ontwerp

Design klassieke meubels en lampen in bekende films en tv-series

Design klassieke meubelen eanda-stuhl-brabbu-hoogwaardig-grijs-modern

In dit artikel willen we u kennis laten maken met enkele bekende zitmeubels en lampen, ontwerpen uit de 20e eeuw, maar nog steeds populaire meubelen in het interieur. Deze Design klassieke meubels verschijnen zelfs in veel bekende films en televisieseries en verdienen daarom meer aandacht.

Ontwerp klassieke meubels die goed passen bij een modern interieur

Design classics meubelen stoelen-diamanten-stoel-filigraan-metalen mesh-zitkussens

De meeste klassieke meubels zijn ontworpen in de 20e eeuw, maar worden tegenwoordig ook gebruikt voor moderne meubels. De Diamond Chair is ontworpen door Harry Bertoia in 1952 en wordt sindsdien geproduceerd door het Italiaanse bedrijf Knoll International. In de beroemde film “The Devil Wears Prada” is de stoel te zien als onderdeel van de inrichting van de redactie van een populair modetijdschrift.

Design klassieke meubels voor de slaapkamer

Design classics meubelen bedmeubels-barcelona-dagbed-klassiek-modern-lederen hoes

Barcelona is een elegante ligstoel van de fabrikant Knoll International, die ook een ontwerp uit de 20e eeuw heeft. De ontwerper Ludwig Mies van der Rohe creëerde in 1929 deze designklassieker met leren bekleding, die wordt gekenmerkt door klassiek modernisme. De Barcelona-ligstoel in elegant wit werd gebruikt voor de inrichting van de Edward Cullens-kamer uit “Twilight – Bite at Dawn”.

Design klassieke fauteuil uit bekende films

Design classics meubels zit-barcelona-fauteuil-james-bond-film

Ludwig Mies van der Rohe heeft andere designklassiekers uit de Barcelona serie ontworpen, zoals de populaire Barcelona fauteuil. Het is eigenlijk ontworpen voor het Duitse paviljoen op de Wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona, ​​maar wordt vervaardigd door het Italiaanse bedrijf Knoll. De elegante fauteuil van verchroomd roestvrij staal en kussens van leer is als zitmeubel te zien in films als “James Bond 007: Casino Royale”, “Tron: Legacy” en “500 Days of Summer”.

Design klassieke meubels voor de woonkamer

Design classics meubelen woonkamer-zit-lounge-stoel-kruk-eames

Deze fauteuil met rugleuning en de bijbehorende poef is een ontwerp van Charles en Ray Eames uit 1956. Dit klassieke designmeubel in zijn klassieke zwarte kleur is te zien in de Amerikaanse komedie “Click” en in het filmdrama “Up close”. Als uitbreiding op het klassieke design worden er al modellen in wit en licht hout geproduceerd, die perfect zouden passen in een licht interieur.

Het ei – een ontwerp van Arne Jacobsen

design-classics-meubels-the-egg-fauteuil-rugleuning-wit-arne-jacobsen-zoolander

“The Egg”, internationaal bekend als Egg Chair, is een fauteuil van de Deense ontwerper en architect Arne Jacobsen, die in 1958 werd ontworpen voor een hotel in Kopenhagen. Deze designklassieker dankt zijn naam aan zijn vorm, die op een ei lijkt. De beroemde fauteuil in het wit is te zien in de komische film “Zoolander”, evenals in de Deens-Zweeds-Duitse televisieserie “The Bridge – Transit to Death”.

Tijdloos design klassiek meubilair

design-klassieke-meubels-zwaan-fauteuil-deens-design-zitkleuren

Een ander ontwerp van Arne Jacobsen is de zogenaamde zwanenfauteuil, ook een symbolisch meubelstuk. Net als de Egg Chair is de Swan Chair vervaardigd door het bedrijf Fritz Hansen en te zien in bekende films. Sommigen van hen zijn “Men in Black 3”, “X-Men: First Decision” en “James Bond 007: Quantum of Solace”.

Wereldberoemde designklassiekers meubelen

design-classics-meubels-ovalia-stoel-fauteuil-ei-vorm-zwart-wit-kruk

Ovalia Chair is een fauteuil met een bijzonder design, die in 1968 werd ontworpen door de Deense ontwerper Henrik Thor-Larsen. De vorm lijkt ook op een ei, maar de fauteuil heeft geen armleuningen, wat hem onderscheidt van Jacobsen’s Egg Chair. Sinds de Ovalia fauteuil in de Hollywood-film “Men in Black” verscheen, geniet hij wereldwijd een grote populariteit.

De eindeloze bank van de Sede

design-klassiekers-meubel-de-sede-bank-zwart-lederen-bekleding-mooi-design

De DS-600 bank van de Sede is in 1972 ontworpen door vier Zwitserse ontwerpers en heeft een bijzonder design. De moderne bank is een combinatie van verschillende onderdelen die onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden bieden. Zo’n model in het zwart wordt getoond in de beroemde film “The Hunger Games”.

