Nageldesign

Zelf gelnagels maken – 9 ideeën met instructies voor mooie manicures

Zelf gelnagels maken elegante-vingernagels-zonder-tips-rode-gel-polish

Mooie nagels, met of zonder design, zijn van groot belang voor vrouwen en spreken voor een verzorgde look. Ze dragen bij aan de algemene uitstraling en versterken het zelfvertrouwen. Veel dames kiezen voor gelnagels omdat ze er altijd glanzend uitzien en een meer permanente keuze zijn voor manicure. Als u op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor naar de nagelstudio gaan, dan bent u hier aan het juiste adres. In het artikel presenteren we ideeën met instructies voor het gebruik van de Zelf gelnagels maken weet welke belangrijke stappen u moet nemen en andere handige tips voor elegante nagelontwerpen.

Wetenswaardigheden over zelf gelnagels maken

Zelf gelnagels maken bij home-led-uv-lamp-shiny-red-fingernails

Gelnagels zijn vingernagels die zijn versterkt en verfraaid door een technologie, waarvan de bovenste laag er altijd glanzend uitziet. Op de nagels wordt een UV-gel aangebracht, die onder UV-licht uithardt en de vingernagels na twee of drie herhalingen aanzienlijk versterkt. Wil je zelf gelnagels maken, let dan op een paar belangrijke punten om je natuurlijke nagels niet te beschadigen. U moet uw vingernagels zorgvuldig vormgeven en met een geschikte vijl vijlen, zodat ze niet broos worden. Verder dient de hygiëne in acht te worden genomen en dienen de nagels met de juiste nagelverzorging te worden behandeld.

Zelf gelnagels maken of laten doen in een nagelsalon?

Zelf gelnagels maken ipv-nagelsalon-voordelen-nadelen-rode-nagellak

Als je van nature verkleurde of broze vingernagels hebt, kun je het probleem oplossen door te kiezen voor gelnagels. Maar nu rijst de vraag of je de gelnagels zelf thuis moet doen of liever naar een nagelstudio gaat. Beide varianten hebben eigenlijk hun voordelen – doe-het-zelf is het voordeligere alternatief, waarbij een bezoek aan de specialist wat tijd scheelt als de studio niet ver weg is. Je kunt er ook gewoon achterover leunen en je daar laten verwennen.

Mocht je echter besluiten het zelf te doen, dan kun je verder lezen, want we hebben hieronder enkele tips en ontwerpideeën voor je samengevat die je hierbij kunnen helpen. Ontdek met welke middelen en met welke stappen u, met een beetje oefening, het perfecte nagelontwerp kunt bereiken waar iedereen jaloers op zal zijn.

Wat heb je nodig om zelf gelnagels te maken?

Zelf gelnagels maken - noodzakelijke-materialen-gel-lak-uv-lamp-aceton

Om duurzame gelnagels op je natuurlijke nagels te maken, heb je geschikte apparatuur nodig. Er zijn verschillende sets op de markt die geschikt zijn voor zowel beginners als professionals. Als gelnagels nieuw voor je zijn, heb je een startset nodig die alleen de meest essentiële apparatuur bevat: een UV-lamp, primer, reiniger, UV-gel of gelvernis in de vorm van een basislaag, evenals een toplaag en gekleurde jas. De gebruikelijke hulpmiddelen zoals vijlen, buffers en nagelriemschuiver zijn ook nodig om de manicure te doen. Video-tutorials voor French manicure kunstmatige gelnagels en andere doe-het-zelf-ontwerpen vindt u hieronder in het artikel.

Franse nagels – elegante manicure voor elke gelegenheid

Zelf gelnagels maken french-manicure-diy-uv-lamp-elegant

De Franse vingernagels combineren prachtig met allerlei soorten kleding en kunnen zowel in het dagelijks leven als bij feestelijke gelegenheden worden gedragen. De klassieke Franse manicure zonder versieringen ziet er natuurlijk uit en je kunt het gemakkelijk zelf thuis doen zonder speciale artistieke vaardigheden, zoals bijvoorbeeld bij sommige motieven en patronen nodig is. Misschien heb je de french manicure wel eens gedaan met gewone nagellak? Dan weet je dat het echt niet moeilijk is. In principe is de procedure voor gelpolish niet zo anders dan normaal. Alleen het opruwen van het nageloppervlak en het gebruik van de lamp maken het verschil.

