Nageldesign

Shellac-nagels – alles wat je moet weten over de nageltrend!

Goed verzorgde en mooi gelakte vingernagels zijn een absolute must voor elke vrouw. Of het nu helder en kleurrijk of eenvoudig en elegant is – ze maken je look helemaal af. Maar het scala aan procedures in de nagelsalon kan soms erg overweldigend zijn. Hoge glans, minimale droogtijd, geen gespleten punten of breuken en een lange houdbaarheid – Shellac belooft ons dit allemaal. Maar wat zijn Shellac-nagels precies? Is er een verschil tussen acryl- en gelnagels of Shellac of gel? Lees verder en ontdek – in dit artikel hebben we alle belangrijke informatie over de trend voor je verzameld!

UV-nagellak verwijderen Hoe lang gaat UV-nagellak mee

Als je het zat bent om je nagels om de paar dagen opnieuw te lakken omdat de nagellak te snel afbladdert, dan kun je Shellac overwegen. Het is zacht voor de nagels, gaat langer mee en broze nagels behoren tot het verleden.

Schellaknagels – wat is schellak?

Shellac nagels uv nagellak ervaring rode nagels

Shellac is uitgevonden en gepatenteerd door het Amerikaanse bedrijf “CND” (Creative Nail Design). Volgens de oprichter van het bedrijf combineert Shellac de beste eigenschappen van gel en normale nagellak. Het product dankt zijn veerkracht en hardheid aan de zogenaamde foto-initiatoren die ermee worden meegeleverd. Shellac nagels worden in 3 stappen gemaakt – in de eerste stap wordt de basecoat aangebracht, in de tweede stap de nagellak in de gewenste kleur en in de derde stap de verzegelende topcoat. Na elke stap moeten de nagels uitharden onder een LED-lamp, net als bij gelnagellak. De hele procedure duurt tussen de 45 en 50 minuten en daarna zijn je vingernagels krasbestendig!

Verschil tussen Shellac en Gel?

schellaknagels schadelijk voor de gezondheid Zelf gelnagels maken

Hoewel het verschil tussen Shellac-nagels en gelnagels je niet zal verbazen, zijn er een paar kleine dingen die de twee soorten manicure anders maken.

 • Het eerste verschil tussen Shellac en Gel is dit: Gebruik maken van – Als u besluit om gelnagels te gebruiken, moeten uw natuurlijke nagels eerst een beetje worden gevijld en opgeruwd, daarna worden hechtende gel en 2-3 lagen plastic gel aangebracht en moet elke laag vervolgens ongeveer 1 minuut drogen en uitharden onder een UV-lamp . Omdat de vingernagels bij het gebruik van Shellac niet hoeven te worden gevijld of opgeruwd, wordt deze behandeling als zachter beschouwd. Shellac brengt ook meerdere lagen aan, maar die zijn veel dunner en zien er veel natuurlijker uit.

uv nagellak verwijder het verschil tussen acryl- en gelnagels

 • De gelnagels bieden u de mogelijkheid om uw nagels in absoluut elke gewenste lengte en vorm te brengen – van amandelvormige nagels tot opvallende stilettonagels, alles is mogelijk. Omdat Shellac echter min of meer een nagellak is, is nagelverlenging niet mogelijk.
 • Het verwijderen van Shellac gaat veel sneller en gemakkelijker dan bij gelnagels – gel heeft het grote nadeel dat het tot de eerste laag moet worden gevijld voordat het wordt verwijderd, wat extra druk op je nagels legt.
 • Gel is een stuk dikker dan Shellac-nagels en om deze reden gaat het iets langer mee – ongeveer 3 tot 4 weken.
 • Wil je je nagels verstevigen, dan is gel een betere keuze.

En wat is het verschil tussen acryl- en gelnagels??

Hoe krijg je nagellak van kleding uv verwijder vernis?

Lang, kleurrijk en opvallend of gewoon – kunstnagels zijn een trend geworden die nooit uit de mode zal raken. De meest gestelde vraag in elke nagelstudio is het verschil tussen acryl- en gelnagels.

 • Het eerste verschil zit in het gebruikte materiaal – de massa voor acrylnagels bestaat uit een mengsel van acrylpoeder en vloeistof. Omdat het acryl zeer snel droogt, is de juiste mengverhouding van groot belang. Bovendien moet het mengsel zeer kort voor het aanbrengen worden gemengd. En zoals de naam al doet vermoeden, is het materiaal dat in gelnagels wordt gebruikt gel.
 • Voor acrylnagels is geen speciale UV- of LED-lamp nodig om uit te harden – daglicht is voldoende.

uv nagellak ervaringen Shellac nagelverzorging

 • Wanneer de acrylnagels echter drogen, ontstaan ​​er stekende dampen die schadelijk zijn voor de gezondheid en die niet mogen worden ingeademd. Er is geen dergelijk risico met gel- of Shellac-nagels.
 • Indien nodig kunt u het acryl zelf thuis verwijderen met normale nagellakremover met aceton.
 • Acrylnagels zijn veerkrachtiger dan gelnagels, waardoor ze beter zijn voor iedereen die hun broze nagels wil versterken.