De geschiedenis van de designklassieker Arco lamp

designklassiekers-meubellampen-arco-vloerlamp-italiaanse-designfilms

De Arco vloerlamp van de fabrikant Flos is een Italiaans ontwerp uit 1962 dat geïnspireerd is op straatverlichting. Het idee van de ontwerpers Achille en Pier Giacomo Castiglioni was om het plafond niet te beschadigen bij het installeren van kamerverlichting. Daarom hebben ze gekozen voor een zwaar blok marmer dat de lamp stevig aan de vloer moet bevestigen en een brede stalen boog die het licht van bovenaf brengt. De Arco-vloerlamp is een filmster geworden door te verschijnen in Hollywood-films zoals “Iron Man” en “Tron: Legacy”.

Design klassieke tafellamp

designklassiekers-meubelverlichting-poulsen-tafellamp-elegante-designfilms

Deze lamp, die veel beroemde films verlicht, is een origineel ontwerp van Poul Henningsen uit 1925 en is vervaardigd door Louis Poulsen. Het PH 4/3-model verschijnt als nacht- en tafellamp in films zoals “Verblendung” en “James Bond 007”.

De beroemde lipbank “Bocca”

design-klassiekers-meubels-rode-bank-lip-vorm-bocca-lip-bank-gufram

De Bocca Lip Sofa is een ontwerp van Studio 65 uit 1972, dat een symbool is geworden van modern meubeldesign. De bank heeft een opvallende lipvorm en biedt tegelijkertijd comfort en een bijzonder design. De Bocca Lip Sofa van Gufram verscheen in een film voor Austin Powers en is ook populairder geworden.

Design klassieke meubels met een elegant design

design-klassiekers-meubels-ox-stoel-fauteuil-zwart-lederen-bekleding-bijzonder-design

Ook is er een designklassieker verschenen in een “Austin Powers”-film, namelijk de Ox fauteuil. Ontworpen in 1960 door de Deense ontwerper Hans Wegner, maakt de fauteuil indruk met zijn ongewone uitstraling en hoogwaardig design.

Design fauteuil met leer

design klassieke-meubel-fauteuil-bank-classic-design-lederen-bekleding-zwart

De ontwerpers Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand creëerden in 1928 deze echte designklassieker, die wordt beschouwd als een archetype van de moderne fauteuil. De LC2-fauteuil is een populair meubelstuk in verschillende films zoals “Watchmen” en populaire tv-series zoals het Britse “Sherlock”. Naast de LC2 fauteuil biedt de fabrikant Cassina ook een bank en een poef aan.

Britse design klassiekers meubelen – de Chesterfield fauteuil

design klassiekers-meubels-stoelen-chesterfield-fauteuil-bruin-matrix-film

De Chesterfield fauteuil is een symbolisch Brits ontwerp dat als een klassiek meubelstuk wordt beschouwd. Deze fauteuil is bekleed met echt leer en heeft een hoge rugleuning. Verschillende modellen ervan zijn te zien in de beroemde film “Matrix”. Oorspronkelijk stammen de ontwerpen uit het begin van de 18e eeuw en hebben ze de traditionele Britse uitstraling.

De bekende balfauteuil

design-klassiekers-meubels-bal-stoel-bal-fauteuils-bijzondere-zitmeubels-blauw-zwart

Design klassieke meubelen kwamen ook goed naar voren in films uit de vorige eeuw. De ball chair is in 1963 ontworpen door de Finse ontwerper Eero Aario en is een van de bekendste zitmeubels van de jaren 60. De comfortabele fauteuil met zijn ongebruikelijke vorm is te zien geweest in vele films en televisieseries, zoals “Mars Attacks!” en “Number 6”.

De tulpenstoel en zijn uiterlijk

design-klassiekers-meubels-tulpenstoel-verschillende-kleuren-designer-eero-saarinen

De fabrikant Knoll produceert veel designklassiekers meubelen die worden gebruikt in de filmset van bekende films. De Tulip Chair (in het Engels – Tulip Chair) is in 1955 ontworpen door de Finse ontwerper Eero Saarinen. De beroemde stoel verscheen in “Star Trek: The Movie” uit 1979, evenals in de Amerikaanse televisieserie “Mad Men”.

Baarmoederstoel voor een elegant interieur

design-klassiekers-meubels-woonkamer-stoel-baarmoederstoel-fauteuil-bekleding

Een eerder ontwerp van Eero Saarinen is de zogenaamde Womb Chair uit 1948. De legendarische fauteuil is gemaakt van glasvezel en gegoten bekleding en wordt aangeboden in veel verschillende kleuren en met een bijpassende kruk. De Womb fauteuil maakte zijn Hollywood-optreden in “Down with Love” als onderdeel van de woonkamerinrichting.

Gestreepte fauteuil met poef

design classic-furniture-up5-fauteuil-ottoman-stripes-oranje-film

Hoewel hij er wat moderner uitziet, is deze gestreepte fauteuil met poef een ontwerp van Gaetano Pesce uit 1969. De fauteuil is gemaakt door B&B Italia en is een symbolisch ontwerp van deze fabrikant geworden. De UP5 fauteuil verscheen in de Amerikaanse liefdeskomedie “How do you know it’s love”.

Design klassiek meubilair – de bekende Panton stoel

design-klassiekers-meubels-panton-stoel-buitengewone-vorm-wit-film

Design klassiekers meubelen kenmerken zich door een bijzonder design en zijn veelal wereldwijd bekend. De Panton Chair is ontworpen door Verner Panton in 1967. Sindsdien wordt de stoel vervaardigd door het Zwitserse bedrijf Vitra. De designklassieker verscheen in de film “Beyond the Black Rainbow” en in de televisieseries “Chuck” en “Ugly Betty”.