Meubilair

Staande tafel voor de tuin – 16 ideeën voor een decoratieve en nuttige tuintafel

Statafel voor tuindrank-deco-bar-vaas

We kunnen het beste tot rust komen en ontspannen in onze eigen tuin als nergens anders. Zodat we ons prettig voelen, kunnen we de tuin individueel vormgeven met tuinmeubelen naar onze eigen smaak. De standaard tuininventaris bestaat uit tuintafels, stoelen, ligbedden en banken, waardoor we gezellig koffie kunnen drinken, gezellig kunnen barbecueën of urenlang kunnen relaxen. In dit artikel laten we u kennismaken met enkele ideeën voor Hoge tafel voor in de tuin eerder, evenals waardevolle suggesties en tips over hoe je zelf zo’n tuintafel kunt maken.

Staande tafel voor in de tuin – een praktisch en decoratief meubel voor buiten

achtertuin-bar-tafel-stoelen-bamboe-hout

Een hoge tafel voor in de tuin evalueert de tuin, ziet er uitnodigend uit en straalt een zomers gevoel uit. Statafels stellen u in staat om veel mensen in uw tuin te verzamelen en een bijzonder gezellige sfeer te creëren voor feesten. In tegenstelling tot conventionele tafels is de hoogte van de hoge tafel 100-110 centimeter. Kortom, deze tuinmeubelen zijn kleiner en lichter dan conventionele tuintafels en daarom gemakkelijk te hanteren en op elke manier te gebruiken. De tuinbartafel moet voldoen aan uw wensen en het bestaande tuinontwerp. Bartafels voor buitengebruik zijn gemaakt van hout, metaal, steen, rotan en kunststof.

Maak een hoge tafel voor in de tuin voor elke smaak van verschillende materialen

betonblokken-sta-tafel-muur-hout

Kiest u niet voor typische tuinmeubelen, dan zijn er tal van mogelijkheden om uw eigen hoge tafel voor in de tuin samen te stellen uit een hoog tafelframe en een tafelblad naar keuze. Als je niet van de klassieke versie van de tuintafel houdt, kun je natuurlijk je fantasie de vrije loop laten en verschillende materiaalcombinaties uitproberen. Bekijk deze unieke tuintafel op de foto hierboven. Je kunt zelf een mooie en gewone hoge tafel voor je tuin maken, bijvoorbeeld van meerdere betonnen schelpstenen en een houten plaat.

Hoge tuintafel gemaakt van hout en betonnen emmerstenen

Staande tafel-tuin-bar-beton-houten-stoelen

Je hoge tafel heeft niet alleen een praktische functie, maar kan ook heel decoratief zijn. Je kunt een deel van de betonblokken gebruiken als plantenpotten en deze bijvoorbeeld beplanten met verschillende vetplanten. Ze zijn zeer geschikt voor decoratie, zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Afhankelijk van hoeveel ruimte je in je tuin hebt, kun je de hoge tafel direct aan de muur bevestigen en ruimte besparen of een geweldige tuinbar opzetten. Je bent van harte welkom om een ​​hoekbar te vormen met de betonnen schelpstenen en deze uit te rusten met de bijpassende barkrukken. Of het nu gaat om cocktailavonden of voor ontspannen koffiefeestjes in de buitenlucht, deze hoge tafel is een geweldige aankoop voor uw tuin.

Bouw je eigen hoge tafel voor de tuin van hout

bar staande tafel-glazen-drankjes

Als je zelf een hoge tafel voor je tuin van hout wilt bouwen, kun je oude houten kisten gebruiken en een geweldige zomerbar maken met een aanrecht op comfortabele hoogte. De houten kisten bieden meer dan voldoende opbergruimte voor drankjes, glazen en diverse barbenodigdheden. Ontworpen in een frisse kleur, ziet deze tuinbar er absoluut elegant en decoratief uit. Voor degenen die achter de toonbank de gasten vermaken, is het logisch om de bar uit te rusten met een ingebouwde flesopener of een container voor de cocktaillepels.

