ontwerp

Het keramische vaasontwerp van Johannes Klein – een origineel kunstwerk

Vaasontwerp door Johannes Klein architektur

Dat Keramisch vaasontwerp is slechts één voorbeeld van de kneepjes van de jonge Duitse ontwerper Johannes Klein, die momenteel in Milaan werkt.

Johannes Klein en zijn keramische vaasontwerp

Keramiek vaasontwerp van Johannes Klein wit

Johannes Klein werd geboren in Duitsland in een stad in de buurt van het Zwarte Woud. Hij werkte enige tijd als meubelontwerper en volgde daarna de Hogeschool in Potsdam. Later ging hij naar Italië en studeerde design aan de Politecnico di Milano. Gedurende deze tijd werkte hij samen met Vogt + Weizenegger, Berlijn, om ontwerpen te maken voor DIM-The Imaginary Factory. Na zijn afstuderen in 2002 verhuisde hij naar Milaan en bleef daar. Verdere projectsamenwerkingen volgden met Terri Pecora Design Studio en Studio & Partners. Klein heeft zich gevestigd in de ontwerperswereld en heeft zelfstandig gewerkt in een aantal ontwerprichtingen en -activiteiten.

“Heartbeats” toont het keramische vaasontwerp

Vaasontwerp van Johannes Klein modern

De interessante Keramisch vaasontwerp in het wit vertegenwoordigt op een bepaalde manier de interdisciplinaire achtergrond en de toekomstige verlangens van Johannes Klein.De vaas belichaamt tegelijkertijd beeldhouwkunst en architectuur. Deze fascinerende prestatie is niet zomaar een model. Het vertegenwoordigt een ambitieus idee en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een functioneel decoratief stuk. De vaas werd getoond op de industriële tentoonstelling “Heartbeats” in Milaan, waar ook modellen van 40 nieuwe en innovatieve ontwerpers werden getoond. Het doel van de tentoonstelling was om te illustreren hoe modellen in eerste instantie kunnen worden gebruikt in de vorm van concepten in plaats van opnamen voor eerste ideeën, en vervolgens hoe ideeën zich ontwikkelen vanuit dit essentiële concept. Het uitgangspunt is altijd hetzelfde, ongeacht het project. In deze voorstelling kan de oorspronkelijke gedachte geëvolueerd zijn tot een wolkenkrabber of een vaas. Dat Keramisch vaasontwerp viert de flexibiliteit van de pure vloeiende vormen en lijnen. De witte constructie zorgt voor een dynamisch spel van licht en schaduw op het vaasoppervlak. Deze voortdurende verandering voegt een beetje drama toe aan de asymmetrische geometrie van de constructie.

Het vaasontwerp “Heartbeat” van Johannes Klein

Vaasontwerp door Johannes Klein herzschlag

Dat Keramisch vaasontwerp is klein maar heeft een grote impact. Het zou mogelijk kunnen worden ontwikkeld tot een belangrijk architectonisch werk. Wie weet wat de toekomst heeft voorbereid voor deze jonge ontwerper.