Meubilair

Ruimtebesparend meubilair – 25 ideeën voor kleine ruimtes

Ruimtebesparend meubilair om een ​​modern studio-appartement in te richten

De moderne stadsbewoner voelt zich tegenwoordig onderdrukt door de kleinere leefruimte. Daarom gebruiken meubelontwerpers hun creatieve energie ruimtebesparende meubels Volbrengen. De flexibele inrichting is het antwoord op dit probleem bij de kleine appartementen. In dit artikel laten we je kennismaken met 20 ingenieuze transformerende meubelstukken die zowel comfortabel als praktisch zijn. Al deze meubels bieden verschillende gemakken en hebben verschillende toepassingen in het dagelijks leven. Ze zijn allemaal toegewijd aan het idee om de kleine ruimtes te optimaliseren.

Ruimtebesparende meubels – mooi en multifunctioneel

Ruimtebesparend-woonkamer-modern-design

Ruimtebesparende meubels zijn zo ontworpen dat ze weinig ruimte innemen in de kleine ruimtes en tegelijkertijd multifunctioneel zijn en de rol vervullen van meer dan alleen een meubelstuk. De ombouw van de betreffende meubels moet snel en foutloos gebeuren, dus praktisch ook voor dagelijks gebruik. Omdat kleine appartementen er snel chaotisch en slordig uitzien, zijn vooral ontwerpen die meer opbergruimte creëren en zorgen voor meer orde in krappe ruimtes waardevol. Verborgen laden en verschillende compartimenten die onder een stoel gaan, zijn absoluut een slim alternatief voor conventionele kasten en planken.

Ruimtebesparende meubels voor elke woonruimte

Ruimtebesparende-meubels-slaapkamer-loft bed-tafel-bed box

Een fascinerend element in het interieur is het systeem “Matroschka” van Matroshka Furniture AB. Het bestaat uit een boekenplank, een tweepersoonsbed, een zithoek, een eettafel, vier krukken, een werkgedeelte, lades en een kast. Het is een ontwerpconcept voor rechthoekig ruimtebesparende meubels, die min of meer aan Legoblokjes doen denken en volgens hetzelfde principe werken. Ze kunnen aan elke ruimtesituatie worden aangepast en in verschillende configuraties worden opgesteld. Deze meubelconstructie is simpelweg perfect voor kleine ruimtes waarin de beschikbare ruimte vaak niet optimaal benut kan worden zonder op maat gemaakte meubels.

Stapelbedden in de woonkamer

Ruimtebesparende-meubels-hoogslaper-bron-meubel-ideeën

Een ander voorbeeld is de hoogslaper van Karen Babel, die gecombineerd wordt met een boekenkast en een bureau. Het heeft een tweede matras dat indien nodig in een nis in de muur kan worden opgevouwen en zo bijna onzichtbaar blijft. Leg je beide delen van de matras op de grond, dan heb je een hoogslaper voor twee personen. Een variant is het hierboven getoonde apparaat door Resource Meubels

Terrasmeubilair

Ruimtebesparende-tuinmeubels-modern

De bank, die omgetoverd wordt tot pooltafel, zal ongetwijfeld erg populair zijn bij mannen. De goede voorbeelden van ruimtebesparende meubels vertegenwoordigen meestal een verscheidenheid aan toepassingen, waarbij de meest populaire combinatie een tafel en een bank is. Het transformerende meubel heeft verschillende speelse configuraties zodat het functioneel kan dienen.

Stapelbed ombouwen van Snoephandel

Ruimtebesparende meubelbank transformeert hoogslaper

Een uitklapbare bank die snel kan worden omgebouwd tot hoogslaper is ook een perfect idee voor kleine kinder- of tienerkamers. Een persoon kan ook comfortabel op de bank slapen met de rugkussens verwijderd. Bij bezoek of wanneer een tweede persoon op de kamer moet overnachten, wordt uit een zitmeubel een comfortabele hoogslaper tevoorschijn getoverd. De constructie van stalen buizen maakt het ontwerp bijzonder geslaagd en duurzaam, zowel optisch als puur functioneel. Gecombineerd met een bekleding in een frisse kleur, zoals in het voorbeeld oranje, oogt de bank modern en sfeervol. Zo’n functioneel ontwerp kan zonder veel moeite het wooncomfort verhogen en veel op orde brengen.