Zelf Franse gelnagels maken – instructies

gelnagels-doe-het-zelf-nagels-french-gellak-uv-lamp-instructies-stappen

Wanneer u uw eigen gelnagels maakt, moet u eerst uw vingernagels in vorm brengen met een vijl. Je kunt zowel voor de hoekige nagelvorm als voor een ronde nagel kiezen. Het is een kwestie van smaak. Je moet ook de nagelriem verwijderen of terugduwen en het oppervlak van de nagels precies opruwen met de buffer totdat het niet meer glanzend is. Dit ruwe oppervlak zorgt ervoor dat de verf goed kan hechten. Dit is in principe hetzelfde als bij het schuren van hout en vervolgens schilderen. Daarna worden de vingernagels schoongemaakt (er mogen geen vettige resten achterblijven, omdat deze de gel niet goed hechten), geverfd met de basecoat en in de UV-lamp gehouden zodat deze kan drogen en uitharden. De eerste stappen heb je al gezet. Het uitharden in de lamp duurt lang niet zo lang als bij normale nagellak, wat natuurlijk nog een voordeel is.

Zelf Franse vingernagels maken met een UV-lamp

gelnagels-doe-het-zelf-instructies-vingernagels-frans-uv-licht-resultaat

Een licht UV-kleurige vernis wordt ook over de basislaag aangebracht en uitgehard. Vervolgens worden de punten met behulp van de sjablonen wit geverfd en opnieuw uitgehard. Daarna worden de stencils verwijderd, wordt de topcoat aangebracht en worden de nagels onder de LED-lamp gehouden. Door de warmte die in het licht heerst, vormt zich een zogenaamde zweetlaag op het nageloppervlak, waar je niet van moet schrikken. Dit is volkomen normaal. Tot slot wordt deze zweetlaag verwijderd met bijvoorbeeld nagellakremover en worden de nagels behandeld met nagelriemolie om ze de nodige verzorging te geven.

Video-instructies: Maak je eigen kunstgelnagels met tips

Doe-het-zelf nageldesign met nailart-penselen

gelnagels-doe-het-zelf-nailart-penseel-verschillende-maten-roze-nageldesign

Als u één of meerdere nagels wilt decoreren, dient u dit voor de definitieve uitharding met de topcoat te doen. Vervolgens kunnen kleurgels en decoraties zoals glitter, strass-steentjes, stickers en dergelijke op de nagels worden aangebracht om een ​​prachtig nageldesign te creëren. Dit alles fixeer je vervolgens met de topcoat, die niet alleen kleuren vastzet voor patronen en motieven, maar ook decoraties.

Rode gelnagels instructies – voorbereiding van de nagels

Zelf-gel-nagels-instructies-nagels-voorbereiden-de-bovenlaag-vijlen-schoonmaken

Wie houdt er niet van rode nagels? Ze zien er elegant uit en zijn geschikt voor elk seizoen van het jaar, maar alleen als de nagellak er fris uitziet en niet afbladdert, wat bij gewone nagellak snel gebeurt. Vooral dessins met sterke kleuren verliezen snel hun schoonheid en moeten heel vaak vernieuwd worden. Gellak is het beste voor perfecte en blijvende rode nagels. Als je zelf rode gelnagels wilt maken, begin dan opnieuw met de gebruikelijke voorbereiding van de vingernagels. Dit garandeert later een langere grip van de gel op de nagels.

Instructies voor rode gelnagels – breng base, kleur en topcoat aan

Doe-het-zelf-gelnagels-instructies-lak-rode-nagels-ondervacht-kleur-lak-overcoat

Als volgende stap worden de vingernagels geverfd met de basecoat of de zogenaamde basecoat, die de natuurlijke nagels beschermt tegen de volgende stappen en invloeden en tegen de gekleurde lak die je nagels verkleurt, dwz het vormt een beschermende laag, om zo spreken. Pas dan wordt de kleurvernis aangebracht en tenslotte bedekt met de topcoat, die de onderliggende kleur afdicht. Dit alles moet afzonderlijk onder de UV-lamp uitharden en je perfecte rode nageldesign is klaar! Je kunt deze stappen ook voor elke andere kleur gebruiken.

Zelf gelnagels maken – de rol van de UV-lamp

gelnagels-doe-het-zelf-uv-lamp-led-licht-gel-nagellak-droog

De UV-lamp wordt gebruikt tussen applicaties voor elke laag. Afhankelijk van het model en het vermogen van de lamp hebben de vingernagels tussen de 60 en 120 seconden nodig om uit te harden. Het UV-licht verzegelt de UV-gel of gellak en zorgt voor tot wel twee weken lang mooie nagels. Dit is vooral gunstig voor de dames, omdat ze veel huishoudelijke klusjes doen die gewone nagellak verpesten. Regelmatig afwassen is er bijvoorbeeld een van. Met de gellak daarentegen heb je lang plezier van je manicure.

