Meubilair

Shabby chic meubilair voor een sprookjesachtige kamerinrichting

Shabby Chic meubelen wit-roze-woonkamer-beige-tapijt

Shabby chic is een combinatie van oud en nieuw. Hiervoor worden vaak oude meubels, antieke fotolijsten of kroonluchters gebruikt. De nieuwe look geeft je een vrouwelijke en romantische, maar tegelijkertijd elegante look. Hiervoor wordt het meubel zo bewerkt dat het een oude, versleten look krijgt. Nu moet je je niet voor de gek laten houden door dit woord, want het resulterende effect ziet er allesbehalve armoedig uit (wat overigens de Duitse vertaling is van “shabby”). Wat betreft de kleuren van de Shabby chique meubels opzichtige worden vermeden. Pastel, delicate kleuren worden gebruikt, maar alle mogelijke nuances zijn toegestaan. Vooral wit, antiekwit en diverse lichtgrijze tinten, beige en lichtblauw, roze en geel zijn populair.

Shabby chique meubels en decoratie

shabby-chic-decoratie-metaal-kristal-glas

Een grote verscheidenheid aan bloemen en accessoires kan worden gebruikt om de prachtige stijl van de Shabby Chic-meubels te benadrukken met bijpassende decoraties. Geschikt zijn bijvoorbeeld decoratieve items in zilver, pioenrozen of seringen. Als je kussens als decoratie wilt gebruiken, gebruik dan glinsterende zijde of fluweel. In principe is alles wat natuurlijk is toegestaan. Handgemaakt is ook een goed idee. Dus of het nu gehaakt, kant of handgeblazen glas is – met deze materialen kun je niet fout gaan. De kamer kan er nog eleganter uitzien als je kristal gebruikt om te matchen met de shabby chic meubels. De bloemmotieven kunnen ook worden herhaald in het behang, op het tapijt of in de vorm van ornamenten.

Shabby chic meubelen voor een sprookjesachtige sfeer

Bekijk hier mooie voorbeelden om een ​​idee te krijgen van de sprookjesachtige sfeer die je kunt bereiken met shabby chic meubelen en een bijpassende decoratie.

1. Dressoir

shabby-chic-slaapkamer-meubel-dressoir-blauw

Het originele hout schijnt door in deze mooie ladekast. De geweldige uitstraling wordt ondersteund door de gebogen lijnen van dit meubel.

2e ladekast in antiek wit

shabby-chic-meubels-hoge-ladekast-oude-witte-lades

Als kleur voor deze hoge ladekast is gekozen voor antiek wit. De poten en handgrepen van de afzonderlijke laden zijn sierlijk en creëren een romantische uitstraling. Kijk eens hoe prachtig het bloemenbehang kan gaan met shabby chic meubelen.

3. Shabby chic meubilair in de woonkamer

shabby-chic-meubels-woonkamerinrichting

Met deze faciliteit werd de shabby chic stijl niet gered. Maar zoals u kunt zien, is het resultaat een prachtige ambiance. Hier wordt het bereikt door verschillende Shabby Chic-meubels in verschillende kleuren te combineren. Maar ook de versieringen dragen bij.

4. Shabby chic meubilair in de keuken

shabby-chic-keuken-crème-meubels-roze-accessoires

Wat vind jij van deze dromerige keuken in shabby chic stijl? We hebben echt geen woorden. De nieuwe kitchenette werd gecombineerd met shabby chic meubilair in de vorm van een oud, sierlijk kookeiland en een hergebruikte kast. En het resultaat is verbluffend! Er is gekozen voor bloemmotieven als decoratie voor het tafelkleed, voor de theedoeken, maar ook voor de zichtbare schalen. De items in roze worden prachtig geaccentueerd door de blauwgroene muur op de achtergrond. Koken is nog leuker in deze keuken.

5. Shabby chic meubilair in de slaapkamer

shabby-chic-meubels-slaapkamer-meubilair-roze-patroon-bedlinnen

Natuurlijk is de shabby chic stijl ook perfect voor de slaapkamer. Sterker nog, we geloven dat het zeker prachtige dromen zal opleveren. Het bed, kleerkast en kaptafel zijn gemaakt van antiek wit en zoals je ziet vormen de bloemmotieven in de vorm van een sprei, kunst- en echte bloemen en een lampenkap de accenten.

6. Shabby chic meubilair – eettafel en stoelen

Shabby Chic meubelen -eetkamermeubels-wit-roze

Ook uw eetzaal kunt u in deze stijl inrichten. Zoals je in dit voorbeeld kunt zien, waren alleen de randen van de stoelen en de tafelpoten versleten. De stoelen en het tafelblad hebben een nieuwe look gekregen. Vind je dat niet de perfecte combinatie van oud en nieuw?

7. Shabby chic meubilair – salontafel

Shabby Chic salontafel-blauw-crème-deco-takken

De salontafel mag in geen enkele woonkamer ontbreken. Als je woonkamer in een shabby chic stijl is ingericht, moet de salontafel daar ook bij passen. Hier is gekozen voor een pastelblauw. En hoewel blauw eigenlijk een koude kleur is, lijkt het in dit geval een zekere warmte uit te stralen. Natuurlijke twijgen, kaarsen en een armoedige vloerlamp worden gebruikt voor decoratie.

8. Shabby chic meubilair – schommelstoel

Shabby Chic Furniture - schommelstoel - babykamer - roze zitkussen

De schommelstoel is een droommeubel op zich. Wie houdt er niet van om op een koude winterdag te schommelen met een kopje thee en een boek voor de open haard? Stel je nu eens voor welke indruk een gezellige armoedige schommelstoel zou hebben. Als voorbeeld is gekozen voor antiek wit in combinatie met roos- en bloemmotieven. De perfecte keuze voor een romantische babykamer. Wieg je dochtertje in slaap!

9. Shabby Chic Meubilair – Kast

Shabby-chic-meubels-kast-bloemendecoratie

Een echt unieke kast is dit voorbeeld. De bloemenornamenten in een gele tint geven een prachtig accent aan het verder witgekleurde hout. Geef je keuken wat pit met zo’n kast en je krijgt een uniek meubelstuk dat niemand zomaar kan nadoen.

10. Shabby Chic Meubilair – Kaptafel

shabby-chic-meubels-slaapkamer-kaptafel-spiegel

Fantastisch, niet? Het meubel alleen is de vervulling van de droom van bijna elke dame. In combinatie met de shabby-stijl wordt de make-uptafel nog perfecter. En met deze vreugde zullen make-up en hairstyling zeker beter zijn.