ontwerp

Futuristische sieradengalerij herbergt meer dan 3500 sieraden

Galerij verlichting showroom museum

De ontwerpstudio EJAl won de wedstrijd van het Victoria and Albert Museum in Londen en één Sieraden galerij ontworpen om meer dan 3500 exposities te huisvesten. De prachtige sieraden komen uit verschillende tijdperken en zijn chronologisch gerangschikt.

Sieradengalerij herbergt de exposities van het Albert Museum

Sieraden London Museum organiseert weekendtrip

 

Het concept van de nieuwe Sieraden galerij is eenvoudig maar zeer effectief. De galerij strekt zich uit over twee verdiepingen, die verbonden zijn door een futuristische wenteltrap. Een S-vormige sieradenstandaard scheidt visueel de eerste verdieping. De donkere wanden, het rijke gebruik van glas en de subtiele ingebouwde verlichting laten de sieradencollectie beter tot hun recht komen. De trappen waren van metaal. Ingebouwde LED-verlichting zet accenten in een eenkleurige kamer.

Sieradengalerij – showroom voor fijne sieraden van over de hele wereld

Idee voor ontwerp van metalen LED-verlichting

De sieraden zijn smaakvol in de Sieraden galerij geregeld. De zwarte achtergrond is verlicht. Onder elk sieraad staat een korte uitleg over de herkomst. De tekst is wit en wordt extra verlicht door halogeenlampen. De verlichting speelt een grote rol in het ontwerp – er zijn drie soorten lampen ingebouwd om een ​​aangename sfeer te creëren voor de museumbezoekers. De galerij zelf is gemaakt van donker cement. Wandpanelen van hout in bruinrode tinten geven de kamer een klassevolle uitstraling en doen denken aan de Victoriaanse tijd waarin het museum werd gebouwd.

Het in Londen gevestigde architectenbureau EJAl is al populair geworden in heel Europa dankzij haar originele projecten. De ervaren interieurontwerpers hebben al verschillende museumzalen ingericht – de modernistische tentoonstelling en de beeldengalerij in het Victoria and Albert Museum, de tentoonstelling over Afrikaanse cultuur in de Royal Art Gallery in Londen en Sir Joane’s Museum zijn slechts enkele voorbeelden. Van modern tot klassiek – hun concepten inspireren altijd met creatieve ideeën.

De galerij – futuristisch interieur

Sieradengalerij Londen Interieurontwerp

Wenteltrap met LED-verlichting

Verzonken blauwe kleur trappen

Ingebouwde verlichting voor de trap

Wenteltrap design LED metalen reling