Mode & stijl

Combineer vlinderdassen op de juiste manier – kies de juiste strik voor je outfit om er stijlvol uit te zien

Groep mannen gekleurde sokken kleurrijke vlinderdas en bretels combinatie lakleren schoenen zittend op trappen

Je zou kunnen denken aan herenmode uit het begin van de 20e eeuw als je op zoek bent naar een vlinderdas. U zult echter verrast zijn te horen dat deze stijl in de 17e eeuw is ontstaan ​​onder Kroatische huurlingen. Ze droegen een sjaal om hun overhemden bij de kraag bij elkaar te houden. De Franse upper class nam de kledingstijl over en transformeerde deze in de moderne vlinderdas die alle stijlbewuste mannen tegenwoordig zouden moeten kennen. In 1886 vond Pierre Lorillard V de smoking uit, waaruit de hedendaagse avondkleding voortkwam. Dus in deze gids gaan we ons concentreren op hoe je een vlinderdas op de juiste manier kunt combineren voor bijna elke gelegenheid.

Hoe combineer je een vlinderdas op de juiste manier?

rode vlinderdas correct combineren kies bijpassende strikoutfit look stylish

De herenmode van tegenwoordig wijkt wat betreft de stropdas of vlinderdas echter af van de oudere stijlen. Strikken met veel verschillende kleuren en patronen zijn de modewereld binnengedrongen, maar om deze looks af te krijgen, is een zorgvuldige planning en uitvoering nodig. Door kleuren of patronen te mengen die niet goed met elkaar in botsing komen, zie je er dom uit en uiteindelijk uit de mode. En we weten dat je er elegant uit wilt zien met je vlinderdas. Daarom hebben we deze gids samengesteld om je te helpen je outfit te combineren met een vlinderdas.

vlinderdas correct combineren kies bijpassende strik outfit stijlvolle look zwart pak wit overhemd fassbender acteur

Het belangrijkste is dat u ervoor zorgt dat u uw pak of outfit niet probeert te matchen met een vlinderdas. Het zou altijd andersom moeten zijn. Dit lijkt misschien wat lastiger voor degenen die een gewaagde vlinderdas kochten zonder na te denken over de outfit. Als je echter niets in je garderobe kunt vinden om mee te associëren, laten we je ook zien welk overhemd bij de vlinderdas past. Elke fatsoenlijke man zou er minstens één moeten hebben om toe te voegen aan een elegante look. Dus laten we de eerste stappen doorlopen.

Welk overhemd past bij de vlinderdas?

vlinderdas correct combineren kies bijpassende strikoutfit look stijlvol grijs pak bruiloft

Kies dus eerst het shirt dat je gaat dragen. Dit kan ook een goed moment zijn om je pak te kiezen, als je dat nog niet hebt gedaan. Als het echter een neutrale kleur is, hoeft u zich geen zorgen te maken over het aanpassen van de vlinderdas.

stropdas de juiste combinatie kies bijpassende strik outfit look stijlvol grijs blazer knoop denim overhemd zonnebril

Kies daarnaast ook de manier waarop je je strik wilt strikken. Je hebt de keuze om de vlinderdas zelf te knopen, een voorgestrikte te kopen of een clip-on versie te kiezen. Als je echter respect hebt voor jezelf, draag dan nooit een vastgeklemde vlinderdas, deze is meer geschikt voor kinderen. De kant-en-klare variant is misschien geschikt in een casual setting, maar als je een voorgestrikte vlinderdas draagt, loop je het risico er goedkoop uit te zien. Dus als je een echte heer bent, zul je altijd het zelfbeeld kiezen en weten hoe je het goed kunt binden.

stropdas correct combineren kies bijpassende strik outfit look stijlvol marineblauw blauw pak vest wit overhemd vleugels

Houd ook rekening met het evenement dat u bijwoont om uw beslissing gemakkelijker te maken. Als je naar een formele of semi-formele gelegenheid gaat, weet dan of een zwarte vlinderdas geschikt is voor het evenement. De zwarte kleur kan het beste worden gedragen met een doorzichtig, wit overhemd, en hetzelfde geldt voor een witte vlinderdas.

Vlinderdas met diamanten punt en bretels kies bijpassende strikoutfit en kijk stijlvol herenhorloge

Door een informele avond bij te wonen, kunt u meer experimenteren met uw kleuren, patronen en texturen. Houd rekening met de aard van het evenement, zodat je outfit ook bij die toon past. Op casual dagen of avonden kun je bijvoorbeeld een rode vlinderdas of een blauwe vlinderdas combineren met het juiste kledingstuk. Vlinderdassen en bretels zijn ook een populaire combinatie die geschikt is voor dergelijke gelegenheden.

