Ontwerp van vakantiehuizen en hotels

Een boetiekhotel toont effectief interieurontwerp met licht

boetiekhotel griekenland receptie ontvangsthal

A31 architectenbureau ontwierp het “Into the Light” hotel voor de 100% Hotel Show in Griekenland. Dat Boetiekhotel bereikt om de moderne inrichtingsstijl samen te brengen met de tijdloze architectonische ontwerpelementen uit de Griekse cultuur. Het designteam heeft zich gericht op het licht in de ruimte en heeft effectieve lichteffecten gecreëerd die een aangename sfeer creëren. De gebruikte materialen zijn stilistisch aangepast aan dit concept en benadrukken de magische lichteffecten.

 “Into the Light” Hotel – Boetiekhotel in Griekenland

hotelinrichting-decoratieve-wandpanelen-laser gesneden

Het natuurlijke en kunstmatige licht wordt in de gewenste richting geleid door moderne hekjes, dakramen en pergola’s. De verschillende perspectieven roepen emoties op bij bezoekers en creëren een gevoel van warmte, geborgenheid en intimiteit. Op deze manier “grijpt” de bezoeker niet alleen de ruimte, maar dompelt hij zich ook echt onder in deze wereld.

Een boetiekhotel waar licht speelt met schaduw

designer-hotel-decoratieve-wandpanelen-lichtspellen

Griekenland heeft zijn steden, zijn bergen, zijn zee en zijn eilanden. Dat is de basisgedachte die het concept achter het ontwerp en de materiaalkeuze in één zin samenvat. Het boetiekhotel “Into the Light” bestaat uit vijf ruimtes: ontvangsthal, lobby, eetgedeelte, tuin en suites. In de lobby staat het imposante werk van de Griekse kunstenaar Apollo Glykas, dat een moderne interpretatie is van schaduwtheater en vakkundig speelt met licht en schaduw.

bouqtique-hotelinrichting-dakramen-natuurlijk-licht-ruimte

De foyer is een ruimte die de bezoeker kennis laat maken met het concept voor kamerinrichting met licht en herinneringen en gevoelens oproept. Een opvallende sculptuur (1,80 m) “The Meeting” van Yiannis Moralis wordt geënsceneerd en bewijst het vermogen van kunst om de esthetiek van de kamer te verbeteren. In de lobby gaat de berghelling harmonieus samen met het vasteland. Steen en verroest staal illustreren de rauwe schoonheid. Het eetgedeelte vormt een synthese tussen klassiek en modern, zodat niet alleen de designelementen maar ook de mensen voor wie het bedoeld is zich prettig voelen in de ruimte. Droge planten in een zandbak creëren een landschap dat lijkt op de Griekse eilanden. Het waterelement, onlosmakelijk verbonden met het mediterrane landschap, mocht natuurlijk niet ontbreken in het landschap. De suite is een eigentijdse kamer met een betonnen vloer, witte meubels en een tweepersoonsbed, waar indirecte verlichting de verhoudingen van de kamer verandert.

inrichting-licht-kamer-daglicht-controle-effecten

hotel-design-vloertegels-decoratieve-houten-kamerverdeler-planken

designer-hotel-griekenland-dakramen-natuurlijk-licht

designer-hotel-griekenland-muurdecoratie-zwart-wit

designer-hotel-griekenland-zandstenen-planten

designer-hotel-interieur-griekenland-landschap-binnen

bouqtique-hotel watersysteem-binnen-natuurlijke elementen

hotelsuites-interieurdesign-lichtgrijs

slaapkamer-design-onder-kast-verlichting-sculptuur

badkamer-hotel-suite-houten vloer-betonnen muren

a31-in-het-licht-hotelplattegrond-plattegrond

a31-hotel-licht-in-kamer-design-plan