Nageldesign

Zelf gelnagels thuis verwijderen – instructies en tips

Gelnagels verwijderen -gellack-grijs-roze-modern-design

Als u besluit om een ​​permanente manicure te laten doen, heeft u de keuze tussen UV-gel en UV-gellak. Meestal ga je naar een nagelstudio waar je vertrouwt op professionele handen. Soms, bij wijze van uitzondering, wanneer de manicure beschadigd is of begint te breken, zelfs dat Gelnagels verwijderen. Met de juiste tips en instructies laten we u zo voorzichtig mogelijk zien hoe dit werkt. Zolang je alles observeert, kun je niet alleen je vingernagels beschermen, maar je ook voorbereiden op de volgende manicure zodat je er ook in de toekomst van kunt blijven genieten.

Gelnagels verwijderen – gellak of UV-gel

Gelnagels verwijderen -instructies-tips-black-moon-manicures

De term “gelnagels” kan vaak worden opgevat als twee verschillende methoden voor manicure op dezelfde UV-gelbasis. In het ene geval hebben we het over UV-gel en in het andere over zogenaamde UV-nagellak. Beide varianten gaan erg lang mee, namelijk twee tot vier weken, worden gekenmerkt door een gelconsistentie en drogen niet aan de lucht zoals conventionele nagellak, maar harden uit dankzij een speciale UV- of LED-lamp. En dit is waar de overeenkomsten tussen de twee methoden eindigen.

Gelnagels verwijderen – verschillen tussen UV-nagellak en UV-gel

Gelnagels verwijderen -amandelvorm-zwart-glitter-goud

De UV-nagellak is meer een tussenproduct tussen UV-gel en conventionele nagellak en combineert dus misschien de beste eigenschappen van de twee. Net als zijn voorganger kan het rechtstreeks op de vingernagels worden aangebracht met een borstel uit een fles. Hiervoor is een base- en een topcoat nodig. De consistentie van de UV-nagellak is dik en droogt in slechts korte tijd onder een UV- of LED-lamp, zoals bekend van gel. Het resultaat is een glanzend, kras- en veegvast oppervlak dat twee tot vier weken meegaat, zelfs bij gewoon huishoudelijk werk, wat een grote vijand is van traditionele nagellak.

Zelf gelnagels maken – 9 ideeën met instructies voor mooie manicures

Shellac-nagels – alles wat je moet weten over de nageltrend!

Zelf roze nagels maken – 24 moderne nageldesigns en tips

Gelnagels verwijderen -instructies-gel-polish-black-self-care

Je kunt je natuurlijke vingernagels niet verlengen met een gel nagellak. Het wordt dus toegepast om de nagels extra stevigheid te geven, ze minder broos te maken en een glad, uniform oppervlak te verkrijgen. Als je lange vingernagels wilt, moet je eerst je eigen nagels waxen. De stevigheid die dankzij de gel ontstaat, maakt je vingernagels bijzonder stabiel, zodat zelfs vrouwen met broze nagels zich kunnen verheugen op een lange, artistieke manicure. Gelnagels hebben hun voordelen, maar ook nadelen. Een daarvan is dat de gel moeilijk te verwijderen is.

Verwijder de gelnagels thuis – benodigde accessoires

gel-nagelverwijderingsinstructies-gel-polish-tips-products-care

Voordat u uw gelnagels verwijdert, moet u de benodigde accessoires in handen hebben en leren deze op de juiste manier te gebruiken. Je hebt absoluut vijlen van verschillende sterktes nodig, een grove en een fijne vijl, evenals een schuurblok voor het polijsten, Pro Pusher voor het verwijderen van de nagelriem, een stofborstel en een goede nagelolie. Wattenschijfjes, aluminiumfolie en een speciale gel polish remover met aceton zijn ook vereist. Het verschilt van gewone nagellakremover doordat het voor 100% uit aceton bestaat en de gel beter verwijdert.

Gelnagels verwijderen – eerst de bovenste laag vijlen

gel-nagelverwijderingsinstructies-gel-lak-zwart-vijlen-zelf

De eerste stap is om het mooie glanzende oppervlak van de gel nagellak zorgvuldig te vijlen. Dit gaat alleen over de allerhoogste laag zodat de remover makkelijker kan worden opgepakt. Doe dit voor alle 10 vingers en maak dan voor elk 10 stukjes aluminiumfolie klaar. Gebruik een groter bestand voor deze eerste stap. Pas op dat u niet plotseling op de nagel vijlt. Het doel is een ruw oppervlak waar de aceton later beter in kan doordringen. Dit is in principe hetzelfde als hout schuren en vervolgens schilderen – het ruwe oppervlak biedt de beste omstandigheden.