Zelf rode gelnagels maken – geef de finishing touch

Maak-je-eigen-gelnagels-rode-nagels-instructies-laatste-stappen

Om de rode gelnagels de finishing touch te geven, veeg je het zweetlaagje weer weg en behandel je de nagelriemen met olie. Maak je geen zorgen als de eerste pogingen niet perfect zijn – als je altijd zelf mooie gelnagels wilt maken, is regelmatig oefenen van groot belang. Je hebt het vast snel onder de knie en beleeft al snel veel plezier aan het zelf maken van de manicure.

Zelf gelnagels maken zonder UV-lamp

doe-het-zelf-gelnagels-zonder-uv-lamp-lichtblauw-nagellak-gel-look

Wil je de geweldige gel-look op je nagels krijgen zonder UV-lamp? Het gewenste glanzende effect kun je bereiken met een nagellak of topcoat met een gellook, maar in dit geval is de nagellak niet zo duurzaam als bij UV-licht. Het hangt dus allemaal af van wat u uiteindelijk van uw voltooide ontwerp verwacht.

Maak zelf een eenvoudig nagelontwerp

gelnagels-doe-het-zelf-thuis-nail-art-penseel-beige-zwart-design

Met of zonder UV-lamp kun je zelf eenvoudige nagelontwerpen maken zonder veel tijd te besteden. Als je een artistiek talent hebt, kun je meer uitgebreide en creatieve ontwerpen maken. Probeer het gewoon uit en experimenteer. Misschien heb je er zelfs talent voor, zonder dat je het ooit geraden hebt! Er is niet veel talent voor nodig om met het bovenstaande idee te komen. Op een lichte gellaag wordt een zwart accent in de vorm van een dunne lijn toegevoegd in het gebied van de maansikkel.

Zelf gelnagels maken met nagelstickers

gelnagels-doe-het-zelf-decoratie-beige-nagels-uv-licht-gedroogd

Wil je graag je gelnagels zelf maken en decoreren, maar kun je je nagels niet zelf lakken met een kwast? In dit geval raden we aan om nagelstickers te gebruiken, deze worden gewoon op de vingernagels geplakt en zorgen uiteindelijk voor een prachtig nageldesign. Zo zijn er allerlei decoratieve elementen die uw werk gemakkelijker maken en zelfs beginners een mooi ontwerp garanderen dat ook nog eens veel goedkoper is dan in de nagelsalon.

Benodigde materialen en instructies

gelnagels-doe-het-zelf-uv-lamp-nageldesign-materialen-instructies

Voor de gelnagels met nagelstickers heb je de UV-lamp nodig en de geschikte lakken en gereedschappen om de nagels voor te bereiden. In het begin begin je met de gebruikelijke procedure: maak je vingernagels klaar, vernis met de grondlaag en hard uit. Houd ook de stickers klaar voordat je gaat schilderen, zodat er daarna niets meer ontbreekt.

Zelf instructies maken voor gelnagels

doe-het-zelf-nageldesign-nagelsticker-instructies-stappen

De volgende stap is om de gekleurde lak aan te brengen en je vingers in de UV-lamp te houden. Alleen dan worden de nagelstickers erop geplakt, zoals ze onder de topcoat moeten zitten om niet door UV-licht te beschadigen. De sticker wordt uitgeknipt, een minuut in het water gehouden en vervolgens op een of meerdere nagels naar keuze geplakt. Daarna de topcoat aanbrengen en opnieuw uitharden. Zo maak je zelf en in een mum van tijd een simpel nageldesign voor gelnagels.

Zelf mooie gelnagels maken met glitter

gelnagels-doe-het-zelf-glitter-ombre-roze-blauw-ideeën-inspiratie

Als je van glitternagels houdt, dan kun je zelf sprankelende gelnagels maken. Het enige verschil met de gebruikelijke gelnagels is dat er kleurvernis is gebruikt. Je kunt het effect echter krijgen met glitterpoeder en zelf opvallende ontwerpen maken zoals ombre met glitter. Er wordt ook nog eens gezegd dat “proberen beter is dan studeren”. Instructies kunnen natuurlijk enorm helpen bij het experimenteren en oefenen. Niets weerhoudt u er echter van om zelf iets te proberen.