Shellac prijzen en de beste Shellac merken

Hoe schellak te verwijderen van nagels dunne vingernagels na gel

Schellaknagels zijn een stuk goedkoper dan acryl- of gelnagels – een ingreep kost meestal tussen de 30 en 35 euro. Afhankelijk van de stad en de nagelsalon kan de prijs natuurlijk een beetje variëren – maar meer dan 40 euro zal het niet zijn. Welnu, wat zijn de bekendste Shellac-merken en welke Shellac is het beste? Zoals eerder vermeld, is de innovatieve nagellak uitgevonden door het bedrijf “CND”, de grootste leverancier van producten voor professionele nagelverzorging ter wereld. Met 152 nuances is de keuze aan kleuren echt groot en is er zeker voor ieder wat wils. Andere merken die Shellac nagellak in hun assortiment hebben zijn “Gelish” met 141 kleuren, “Opi” met 71 kleuren en “Essie” met 36 kleuren.

welke schellak is de beste nagellakkleuren neon

Nagellakken zijn ongeveer 2 jaar geleden uitgevonden, die vergelijkbaar zijn met gel, maar veel minder kosten. Ze staan ​​bekend onder de namen “Gel shine” of “Miracle Gel” en zijn verkrijgbaar in elke goed gesorteerde drogisterij. Het geleffect zorgt voor een langere houdbaarheid in vergelijking met conventionele nagellak. Wat ze onderscheidt van Shellac-nagels is alleen het drogen – er is geen UV-lamp nodig, maar het duurt ook iets langer.

Hoe lang gaat Shellac mee??

wat is shellack uv nagellak duurzaamheid maak zelf gelnagels?

Is Shellac een langdurige nagellak? Het antwoord op deze vraag is een volmondig “Ja!”. In tegenstelling tot conventionele nagellak blijft het ongeveer 2 weken zitten. En dit alles zonder krassen of gespleten punten! Voor Shellac-nagels geldt echter de zogenaamde “2 weken regel”. Aangezien Shellac nagellak na verloop van tijd veel harder wordt en daardoor steeds moeilijker te verwijderen is, dient u de UV-nagellak na maximaal 14 dagen te verwijderen.

Shellac nagels – Shellac home instructies

gel nagellak ervaringen versterken dunne vingernagels verzorgingstips

Voor mooie Shellac-nagels hoef je niet meer naar de nagelsalon – er zijn inmiddels veel LED- en UV-lampen en alle apparatuur voor privégebruik op de markt. Aangezien de prijzen rond de 50 euro liggen, is dit ook het goedkopere alternatief. Maar voordat je Shellac zelf gaat maken, zijn een paar behandelingen van een professionele nagelstyliste aan te raden – zo zie je hoe het werkt. En zo kan Shellac worden aangebracht:

 • In de eerste stap worden de nagels gevijld en in de gewenste vorm gebracht.
 • Breng de basecoat aan en laat vervolgens de ene nagel na de andere 10 seconden uitharden onder de LED-lamp.
 • Vervolgens worden twee dunne lagen van de gekleurde nagellak aangebracht, die ook onder de lamp moeten worden gedroogd.
 • Breng tot slot de verzegelende toplaag aan en plaats uw handen weer 10 seconden onder de lamp.
 • Masseer nu gewoon de hydraterende handcrème in je handen en je koele Shellac-nagels zijn klaar!

Hoe schellak van nagels te verwijderen??

Hoe verwijder ik schellak van de nagels en schadelijke nagellak?

Je hebt zelf Shellac nagellak met succes aangebracht en nu is het tijd om deze te verwijderen? Het goede nieuws is dat je schellac zelf kunt verwijderen! Hoe u dit doet, leggen we hieronder uit. Bij het demonteren van Shellac hoeven de nagels niet te worden gevijld en opgeruwd, wat als een voordeel kan worden gezien. Voor het verwijderen van UV-nagellak wordt echter de goede oude aceton gebruikt. Omdat het echter de slechte reputatie heeft schadelijk te zijn voor de nagels, omdat het vet en vocht van de nagels verwijdert en kan resulteren in broze nagels en een droge huid, biedt het bedrijf “CND” een acetonvrij oplosmiddel. Het is ook verkrijgbaar in Duitsland.

schellakverzorging na gelnagels gebroken nagels verzorgingstips

Hoe Shellac thuis te verwijderen:

 • Doe nagellakremover met aceton op wattenschijfjes.
 • Wikkel de wattenschijfjes om je vingernagels en wikkel ze daarna weer strak met aluminiumfolie.
 • Laat het ongeveer 10-15 minuten intrekken en veeg dan de schellak af of schraap het heel voorzichtig van de nagels.
 • Volgens de ervaring van Shellac is verzorging na de hele procedure een absolute must – dit is de enige manier om te voorkomen dat je Shellac-nagels breken. Trakteer je handen dus op een goede portie handcrème. Nog beter zou wat kokosolie of tea tree olie zijn.