opvouwbare-sta-tafel-stoelen-kast

Een hoge tafel voor in de tuin is de perfecte oplossing als er niet genoeg ruimte in je tuin is. Je kunt ook een opklapbare tuintafel gebruiken als je de tuintafel discreter en onopvallender wilt maken. Deze tuintafel is zeer praktisch, ruimtebesparend en ongelooflijk creatief. In gesloten toestand ziet het eruit als een smalle plank of kast en biedt het opbergruimte voor een paar kleine bloempotjes. Als je de kast opent, zie je de opklapbare hoge tafel en daarachter opbergruimte voor sterke drank en glazen, snijplanken en kruiden. Een nog meer ruimtebesparende variant van deze tafel zou zijn om het tafelblad met vaste touwen aan de plank te bevestigen.

klaptafel-sta-tafel-plantenpotten-drankjes

Een eenvoudige opklapbare statafel is de basis voor een ruimtebesparende muurbevestiging. Daar kun je genieten van de koele drankjes en direct opbergen. De bartafel hoeft niet per se uitgebreid te worden ingericht, zelfs dit eenvoudige model, dat kan worden neergeklapt, ziet er zeer elegant uit en is opgevouwen enkele centimeters breed. U kunt de wandklaptafel in praktisch elke vrije hoek of nis opbergen en op een voor u comfortabele hoogte monteren.

tuin-raam-bar-tafel-barkruk

Een eenvoudige bartafel gemaakt van een houten plaat, die aan de muur wordt bevestigd, is een geweldige verdere geweldige variant voor een hoge tafel voor in de tuin. Je installeert de bar gewoon daar waar je hem het beste kunt gebruiken. Het neemt nauwelijks ruimte in beslag, maar met de bijpassende barkrukken biedt het een geweldige zitgelegenheid of comfortabele opbergruimte voor drankjes en eten. Het is praktisch om eenvoudig gerechten door het keukenraam te overhandigen en de manieren van serveren in te korten.

Verander wijnvaten in originele bartafels

tuin-sta-tafel-houten ton-decoratie

Als je een unieke, chique en originele hoge tafel voor in de tuin wilt hebben, kun je oude, gebruikte wijnvaten hergebruiken en het vat gebruiken als een praktische en stevige bartafel die ongetwijfeld een echte blikvanger in je tuin zal zijn. Dankzij de vochtigheid in de open lucht droogt het vat niet uit en blijft het zeer stabiel. Zo’n hoge tafel van hout is uniek, want elk vat verschilt in de kleurnuance van het hout en in de houtnerf.

houten vat-bloem-decoratie-tuin-huwelijk

Sommige onbehandelde vaten hebben een rode kleur in het midden van de loop, wat de loop een unieke uitstraling geeft. Tijdens het rijpingsproces wordt de wijn bewaard in een horizontaal vat en wanneer het monster wordt gedecanteerd, wordt de wijn verwijderd via het centrale spongat, waardoor de roodachtige kleur ontstaat. Doordat de ton is gemaakt van het natuurlijke materiaal hout, zorgt zo’n hoge tafel voor in de tuin voor een warme en gezellige sfeer. Houten vaten die als hoge tafel worden gebruikt, passen in de rustieke stijl en zijn net zo praktisch als decoratief.

houten vat-koelbox-flessen-sta-tafel-tuin

Als je een houten ton als tuintafel wilt gebruiken, hoef je alleen maar de ton op te zetten om urenlang ontspannen in de frisse lucht door te brengen met een drankje of een heerlijke maaltijd. Specialisten kunnen een individuele hoge tafel voor de tuin ontwerpen, zoals deze houten tontafel naar uw smaak. Het vat is zo verwerkt dat de duigen van het vat goed tot hun recht komen en het vat kan worden gebruikt als plank of voorzien van een bak voor ijsblokjes. Indien gewenst kunnen de houten vaten worden geschuurd en verzegeld met olie.

marmer-hout-barrel-tuin-bar-tafel

Als u het wijnvat wilt uitrusten met een tafelblad, kunt u een plaat van hout, marmer of zelfs glas gebruiken. Deze geweldige eyecatcher kan ook een unieke combinatie zijn van een hoge tafel en een ladekast met grote of kleine deuren en diverse armaturen. Barrel meubelen, zowel binnen als buiten, zijn zeker meubelen met karakter die niet in elk huis of tuin te vinden zijn.

