ontwerp

De natuur inspireert – handgemaakte meubels doen denken aan koralen

Natuur inspireert -handgemaakte-meubelcollectie-kleine-meubels-wit

De verscheidenheid van de pure De natuur inspireert In de ware zin van het woord ontwierp de Duitse ontwerper Pia Maria Reader een echt onderscheidende meubelcollectie. Het bestaat uit ovale bijzettafels, spiegels en decoratieve objecten, die worden gekenmerkt door een onmiskenbare organische structuur en doen denken aan echte neteldieren of koralen. De collectie ‘Sea Anemones – Weiss Installation’ werd voor het eerst gepresenteerd op 2-9 oktober in PAD Londen en werd ondersteund door de Parijse galerie BSL.

De natuur inspireert – functionele sculpturen

Natuur inspireert - handgemaakte-meubelcollectie-zeeanemonen

De ontwerpster bestudeerde verschillende soorten neteldieren om het ontwerp van haar project zo realistisch mogelijk te reproduceren en te perfectioneren. De collectie bestaat uit drie bijzettafels, twee sculpturen en een ovale staande spiegel. Elk stuk is uniek en zorgvuldig met de hand gemaakt van in totaal 16.000 houten stokken. De ontwerper investeerde meer dan 400 uur werk in het project.

Sea Anemones Collection – Witte installatie door Pia Maria Reader geïnspireerd door de natuur

De natuur inspireert -handgemaakte-meubels-bijzettafel-koraal-wit-houten stokken

De natuur inspireert de vormentaal en hoe de functionele sculpturen worden ervaren. Het materiaal voor de uitvoering van het meubilair wordt ook gekenmerkt door een natuurlijke oorsprong – beukenhout. Elke individuele houten stok is recht, maar ingewerkt op verschillende hoogtes, ze nemen een nieuwe vorm aan en resulteren in een zacht, golvend reliëf. De golven en rondingen, ook versterkt door de witte kleur, creëren een magisch spel van schaduwen en brengen beweging in het object. De meubelen zien er sculpturaal uit en geven hout als bouwmateriaal een geheel nieuw gezicht en een verbazingwekkende ontwerpvrijheid.

Geïnspireerd door de natuur – staande spiegel als fascinerende functionele sculptuur

op de natuur geïnspireerde-handgemaakte-meubelstandaard-spiegel-ovaal

Golvende vormen en silhouetten bereikt door diep bewerkte houten stokken

op de natuur geïnspireerde-handgemaakte-meubelstukken-vrijstaande-spiegel-ovaal

De Duitse ontwerper Pia Maria Reader is geïnspireerd door de natuur

op de natuur geïnspireerde-handgemaakte-meubelstandaard-spiegel-wit-koraal

 * Lees meer over de ontwerpster en haar projecten hier