Mode

De nieuwe Prada-collectie benadrukt vrouwelijkheid

Collectie rokken dames gezichten jurken sokken

Miuccia Prada is een symbool van mode. Daarom wordt vaak vergeten hoe politiek actief het altijd is geweest. Deze interesse, Prada’s feminisme, komt vooral tot uiting in haar kunst. Met deze traditie maakt ze door middel van verschillende muurschilderingen en de Collectie door Prada Verder. “Ik wil vrouwen stimuleren om te vechten”, zegt ze na een adembenemende show.

De nieuwe Prada-collectie – feminisme komt tot uiting

trendy kleuren smaragdgroen zwarte moderne jurken

De laatste keer dat het feminisme van Prada op deze manier tot uiting kwam, was misschien eind jaren negentig. Muiccia nam het riot grrrl-concept over. Haar modellen waren gekapt en gekleed als bendemeisjes. Het straatelement bevatte ook een gangway-element. En de schilderijen – multivisies voor vrouwen – waartegen de show stond, weerspiegelden de politieke straatkunst van Los Angeles, Mexico en Zuid-Amerika. Sommige motieven op de foto’s zijn overgebracht naar kleding en accessoires. Over accessoires gesproken: de handtassen zijn tot op de dag van vandaag de meest vrouwelijke in de geschiedenis van Prada. De scheiding zegt alles over waarom de ontwerper niet met aanwijzingen wil werken. Zelfs in de nieuwe Collectie door Prada de adem uit het verleden kan worden gevoeld.

De Prada-collectie – een show met saristische invloed

Prada nieuwe collectie gele jurk kleurrijke jas

Hoe dan ook, de show kreeg een sterke, artistieke invloed. De kleding geïnspireerd op de schilderijen straalde energie uit. Het contrast met de mannenshow van Prada in juni had niet groter kunnen zijn. Miuccia’s mannen waren meer een passieve deelnemer aan een erotische dagdroom. Het was een andere uiting van Prada’s feminisme. Deze keer hadden haar vrouwen de leiding.

Prada damesmode voor sterke vrouwen

Prada nieuwe collectie moderne stijlvolle kleding

Mode geïnspireerd door schilderijen – de Prada-collectie

Prada zwarte sokken vrouwen worden geconfronteerd met prachtige nieuwe mode