativiteit in de kiem smoren.

Zet een vergaderruimte op met ideeën voor sledestoelen

Dus hoe richt je de vergaderruimte op een moderne manier in? Zoals altijd, als het gaat om ontwerpkwesties, is het de moeite waard om naar Scandinavië te kijken – we hebben de Zweedse experts op het gebied van kantoormeubilair DPJ Workspace na vergadermeubels veel gevraagd voor de moderne vergaderruimte. Lees hier de 3 designtips waarmee je in de toekomst van je vergaderruimte een creatieve zone maakt voor meetings en workshops.

Sledestoel: tijdloos design vergadermeubilair

modern design vergadermeubilair en designklassiekers van metaal en leer

De sledestoel is een absolute designklassieker onder de vergadermeubelen. Het metalen frame van de stoel zonder achterpoten bezwijkt iets onder het gewicht van de zittende persoon. Het resulterende zwaaien of schommelen zorgt voor ontspanning in de rug en een hoog zitcomfort. Bovendien is bewezen dat regelmatige lichaamsbeweging onze creativiteit en productiviteit stimuleert.

Overigens werd in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw lang gediscussieerd over de vraag wie de uitvinder van de sledestoel was. Hoe dan ook, de stoel werd een van de beroemdste vertegenwoordigers van de Bauhaus-stijl. Voor DPJ Workspace is de sledestoel een stijlvolle blikvanger waar een moderne vergaderruimte alleen maar van kan profiteren.

Staand vergaderen: moderne vergaderruimte alleen met in hoogte verstelbare tafel

Richt een moderne vergaderruimte in met een in hoogte verstelbare tafel

Een in hoogte verstelbare vergadertafel zorgt voor een frisse wind tijdens een vergadering. Hiermee kan het tafelblad zonder meer omhoog en kan de vergadering staand worden voortgezet. De onderbreking van het zitten brengt de bloedsomloop op gang en biedt een gezonde verlichting voor de wervelkolom en tussenwervelschijven. Het resultaat: de deelnemers zijn energieker. Niet voor niets zijn stand-up meetings bijzonder efficiënt. Dus neem Staande vergaderingen versus zittende vergaderingen Het kost tot 34 procent minder tijd – met hetzelfde resultaat!

in hoogte verstelbare tafel op kantoor ideeën voor vergaderruimtes

De zit-sta tafels zijn vaak erg klassiek en gereduceerd van design. Dit geeft u de mogelijkheid om ander vergadermeubilair, zoals kleurrijke stoelen of opvallende designlampen, als visuele highlights te gebruiken. Vandaar de duidelijke aanbeveling van de Zweedse expert DPJ: Een moderne vergaderruimte heeft een in hoogte verstelbare vergadertafel nodig.

Akoestiek en verlichting: toon de moed voor spannende plafondontwerpen

Stel moderne vergaderruimtetips in

Twee factoren die vaak worden verwaarloosd bij het ontwerpen van moderne vergaderruimten zijn goede ruimteakoestiek en verlichting. Ook hier kunnen stijlvolle highlights worden gezet door de juiste design vergadermeubels te kiezen.

Als u uw vergadertafel als centraal punt in de vergaderruimte wilt benadrukken, raadt DPJ Workspace aan om te grijpen naar een spannende hanglamp. Wees dapper en verander je lamp in een statement piece! In het ideale geval zorgt hij voor indirect, verblindingsvrij licht in de ruimte. Daarnaast moet de armatuur eenvoudig in hoogte verstelbaar zijn zodat deze niet in de weg zit tijdens presentaties en vergaderingen.

Verlichting en geluidsisolatie in de vergaderruimte met wandpanelen

Een moderne vergaderruimte hangt ook af van een goede akoestiek. Met geluidsabsorberende elementen aan de wanden en het plafond vermijdt u eenvoudig nagalmen en overmatige geluidsniveaus. Ze zorgen voor een aangename sfeer, zelfs met levendige discussies en creatieve uitwisselingen. Tegenwoordig zijn er vaak zogenaamde plafondabsorbers verkrijgbaar met geïntegreerde led-verlichting. Designtip van DPJ: Sommige geluidsabsorberende elementen kunnen worden versierd met kunstmatige klimplanten. Tuinen ophangen in je eigen vergaderruimte? Dit zal zeker indruk op je maken bij de volgende klant- of teamvergadering.