Meubilair

Tips voor het juiste kantoormeubilair – ergonomische meubels en Co.

Tips voor kantoorinrichting-werkplek-bureau-programma's-individuele-behoeften

We brengen minimaal 8 uur per dag door op onze werkplek. Daarom is het erg belangrijk dat we ons prettig voelen op onze werkplek en dat het onze gezondheid niet schaadt. Als je op kantoor werkt, weet je dat kantoorinrichting een grote rol speelt. We geven je een paar tips waar je op moet letten zodat het kantoor uiteindelijk optimaal is ingericht.

Tips voor de juiste kantoorinrichting

Kantoorinrichting tips-werkplek-rolcontainer-ergonomische-draaistoelen

Dossiers en documenten worden meestal lange tijd op kantoor bewaard. Stalen kasten zijn ideaal om ze droog, stofvrij en goed afgesloten op te bergen. Alleen al vanwege het materiaal zijn stalen kasten niet goedkoop. Daarom moet u uw onderzoek doen en prijzen vergelijken. U kunt mogelijk ook goedkoop gebruikte stalen kasten kopen. Je vindt Blitz zeker in kantoormeubilair nieuwe stalen kasten voor een absolute spotprijs. Let op voor Zwitserse klanten, alle aanbiedingen vindt u onder www.buero-blitz.ch

Ergonomisch kantoormeubilair – kantoormeubilair moet goed voor uw rug zijn

kantoorinrichting-tips-werkplek-hoekbureaus-ergonomische-bureaustoelen-rolcontainers

Bij het kiezen van een bureau is het goed als deze in hoogte verstelbaar is zodat deze kan worden aangepast aan de grootte van de medewerker. De minimale hoogte moet 72 cm zijn. Het is goed om het bureau in een hoek van 90 graden ten opzichte van een raam te plaatsen, zodat er optimale lichtomstandigheden zijn en het uitzicht uit het raam kan dwalen. Om de rug te beschermen, moet de bureaustoel ergonomisch zijn. Het moet in ieder geval worden goedgekeurd door het GS-keurmerk. Want iedereen die 8 uur op kantoor zit, kan gemakkelijk rugpijn krijgen. De plafondverlichting in een kantoor is erg belangrijk, vooral de keuze van de lichtbron is belangrijk. Fel wit neonlicht is niet goed voor de ogen. Een warm, eerder geelachtig licht is veel prettiger. Bij het kiezen van goed kantoormeubilair moet u op zoek gaan naar geschikt goedkoop meubilair. U vindt zeker wat u zoekt op internet.

Een belangrijk punt voor kantoormeubilair – interieurontwerp

Tips voor kantoorinrichting-werkplek-interieur-inrichting-kantoorplanten-decoratie-muurschildering

Een kantoor moet er niet zomaar door elkaar gehusseld uitzien. Het moet mooi worden opgesteld. Om ervoor te zorgen dat stalen kasten voor het opbergen van dossiers er niet koud en oncomfortabel uitzien, moeten ze op een gemakkelijk toegankelijke plaats staan. Met een beetje decoratie lijken stalen kasten niet langer steriel. Als meerdere personen het kantoor delen, zorg er dan voor dat de werkplekken voldoende ver van elkaar verwijderd zijn. Een bureau van waaruit de medewerker naar een witte muur kijkt, bevordert het werk niet, planten en foto’s kunnen helpen.

Hout en groentinten zien er fris en warm uit

kantoorinrichting-bureau-programma-hoekbureaus-medium-donker-hout-groene-bureaustoelen

 Stalen lockerkasten zijn populair in moderne kantoorruimtes

kantoorinrichting-tips-werkplek-lockerkasten-stalen kasten-archiefkasten

Dwarsrolluikkasten zorgen voor een uniforme uitstraling

kantoorinrichting-tips-werkplek-stalen kasten-schuifdeurkast-antraciet