Meubilair

Salontafels – geweldige ontwerpen voor het praktische meubel

salontafels industrieel-metalen-poten-vaas-paars-decoratie

Wat zouden de banken zijn zonder de praktische? Koffie tafels? Je kunt er snel een glas of de afstandsbediening op plaatsen. De compartimenten of lades, die meestal ingebouwd zijn, helpen ook om de zaken netjes te houden, omdat er kleinere dingen, zoals kranten, een boek of andere dingen, kunnen worden opgeborgen. Naast het praktische heeft de salontafel ook een esthetische kant. Hij kan bijvoorbeeld de bank of het hele zitgedeelte, dus het midden van de woonkamer, meer in beeld brengen. De salontafel is een essentieel onderdeel van de woonkamerinrichting en mag niet ontbreken.

Salontafels en hun grootte

salontafels-lade-praktisch-hout-grijs-bank-inrichting

De grootte van de salontafel, evenals het materiaal waaruit het moet worden gemaakt, moet u kiezen, afhankelijk van het doel waarvoor het moet dienen. Kleine salontafels zijn voldoende als de ruimte beperkt is en zouden meer als bijzettafel moeten dienen, bijvoorbeeld om een ​​boek even op te bergen. Een grote salontafel is wel nodig als je er aan wilt eten. In dit geval speelt ook het materiaal een rol. Het moet gemakkelijk schoon te maken zijn voor het geval je er een rommeltje van maakt. Hoogglans is hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor. Bent u op zoek naar een eenvoudig en modern ontwerp? Dan is een salontafel in minimalistische stijl precies wat je zoekt. Deze worden aangeboden in een breed scala aan kleuren.

Salontafels van hout

Salontafels vierkant-blok-hout-rustiek-modern-stoel-oranje

Houten salontafels daarentegen voegen een gezellige en warme sfeer toe aan de kamer. In dit geval zijn modellen die uit drie tafels van verschillende afmetingen bestaan ​​en in elkaar geschoven kunnen worden praktisch als er weinig ruimte is. Als u meer gasten heeft en een grotere tafel nodig heeft, trekt u eenvoudig de afzonderlijke delen uit elkaar. Een houten salontafel is ook zeer geschikt voor de vintage stijl.

Wat extravagante salontafels

salontafels modern-design-laptop-standaard-woonkamermeubels

Er zijn ook artistiek vormgegeven salontafels gemaakt van onregelmatige en opvallende vormen en felle kleuren. Dergelijke modellen zijn een perfecte keuze als je een nogal extravagante stijl hebt. Zorg er wel voor dat de salontafel die je kiest past bij de rest van het interieur.

Glazen salontafels

salontafels-glas-elegant-modern-tonelli-groene-bank

Op hun beurt zorgen glazen salontafels voor elegantie. Ook voor deze variant zijn er talloze modellen. Van een vrij eenvoudig ontwerp waarbij het tafelblad en de tafelpoot van transparant glas zijn tot speelse en effectieve varianten van gekleurd glas, er is voor ieder wat wils. Ook combinaties van een glazen tafelblad en tafelpoten van hout of metaal zijn interessant. Het hangt allemaal af van het ontwerp.

Marmeren salontafels

Marmer-natuursteen uitvoering

Een luxe sfeer creëer je met een marmeren salontafel. Het elegante materiaal ziet er niet alleen adembenemend uit, maar is ook gemakkelijk schoon te maken en af ​​te vegen.

Salontafels in de vorm van kisten

Salontafel-kist-gemaakt-van-hout

Ook salontafels in de vorm van kisten zijn bijzonder praktisch. Deze zijn er in verschillende stijlen en hoeven niet per se van hout te zijn. Daar kun je je deken opbergen en bij de hand hebben als je koeler moet worden.

Verschillende ontwerpen

Met-hout-en-glas salontafel

Welke variant je ook kiest, er zijn tegenwoordig geen grenzen meer aan het design. Heb je interesse gevonden en ben je benieuwd naar meer voorbeelden van salontafels, kijk dan hieronder. Daar hebben we andere modellen voor u samengesteld, waaruit u zich kunt laten inspireren. De verscheidenheid aan modellen zal gegarandeerd indruk op u maken!

met glasplaat

Salontafel met metalen poten

Massief houten salontafel laag

Porseleinen salontafel met wanddecoratie van glas

met glazen blad salontafel design

met hoogglans oppervlak

praktisch-salontafel-uitschuifbaar

Teak salontafel-modern