Wat zijn de nadelen van Shellac??

Hoe nagellak van stof te verwijderen Tips Gelnagels gids voor beginners

We hebben u al uitgelegd wat Shellack is en hoe het wordt toegepast. Nu gaan we in op de vraag of Shellac slecht is voor nagels.

 • Het grootste nadeel, en de reden waarom Shellac schadelijk kan zijn, is de manier waarop het wordt verwijderd. Behandeling met aceton is zeer agressief, zowel op de huid als op de vingernagels. De gevolgen zijn een uitgedroogde huid en broze nagels, die ook vatbaarder zijn voor verschillende schimmel- en nagelinfecties. Om deze reden raden veel dermatologen aan om je vingernagels een pauze van minimaal 2-3 dagen te geven tussen elke manicure.
 • Voordat je een gel nagellak aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je nagels perfect gezond zijn. Als de nagelriem of het nagelbed op enigerlei wijze beschadigd is, raden we het gebruik van de Shellac af. Dergelijke problemen verkorten de houdbaarheid en de Shellac gaat niet zo lang mee als zou moeten.
 • Het gebruik van een UV-lamp voor het uitharden is een ander nadeel dat serieus moet worden overwogen. Het is geen geheim meer dat UV-stralen schadelijk zijn. Aan de ene kant worden ze beschouwd als een kankerverwekker en aan de andere kant leiden ze tot ouderdomsvlekken. Ook als de bestraling maar enkele seconden duurt en de kans op kanker als gevolg daarvan zeer klein is, is het aan te raden om vooraf een handcrème met UV-bescherming aan te brengen.

Schellaknagels – verschil tussen UV- en LED-lampen?

led lamp nagels maak zelf gelnagels Instructies:

Het werkingsprincipe met LED- en UV-lampen is praktisch hetzelfde – het licht en de straling zorgen ervoor dat de UV-nagellak uithardt en sneller droogt. Het enige verschil zit in het type verlichting. De golflengten van de UV-lampen zijn breed en daarom duurt het uitharden iets langer. Maar ze werken met alle kunstnagels – zowel met acryl- als met gel- of Shellac-nagels. Bij een LED-lamp zijn de golflengten smaller en zijn de vingernagels na enkele seconden helemaal droog. Qua prijs kosten LED-lampen iets meer – maar ze gaan ook langer mee. Vraag je je af of je een LED of normale nagellak kunt laten drogen met een UV lamp? Het antwoord is “Ja!” – een groot voordeel van LED-lampen is dat ze geschikt zijn voor het drogen van alle nagellakken. Maar de LED-lamp en UV-nagellak werken niet omdat de LED-stralen de UV-gel niet kunnen activeren.

Nagels verstevigen met gel – helpt het echt?

Shellac nagels uv nagellak ervaringen

Als je vingernagels dun zijn of vatbaar zijn voor breuk en gespleten punten, dan wil je misschien de nagel verstevigen met gel. De gel wordt in meerdere lagen aangebracht en vervolgens uitgehard onder een UV-lamp, wat zorgt voor stabiele en breukvaste nagels. Het leukste aan het versterken van nagels met gel is dat ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik – een kapotte nagellak na het schoonmaken of afwassen behoort nu tot het verleden! Zelfs agressieve schoonmaakmiddelen vormen geen gevaar meer.

Nagellakblaren – dit kan het probleem zijn!

Herfstnagels die normale nagellak verven met UV-lamp

Hoe hard we soms ook proberen onze nagels te lakken – soms verschijnen er kleine, vervelende blaren op. Zodat dit jou niet nog een keer overkomt, hebben wij de meest voorkomende oorzaken voor je.

 • Kamertemperatuur te hoog – Een weinig bekend feit is dat hitte nagellak aantast. Je kunt je nagellak dus het beste op een koele plaats bewaren of 1 dag voor gebruik in de koelkast zetten.
 • Schud nagellak – Elke vrouw heeft dit minstens één keer in haar leven gedaan. Maar dit is een andere reden voor de vervelende blaren. Dus we raden aan om de nagellak de volgende keer heen en weer tussen je handen te rollen.
 • Te veel nagellak – Te veel lagen nagellak drogen logischerwijs langzamer en de kans op vorming van enkele luchtbellen is ook veel groter.
 • Verschillende producten – Aangezien de producten van verschillende merken verschillende ingrediënten hebben, is het heel goed mogelijk dat ze niet goed met elkaar overweg kunnen.

Nadelen van schellak versterken de nagel met gel