Gelnagels verwijderen met aceton en in aluminiumfolie wikkelen

gel-nagelverwijderingsinstructies-gel-lak-zwart-aceton-aluminiumfolie

Week vervolgens wattenbolletjes (10 in totaal) in de remover en plaats een bolletje op elke vingernagel. Wikkel vervolgens de nagels en het katoen volledig in aluminiumfolie. Probeer alles stevig en luchtdicht te bevestigen en ook zo strak mogelijk, aangezien de aceton snel verdampt. Laat de remover vervolgens eerst 10-15 minuten inwerken. Of deze tijd voldoende is, kan later worden bepaald en indien nodig kan het geheel worden herhaald.

Gelnagels verwijderen – laat aceton 10 minuten inwerken

gel-nagel-verwijder-instructies-gel-lak-zwart-aluminium-folie-aceton-duur

Je vingers zouden er ongeveer zo uit moeten zien. Het ruwe oppervlak heeft als het ware kleine scheurtjes en gaatjes waar de aceton heerlijk in kan dringen. Doordat je alles luchtdicht in folie hebt gewikkeld, verdampt de aceton niet, het zal altijd goed werken en op deze manier de gel oplossen. Daarentegen is de gladde gel iets beter beschermd.

Gelnagels afpellen

gel-nagelverwijderingsinstructies-gel-lak-aceton-duur-minuten

Afhankelijk van de remover kan het meer of minder tijd duren voordat de gel nagellak volledig is opgelost. Als de remover sterk genoeg is en je het oppervlak vooraf zorgvuldig hebt gevijld, zou dit moeten gebeuren. De gel is gemakkelijk te verwijderen. Dit is echter natuurlijk niet altijd het geval. Als het niet onmiddellijk kan worden verwijderd, zoals weergegeven, kunt u propushers of een soortgelijk voorwerp van hout gebruiken om te helpen. Om dit te doen, duwt u de gel voorzichtig in één richting met uw hulp totdat deze loskomt. Soms duurt het lang om alle geldeeltjes te verwijderen.

Verwijder de resten van gel nagellak en laat de nagels glanzen met een polijstvijl

gel-nagelverwijderingsinstructies-gel-lak-zwart-aceton-dia-vijlen

De restanten van de gel nagellak kunnen dan worden verwijderd met een wattenschijfje dat je vooraf ook bevochtigd hebt met voldoende aceton. Als deze nog te grof zijn, kun je de stappen met de aluminiumfolie nog een keer herhalen en nog een paar minuten laten staan. Duw indien nodig de restanten van de nagel met de pusher en polijst het nageloppervlak met een fijn schuurblok. Nogmaals, indien mogelijk, moet alleen de gel worden geschuurd en niet de nagel zelf.

Nagelverzorging na gelnagels – nagelolie aanbrengen en inmasseren

gel-nagelverwijderingsinstructies-gel-polish-care-home-remedies-yourself

Na de acetonprocedure en wanneer de kleur volledig van de vingernagels is verwijderd, hebben ze voldoende vocht en verzorging nodig, en het wordt aanbevolen om de vingertoppen tien minuten onder te dompelen in een nageloliebad en er een verzorgingsproduct in te wrijven. Dit verstevigt de nagels na de nogal extreme ingreep en garandeert dat ze weer terug kunnen groeien zonder te breken. Dergelijk onderhoud wordt ook aanbevolen als u geen gel gebruikt om uw nagels te vormen. U zult snel merken hoe positief dit is voor uw nagelstructuur. En goed verzorgde nagels zien er nog mooier uit als ze gelakt zijn.

Gelnagels verwijderen en terug naar natuurlijke nagels

gel-nagel-verwijder-instructies-make-gel-polish-care-yourself

Na deze stappen kun je weer uitkijken naar je natuurlijke vingernagels. Natuurlijk heb je nu weer de mogelijkheid om met gel een nieuw design te maken. U bepaalt vooraf zelf of u de nagels rust- en onderhoudstijd wilt geven, maar biedt op deze manier wel de mogelijkheid om te herstellen. Gebruik hiervoor hoogwaardige, hoogwaardige verzorgingsproducten zoals nagelverharders en oliën.