Slaapkamer door Matroska Design

matryoshka complete inrichting van kleine kamers

In eenkamerappartementen of gedeelde appartementen, als je maar een paar vierkante meter woonruimte hebt, wordt een kamer heel anders gebruikt. Mensen slapen, dineren, werken en brengen tijd door met vrienden. Dan zijn er ruimtebesparende en flexibele meubelstukken nodig die ook nog eens eenvoudig kunnen worden getransformeerd. Het antwoord op de levensstijl van vandaag is modulair meubilair. Deze doen denken aan bouwstenen en werken volgens hetzelfde principe. Ze zijn mobiel en aanpasbaar aan elke ruimtesituatie. Er is ook geen gebrek aan individuele uitstraling, want er zijn zeer verschillende kleuren, oppervlakken en afmetingen om uit te kiezen. Een ongebruikelijke combinatie is altijd mogelijk en de afzonderlijke modules kunnen zeer fantasierijk afzonderlijk worden gebruikt. Indien nodig kunnen ze snel worden geconfigureerd om een ​​geheel te vormen.

De ontwerpen van Karen Babel

Ruimtebesparende combinatie boekenkastmatras

Kleine design units maken het snel mogelijk om echt geweldige woonruimtes te creëren. In de meeste gevallen kunnen zelfs verschillende meubelen van dezelfde fabrikant met elkaar worden gecombineerd. Zo ontstaan ​​echte teamspelers uit doortastende solisten. De combinatie- en montagemogelijkheden worden meestal alleen beperkt door de beschikbare ruimte. Volgens het Tetris-principe kunnen de architectonische voorwaarden optimaal worden benut en kunnen individuele wensen worden gerealiseerd. De flexibele opberg- en slaapmogelijkheden staan ​​centraal in dit meubelontwerp, omdat deze vooral ontbreken in kleine appartementen.

Ruimtebesparend stapelbed kast woonkamer

Modulaire meubelsystemen hebben vaak de voorkeur, niet alleen omdat ze ruimte besparen, maar ook omdat ze de grootst mogelijke ontwerpvrijheid bieden. U kunt een plank individueel ontwerpen uit een willekeurig aantal verschillende modules en plannen volgens de beschikbare ruimte. Daaronder ligt de prijs voor op maat gemaakte meubels. Om een ​​goede prijs-kwaliteitverhouding te garanderen, bieden de fabrikanten eenvoudige varianten aan voor het aansluiten van de afzonderlijke modules.

Keuken van ontwerper Malin Kalesse

keuken nolte ruimtebesparend meubeldesign

Het principe wordt elegant en flexibel gebruikt in verschillende gebieden van meubeldesign. Dit heeft vaak de voorkeur van klanten omdat ze gewoon meer waar voor hun geld krijgen. Je had waarschijnlijk zonder aanrecht in de keuken kunnen doen, maar als er een wordt aangeboden of kan worden gedaan tegen een kleine meerprijs, waarom niet.

Opklapbed en tv-plank – Poppi Theater van Clei

Ruimtebesparend meubilair opklapbed tv-plank

Calypso stoel van Brandon Allen

Ruimtebesparend combinatiebankschap

 Uitklapbare meubels in de lounge van  Rainer Graff

Ruimtebesparende meubellounge kan worden uitgeklapt

Vuzzle Cube fauteuil van klittenband

Ruimtebesparende meubelvuzzle Cube fauteuil

Tafel en stoelen van Joel Hesselgren

Joel Hesselgren tafelstoelen die meubels transformeren

Hypnose fauteuil van Dimitry Sama

hypnose stoel lounge stoel Ruimtebesparende meubels

Grado modulaire bank van Nintek ontwerp

modulaire bank ontwerp grado kleine ruimtes

 Stoel gemaakt van OSB-panelen en flexibel ontwerp door Flexibeleliefde

Ruimtebesparend ontwerp flexibel liefdesontwerp

Bamboe stoelen van Daniel Milchtein Peltsverger

zet bamboe stoelen om in scheidingswanden

 transformerende tafel van  Wing Fung Ng

Ruimtebesparende meubels transformerende stoel tafel

Ruimtebesparend idee voor terrasmeubilair van rotan

Creatieve modulaire elementen

    Ruimtebesparende meubels creatieve wig modulaire elementen

Pompom wollen vloerkleden met een verfrissend origineel design

Interessante wollen tapijtontwerpen van Gan Rugs

Origineel tapijtdesign – het Woody Wood ronde tapijt