Mode

Truien kopen: vind de trui die bij jouw figuurtype past

Het gaat gewoon als volgt: elke vrouw heeft haar “probleemgebieden”, waar ze salade kan eten zoveel ze wil. Vaak bestaan ​​deze “problemen” alleen in het hoofd van de betrokkene, maar dat maakt ze niet minder reëel. Met de juiste kleding – nu in de herfst vaak knusse truien en andere tops – creëer je een look die bij je eigen figuurtype past en vakkundig je persoonlijke voorkeuren benadrukt. We hebben de meest voorkomende figuurtypes onder de loep genomen en geven tips over welke tops jou bijzonder goed staan. Dus als je een trui koopt, zijn hier enkele dingen waar je op moet letten:

Truien kopen: de basisregels

Truien kopen Tips voor een herfstoutfit

Basisregels voor het kiezen van de juiste trui:

– Koop liever één goede trui dan drie goedkope.

– Het is beter om hoogwaardige materialen te gebruiken en polyester achter te laten.

– Koop alleen truien die perfect passen.

Een trui kopen: het zandloperfiguur

Truien voor dames met een Sandunhr-figuur kopen

Het zandloperfiguur wordt gekenmerkt door brede heupen, een smalle taille en een weelderig decolleté, wat ze perfect vrouwelijk maakt. Veel vrouwen zijn jaloers op dit figuur, ook al vinden ze zichzelf te voluptueus. Marilyn Monroe was een van de beroemdste vrouwen met een zandlopervorm die vrij gemakkelijk te toneel is – je moet gewoon weten hoe het werkt!

Allereerst mogen de truien niet te los zitten, zodat ze de rondingen niet bedekken. Te strakke topjes daarentegen zouden kleine zakken ongunstig accentueren. Tops die dicht bij het figuur zijn gesneden, maar niet beperkend, zijn het meest geschikt. Op maat gemaakte overhemden en truien zijn ideaal. Er is ook de mogelijkheid om een ​​heupriem te gebruiken om het figuur in de schijnwerpers te zetten. Aan de andere kant zijn vierkant gesneden truien en tops met veel franjes of volants ongunstig.

Koop truien en stel een outfit samen volgens jouw figuurtype

Niet elke vrouw houdt ervan als de blikken van anderen herhaaldelijk naar haar decolleté worden getrokken. De borstomvang neemt door de gedempte kleuren een achterbank in. Een ronde halslijn is het voordeligst om te camoufleren. Een V-hals laat het bovenlichaam langer lijken, maar laat meestal iets meer van de borst zien.

Koop een trui: Het peerfiguur

Truien voor dames met peerfiguur kopen

Vrouwen met dit figuur hebben een smal bovenlichaam, terwijl het onderlichaam, meestal beginnend bij de heupen en billen, uitgesproken afgeronde uiteinden heeft. Een royaal zitvlak is een populair schoonheidsideaal – veel vrouwen hebben hun billen opgevuld. Jennifer Lopez en Kim Kardashian hebben een peerfiguur.

Styling gaat vaak over meer balans krijgen. Vergeleken met een weelderig onderlichaam ziet een smal bovenlichaam er soms wat te dun uit. Hier kunnen truien worden gebruikt om te focussen op het bovenste deel van het lichaam. Alles wat opvalt mag: lichte kleuren, opvallende patronen, vloeiende stoffen, volants, ruches, glitter, etc. Deze details moeten echter altijd boven de heupen komen, anders werkt het effect niet zoals gewenst.

Truientips voor vrouwen met een buikje kopen

Truien mogen niet op heuphoogte eindigen, want dan zou je blik daarheen worden getrokken. Ze mogen ook niet te kort zijn, dit zorgt voor een visuele verkorting. Aan de andere kant zijn watervalhalslijnen, V-halslijnen en schoudervullingen, die gelukkig net weer in de mode zijn, perfect. Carmen-uitsparingen laten ook de schouders en dus het bovenlichaam iets breder lijken. De bovenkant wordt benadrukt, terwijl de onderkant wordt verborgen door donkere kleuren en ingetogen patronen.

Truien kopen: de O-figuur

Sweateroutfit voor de herfst voor dames met een V-figuur

De O-figuur wordt bepaald door een ronde buik, wat veel vrouwen vervelend vinden. Het verschilt van lichaam tot lichaam precies waar de kussens “voor slechte tijden” worden geplaatst; voor sommige vrouwen is het gewoon de maag. Maar je bent niet de enige met dit feit, want dat is bij veel vrouwen het geval.

Je moet zeker van je buik houden en er vrede mee sluiten. Het is de zetel van belangrijke instellingen als intuïtie (het onderbuikgevoel). Daarnaast bevindt een groot deel van het immuunsysteem zich in de maag. Reden genoeg voor een beetje meer liefde! Dat betekent echter niet dat deze zone niet optisch geoptimaliseerd kan worden met de juiste kleding. Degenen die perfect passende kleding dragen, voelen zich meestal zelfverzekerder en lijken zelfverzekerder. Dat kan het dagelijks leven een stuk makkelijker maken!

Truien voor dames met grote heupen kopen

Omdat je het bovenlichaam niet wilt benadrukken, hebben truien in donkere, gedempte tinten de voorkeur. Glanzende stoffen en opvallende details rond de buik moeten worden vermeden. De beste zijn snitten die een beetje nonchalant zitten en losjes rond het silhouet vloeien. Truien en pullovers mogen niet te kort zijn.

De meeste vrouwen met een O-figuur hebben mooie, smalle enkels en polsen. Je kunt deze plekken benadrukken en je blik daarheen richten. In een oogwenk lijk je slanker en voel je je mooi.

Truien kopen: het V-figuur

Kies en koop een sweateroutfit volgens jouw figuurtype

V-vormige vrouwen hebben sterke schouders en slanke benen. Dit type figuur wordt ook wel een appelfiguur genoemd. Als het om styling gaat, is de basisregel dat je donkere, subtiele kleuren en patronen op de achtergrond laat, terwijl lichte tinten en opvallende patronen gebieden naar voren halen. Met een V-figuur kies je voor topjes in gedempte kleuren die tot de heupen reiken en niet te strak zitten. Ruches en schoudervullingen zijn geen goede keuzes en moeten worden vermeden. Truien met een één-schoudereffect zijn echter zeer voordelig omdat de ongebruikelijke snit als blikvanger dient.

Op naar een mooie herfst met knusse truien die je eigen figuur perfect accentueren!