Meubilair

Twee voor één – inventieve ruimtebesparende meubels

ruimtebesparende-meubel-bank-plank-combinatie

Hedendaagse meubelontwerpers zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Deze kunnen puur gebaseerd zijn op stijl, functionaliteit of idealiter beide overwegingen. Ruimtebesparende meubels slimme ontwerpen presenteren. Ze variëren van positief uniek tot gepolijst en verfijnd. Deze stukken zijn ideaal wanneer u een kleine kamer moet inrichten, omdat ze optimaal gebruik maken van de ruimte met combinaties van verschillende meubelstukken.

Een nieuwe benadering van ruimtebesparende meubels

ruimtebesparende-meubel-fauteuil-boekenplank

Het idee van meubels of accessoires die meer dan één functie hebben is niet helemaal nieuw. De bekendste voorbeelden van multifunctioneel meubilair zijn mogelijk afkomstig uit de Amerikaanse “Shaker”-beweging. De Shakers waren een religieuze groepering die een heel eenvoudige levensstijl had. Uit haar zoektocht naar onopgesmukte eenvoud, kwam ze met een reeks slimme en stijlvolle inrichtingsideeën, die vaak meer dan één functie hebben. Tafels werden bijvoorbeeld opgevouwen banken en overbodig na de maaltijd. Of misschien banken met verborgen kisten. De Shakers waren zeer inventief en inspireerden veel hedendaagse ontwerpers om dit voorbeeld te volgen. Twee van de nieuwe voorbeelden van ruimtebesparende meubels, Hier afgebeeld zijn eigenlijk stijlvolle fauteuils die in boekenkasten zijn ingebouwd. Het ene ontwerp is eenvoudig en minimalistisch, terwijl het andere meer is ontworpen als een elegante ligstoel om in een ontspannen leespositie in de rondingen van het lichaam te passen.

Kies ruimtebesparende meubels op basis van originaliteit en veelzijdigheid

combinatie-vaas-tafellamp-Roger-Arquer-bosa multifunctionele-vaas-bloem-Roger-Arquer

Er wordt weer een bijzondere fauteuil geïntroduceerd, maar deze keer lijkt het op een bloembak, ideaal voor gebruik op het terras. Het is eromheen gewikkeld met klimop. We raakten gewend aan het idee van de architecten, maar deze keer creëerde de ontwerper een woonstoel. Hoe slim is dat? Perfect voor plantenliefhebbers, de woonstoel verandert van uiterlijk afhankelijk van wat er omheen wordt geplant. Zo ook met dit concept, maar dit keer qua verlichting. Wat dacht je van als je tafellamp verdubbeld in een mooie bloemenvaas? Je kunt het uiterlijk van de lamp net zo vaak veranderen als je verse bloemen toevoegt.

klimop-geplant-fauteuil-angelo-grassi

De essentie van goede, multifunctionele objecten is dat ze niet alleen geweldige nieuwigheden zijn, maar ook echt nuttig zijn en er goed uitzien. Als u moeite heeft om een ​​klein gebied in te richten, kunt u: ruimtebesparende meubels enkele oplossingen voor dit probleem bieden.

door Jaz

ingebouwde lounge stoel boekenkast

met glasplaat en beton

multifunctioneel-koffietafel-glas

ruimtebesparende leren fauteuil

ruimtebesparende leren fauteuil

ruimtebesparende-lederen-fauteuil-Judson-Beaumonts