Ontwerp van vakantiehuizen en hotels

Exclusief wonen in een appartementencomplex in Melbourne

Exclusief wonen - appartementsgebouwen - appartementen - interieur

Heldere lijnen, puristische kleuren en een hoog wooncomfort zijn kenmerken die de moderne architectuur en interieur kenmerken. Tegenwoordig, wanneer minder meer is, moeten architecten en ontwerpers zich ook richten op functionaliteit. Dit wordt slim gecombineerd met esthetiek in het volgende MUSK Studio-project. Het resultaat was een appartementengebouw aan Coppin Street, Melbourne, Australië, met in totaal zes wooneenheden, dat zijn bewoners exclusief wonen biedt. De appartementen variëren in grootte, maar zijn zeer praktisch ingericht, zodat u meer vrije ruimte heeft en u tegelijkertijd niet hoeft te doen zonder een hoog wooncomfort.

Exclusief wonen in een appartementencomplex

Exclusief woon-appartementgebouw-architectuur-modern-straat

De binnenzijde van de woning is vanaf de straatzijde te bereiken via twee entrees. De ene leidt echter naar het grotere appartement en de andere naar de rest van het huis. In de kleinere appartementen zijn meerdere ruimtes in één kamer ondergebracht en praktisch van elkaar gescheiden door schuifdeuren. Deze hebben niet alleen een puur functioneel nut, maar zijn door hun felgele kleur een designelement van het interieur.

Exclusief woon-appartement-modern-architectuur-beton-huis-buiten

Rechte lijnen en puristisch design domineren exterieur en interieur. Beton is een materiaal dat in beide gebieden veel wordt gebruikt. Het werkt uitstekend als robuuste vloerbedekking en duurzame muurpleister voor de buitenmuren. Ook natuurlijke materialen en groen ontbreken niet. Juist deze geven de kamers een frisse noot en verlevendigen ze.

Exclusief woon-appartement-modern-architectuur-beton-huis

Hout, staal en beton zijn een uitgebreide combinatie die het altijd goed doet van binnen en van buiten. Bovendien zijn de hoekige oppervlakken met hun puristische behandeling altijd actueel en hebben ze meestal de voorkeur omdat ze gewoon praktisch zijn. Verspringende, geometrisch vormgegeven constructies geven de appartementen een speels karakter. Ze zien er licht, luchtig en zeer positief uit. Hoewel de ontwerpen erg op elkaar lijken en dezelfde materialen worden gebruikt, zijn ze voor elk appartement afzonderlijk ontworpen. Dit optimaliseert de beschikbare ruimte en verdeelt deze zeer comfortabel om te wonen.

Exclusief wonen - appartementengebouw - hal - scheidingswand - houten latten

Zeker heel interessant qua interieurontwerp zijn de houten constructies en vooral de ladder, die de afzonderlijke wooneenheden tegelijkertijd scheiden en verbinden. In het ene geval is de zolder of bijvoorbeeld de garderobe te bereiken via een ladder. In het andere geval is het een directe verbinding tussen de kinderkamer en de keuken-woonkamer. Door het gehele appartementsgebouw is een egale betonvloer gelegd.

exclusief-woonappartement-beton-schuifwand-modern

Uitgangspunt voor de gehele indeling van de woning is functioneel wonen. Het is vooral bedoeld voor jongeren die graag meer tijd samen doorbrengen. Tegelijkertijd kan iedereen zich terugtrekken in zijn eigen gebied. Het slaapgedeelte wordt meestal gescheiden van de rest van de leefruimte door scheidingswanden of schuifwanden. De woonkamer en keuken zijn in elke wooneenheid met elkaar verbonden en zeer praktisch ontworpen. De inrichting is modern en ergonomisch, waardoor ruimte wordt bespaard. Kasten en inbouwapparatuur kenmerken zich door fronten van dezelfde materialen als de flexibele wanden. Hierdoor wijken ze niet echt af van het wanddesign en ontstaat er een netjes totaalbeeld.

exclusief-woonappartement-gebouw-keuken-wonen-functioneel-betonvloer-modern

exclusief-wonen-meergezinswoning-keuken-wonen-functioneel-betonvloer-modern-beton

exclusief-woonappartement-een-kamer-appartement-moderne-meubelbeton

exclusieve-woonappartement-keuken-houten-fronten-beton

exclusief-woonappartement-kinderkamer-ladderklimmen

exclusieve-woon-appartement-plattegrond-plattegrond-distributie

* een project van MUSK Studio