Hoge tafel voor de tuin van metaal en hout

metalen-buis-houten plaat-dranken

Een chique en zeer creatief idee voor een hoge tafel voor in de tuin is deze tuintafel gemaakt van ijzeren buizen en houten planken. Wie een industriële chic in de inrichting van de tuin wil brengen, kan veel bereiken met deze geslaagde combinatie van black metal en hout. Als er wielen aan dit model zijn bevestigd, wordt de tuintafel een perfecte barwagen die naar wens kan worden verplaatst. Op de onderste plank kunnen bijvoorbeeld benodigdheden worden opgeborgen, terwijl de bovenste plank wordt gebruikt om glazen op te bergen.

Fancy bartafel voor in de tuin gemaakt van oude surfplank

Bartafel-tuin-surfplank-metaal

Als je een zomerse en zonnige sfeer in je achtertuin wilt creëren, kun je een unieke hoge tafel voor in de tuin ontwerpen, die de zon zeker vaker laat schijnen en je doet denken aan de zee en de golven. Hier werd een surfplank gebruikt als tafelblad. Voor de metalen tafel kun je kiezen voor een kleiner of groter bord, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Zo’n tafel belooft gezellige uurtjes met een cocktail met goede vrienden op de zomeravonden.

Maak geweldige tuinbartafels van europallets

pallet-tuin-bar-tafel-deco-drankjes

Van het momenteel populaire bouwmateriaal europallets kun je een tuintafel van hout maken. Tuinmeubelen gemaakt van pallets zijn erg goedkoop omdat je pallets vaak voor weinig geld of zelfs gratis kunt krijgen. De herbruikbare pallets zijn vaak behandeld met houtverduurzamingsmiddelen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor buitenmeubels. Houten pallets kunnen ook naar wens worden gecombineerd en op elkaar worden gestapeld, omdat ze gestandaardiseerde afmetingen hebben.

Staande tafel-tuin-pallet-beton

Je kunt bijvoorbeeld twee pallets achter elkaar neerzetten en een geschikte plank voor het tafelblad gebruiken om een ​​mooie tuintafel te creëren met een rustieke used-look. Je kunt je pallet hoge tafel schilderen in de kleur die je wilt, maar dat hoeft niet, want zoals gezegd zijn de europallets al geïmpregneerd. Als u een bepaalde uitstraling wilt bereiken en de houten pallets wilt schilderen, is het raadzaam om een ​​verf te gebruiken die geschikt is voor buitengebruik. U kunt uw tuintafel ook ontwerpen van pallets met een stenen plaat en gebruikmaken van de vele voordelen van het materiaal. Stenen platen zijn van zeer goede kwaliteit en weerbestendig. Terwijl sommige tafels met een kunststof oppervlak gemakkelijk kunnen worden bekrast, zijn tuintafels van steen, marmer en graniet zeer robuust. De stenen platen verliezen ook geen kleur.

bar-sta-tafel-stoelen-modern

Als je het rustieke met het moderne in je tuin wilt combineren, kun je een eenvoudige en elegante, monochrome houten hoge tafel ontwerpen met barkrukken gemaakt van natuurlijk hout in hun onregelmatige vorm. De boomstam is omgebouwd tot een fraaie bekerhouder, wat dit unieke tuinmeubel nog charmanter maakt.

Hoge tafel voor de tuin gemaakt van rotan

rotan-bar-tafel-ijskast-tuin

Wil je een stijlvolle hoge tafel voor in je tuin, dan kun je gebruik maken van rotan tuinmeubelen. Een rotan tuintafel overtuigt door zijn natuurlijke uitstraling, is comfortabel en wind- en weerbestendig. Er zijn rotan meubelen van echt rotan of kunststof met een rotan look op de markt. Bartafels gemaakt van rotan of met een rotan look zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren die er heel stijlvol uitzien.

houten bartafel barkruk tuinvaas

Als u zelf een hoge tafel voor de tuin wilt bouwen, kunt u zonder veel tijd en geld een heel individueel meubel ontwerpen, wat niet alleen praktisch is, maar ook een zeer decoratief effect heeft en de tuin verfraait.