Mode

Nike (M): De sportcollectie voor zwangere vrouwen en jonge moeders is er al!

Op 17 september is het dan zover: het sportmerk Nike lanceert ‘s werelds eerste zwangerschapscollectie voor aanstaande en kersverse moeders. Nike (M) bevat vier essentials: een voedings-sportbeha, een tanktop, een maillot en een sweater. Er zijn veel barrières die het voor vrouwen, en vooral moeders, moeilijk maken om aan lichaamsbeweging te blijven doen. Slecht passende of ontbrekende trainingskleding hoort hier niet bij.

Met Nike (M) speelt het bedrijf in op het veranderde moederimago

Janeil Williams draagt ​​de Nike (M) sportbeha en legging

Vroeger was er de overtuiging dat vrouwen de hele 9 maanden van de zwangerschap hun voeten omhoog moeten leggen en rusten. Er wordt nu veel meer nadruk gelegd op bewegen en sporten om gezond te blijven tijdens de zwangerschap en om na de bevalling weer op te laden. De verouderde mythe van ‘eten voor twee’ tijdens de zwangerschap is ook verdreven. Er is dus geen reden waarom een ​​vrouw tijdens de zwangerschap een pauze zou moeten nemen van fitness (op voorwaarde dat ze dat wil en haar arts het toestaat). Aan de andere kant willen veel vrouwen zo snel mogelijk na de bevalling in een fit “after-baby body” zitten. Maar zowel zwangere als postpartum vrouwen hebben vaak moeite om ondersteunende producten te vinden die zich aanpassen aan het veranderende lichaam van een moeder.

Nike (M) legt verbinding tussen moederschap en sport

Het ontwerpteam van Nike creëerde de nieuwe lijn om vrouwen te ondersteunen in alle stadia van de zwangerschap en daarna. Ze analyseerden 150.000 bodyscans en testten meer dan 70 materialen om ervoor te zorgen dat de nieuwe onderdelen met zoveel mogelijk expertise werden ontworpen. De focus ligt ook op duurzaamheid: 78 tot 88 procent van de onderdelen is gemaakt van gerecycled polyester.

De ontwikkeling van de nieuwe lijn duurde drie jaar

Ona Carbonell draagt ​​de Nike (M) legging en de sport-bh

30 professionele atleten, waaronder voetballer Alex Morgan en golfer Michelle Wie West, waren ook betrokken bij de ontwikkeling van de zwangerschapscollectie. “Hoe meer we luisterden naar aanstaande moeders en moeders na hun geboorte, hoe meer we leerden, herzien en innoveerden de ontwerpen”, zegt Carmen Zolman, hoofdontwerper, die tien jaar geleden zelf moeder werd. Bij het ontwerp van de panty’s is bijvoorbeeld rekening gehouden met het feit dat vrouwen tijdens de zwangerschap vaker naar het toilet moeten.

De nieuwe sportcollectie voor moeders van NIKE

Het team ontwikkelde oorspronkelijk een panty met compressie- en ondersteunende componenten, maar nadat ze het model gedurende een dag van 12 uur hadden getest, veranderden ze de manier waarop ze het kledingstuk maakten. “We hebben alle elastische banden verwijderd, de snit veranderd, het gebied rond de maag aangepast. Dit resulteerde in veelzijdigheid boven en onder de buik, gemak van aan- en uittrekken, en comfort en prestaties”, voegt Zolman toe..

Trui met split aan de voorkant om gemakkelijk borstvoeding te geven

Michelle Wie West draagt ​​de Nike (M) sportbeha, sweater, legging en tanktop

De sportbeha is een perfect voorbeeld van hoe de Nike (M) collectie vrouwen begeleidt van zwangerschap tot geboorte. De bh stelt vrouwen in staat om gemakkelijk borstvoeding te geven en heeft ook verstelbare bandjes die een goede pasvorm garanderen. De trui is speciaal ontwikkeld voor moeders die borstvoeding geven en dient tevens als discrete bescherming bij het geven van borstvoeding of het afkolven. En het beste is dat het ook vakken heeft zodat je veel kunt “opbergen”.

Nike Maternity-collectie voor moeders die borstvoeding geven

Als vrouwen meerdere kinderen hebben, kan de reis van voor de zwangerschap, tijdens de zwangerschap en na de bevalling tot 10 jaar duren. “We blijven gewoon luisteren en leren, en nemen alle barrières weg die vrouwen ervan weerhouden om te sporten”, zegt Zolman..