UV-gelnagels verwijderen: In de nagelsalon of bij jezelf?

gelnagels-verwijder-acrylnagels-design-ombre-zwart-goud.

In tegenstelling tot gelnagellak kunnen de vingernagels met de UV-gel verlengd en bijna volledig vernieuwd worden. Zo krijg je na 1-2 uur in de nagelsalon 0,5 tot 1 cm langere en vooral sterke nagels die nauwelijks broos zijn en er gewoon perfect uitzien. Dit is de perfecte variant voor alle vrouwen wiens nagels hard groeien en last hebben van broze nagels. Maar je moet voorzichtig zijn met het nagelontwerp, omdat kunstnagels in sommige beroepen niet gewenst zijn. Ze kunnen ook allergieën veroorzaken.

Gelnagels: hoe werkt het??

gel-nagel-verwijder-scrylnaegel-design-roze-glitter-shimmer

Er zijn ook nadelen aan perfect gestylede nagels. Een eerste daarvan is schade aan de natuurlijke structuur van de nagels. Om de UV-gel goed te laten fixeren, dient de natuurlijke nagel in delen te worden geschuurd, zodat deze poreus wordt en zorgt voor een ideale hechting voor het aanbrengen van de gel. Bij het verwijderen van de sterke gellaag blijft de natuurlijke veel minder stabiel, zachter en dunner dan voorheen.

Gelnagels verwijderen met huismiddeltjes – wat werkt en wat niet

Hoe gelnagels-instructies-make-home-remedies-acrylnagels-tanddraad-zelf te verwijderen

Wanneer de nagels groeien, ontstaat er een onbedekt, klein gebied dat er lelijk uitziet. Als je om wat voor reden dan ook lange tijd niet naar de nagelsalon kunt, of als je gewoon zelf je gelnagels wilt verwijderen, bestaat het risico dat je je vingernagels breekt. We raden af ​​om te experimenteren met verschillende huismiddeltjes zoals azijn, omdat dit tot ernstige verwondingen kan leiden. Houd er rekening mee dat het meer dan 6 maanden kan duren voordat de nieuwe nagels zijn uitgegroeid. Dus het is beter om het in de eerste plaats niet te laten gebeuren.

Verwijder de gelnagels door te vijlen – instructies

Hoe gelnagels-instructies-home-remedies-yourself-file-tips te verwijderen

De UV-gel op kunstnagels kan alleen worden verwijderd door te vijlen. Een uitzondering vormen uitweekgels, die op dezelfde manier als gelnagellak met aceton worden verwijderd. In alle andere gevallen begin je met een grovere vijl en hoe dichter je bij de natuurlijke nagel komt, hoe fijner de vijl die je gebruikt moet zijn. Er moet ook minder druk worden uitgeoefend om de natuurlijke nagels niet te beschadigen. Een dun laagje gel kan zonder problemen op je nagels blijven zitten, dit verstevigt je natuurlijke nagels een beetje.

Gelnagels verwijderen en oppervlak behandelen met polijstvijl, daarna onderhoudsolie aanbrengen

instructies voor het verwijderen van gelnagels-huismiddeltjes-acrylnagelvijlen-verzorging

Poets de nagels en masseer ze in met een voedende olie om ze te laten groeien. Het is aan te raden de komende dagen geen nagellak aan te brengen zodat de natuurlijke nagel kan ademen. Hierdoor kan de keratine in de natuurlijke nagel uitharden en snel zijn oorspronkelijke staat terugkrijgen. Net zoals het haar van tijd tot tijd rust nodig heeft, zo is het ook met de vingernagels.

Verwijder de gelnagels met een mes – video-instructies

Als u al enige ervaring heeft met het hanteren van vingernagels, kunt u bij het verwijderen van het gelmodel om te beginnen een nagelfrees gebruiken. Het is nog steeds bijzonder belangrijk om de natuurlijke nagels niet te beschadigen. Met de elektrische vijl verwijder je de eerste lagen en daarna ga je voorzichtig met de hand verder. Je wilt tenslotte niet per ongeluk wat lagen van je nagel verwijderen en ook dunner maken.

Als u uw gelnagels zelf wilt verwijderen, is het erg belangrijk dat u ze niet met geweld van de natuurlijke scheurt of goedgekeurde huismiddeltjes gebruikt. Volg in plaats daarvan een gids om de nagel op elke vinger te beschermen.

Spider-gelnagels – 70+ ideeën en 3 doe-het-zelfinstructies!