Kies de vorm en stijl

stropdas de juiste combinatie kies bijpassende strik outfit look stijlvol bruin blazer sjaal geruit patroon jeans casual street

Nadat u vertrouwd bent geraakt met de juiste stijl, kunt u de vorm en grootte van de vlinderdas als richtlijn gebruiken. Er zijn vijf veel voorkomende stijlen waaronder de “vlinder” en de “vleugel” het meest worden gedragen. Daarom raden we je aan om je aan een van deze twee vormen te houden. Als je echter durft en de outfit het toelaat, kun je experimenteren met de andere drie varianten, zoals de dunne en normale diamantpunt, evenals de gigantische vlinder.

Let op textuur en stof

strik de juiste combinatie kies de juiste strik outfit look stijlvol wit zwart pak informeel gelegenheid elegant casual

De andere twee belangrijke componenten bij het goed combineren van een vlinderdas zijn textuur en stof. Hun keuze hangt grotendeels af van de tijd van het jaar en de rest van je outfit. Dichte stoffen zoals tweed en wol moeten worden gereserveerd voor de koudere wintermaanden, terwijl de lichtere stoffen logischerwijs geschikt zijn voor de zomer.

strik de juiste combinatie kies bijpassende strik outfit stijlvolle look wit zwart pak formele gelegenheid elegante look

Als het op textuur aankomt, is het eerste dat u moet doen ervoor zorgen dat het niet overeenkomt met de textuur van uw algehele uiterlijk. Bovendien, als je te veel texturen samenvoegt, zal dit de elegantie van je outfit verminderen. Dit betekent echter niet dat elk onderdeel van hetzelfde materiaal moet zijn, maar dat het minstens één vergelijkbare textielvezel moet hebben. Het overhemd is een uitzondering: een katoenen overhemd is bijvoorbeeld te combineren met bijna elk kledingstuk en elke vlinderdas.

Kies de juiste kleuren en patronen

rode vlinderdas correct combineren kies bijpassende strik outfit stijlvolle look pochet jas bril horloge bekijk stad

Kleur kiezen is vrij eenvoudig, vooral als je bekend bent met het kleurenwiel. Als je een wit of zwart overhemd hebt, kun je veilig elke kleur en zelfs patroon gebruiken, zolang het maar geschikt is voor de gelegenheid. Het samenvoegen van kleuren is iets ingewikkelder, maar hier komt het kleurenwiel weer om de hoek kijken. We raden echter aan om de analoge en gesplitste complementaire kleuren te behouden.

roze vlinderdas correct combineren kies bijpassende strikoutfit look stijlvol wit overhemd structuurstof jas lichtblauw

Kijk dus eerst even naar de kleur van het door jou gekozen shirt en kies daarna voor een effen kleur vlinderdas in een van deze kleurencombinaties. Houd er ook rekening mee dat voor het beste contrast de kleur van je shirt lichter of donkerder moet zijn dan de strik. Een roze vlinderdas is bijvoorbeeld moeilijk te combineren met een wit overhemd. De enige uitzondering op deze regel is als je een effen donker overhemd draagt, zoals marineblauw of zwart.

strik de juiste combinatie kies bijpassende strik outfit look stijlvol grijs leren jack plaid shirt combinatie

Patronen geven een speelse touch aan je outfit, maar ze moeten wel zorgvuldig worden gekozen. Als je een vlinderdas met patroon goed wilt combineren, zal deze altijd goed passen bij effen overhemden en pakken. Let echter ook op de kleuren. Kies een accessoire met een patroonkleur die past bij of complementeert met de kleur van je overhemd. De achtergrondkleur van je vlinderdas mag niet dezelfde kleur zijn als je overhemd. Het moet contrasteren met de basiskleur van je shirt.

Mix patronen

bijpassende strik outfit stijlvolle look broek groen patroon vlinderdas handtas mobiel

De laatste uitdaging is om de patronen door elkaar te halen. Het beste is om een ​​overhemd en een vlinderdas met patronen van verschillende grootte te kiezen en nooit een overhemd met dezelfde elementen te combineren. Ook hier geldt de regel om een ​​contrast te creëren zodat het kledingstuk zijn visuele eigenschappen niet verliest.

vlinderdas correct combineren kies bijpassende strik outfit look stijlvol zwart pak wit overhemd george clooney zwaaien

De glanzende vlinderdas is het beste voor formele gelegenheden, terwijl matte versies meer casual zijn. Mode-experts beweren dat het combineren van een felgekleurde vlinderdas met een trui acceptabel is, zolang de trui maar over een mooi overhemd met kraag staat. Probeer bovendien geen extreme contrasten te bereiken die tot optische illusies leiden of moeilijk te zien zijn als je een vlinderdas op de juiste manier wilt combineren.