ontwerp

Keer terug naar stillevens inspiratie van modern design

Druivenwijnglazen-tafelkleed-donkere-kleuren

Herinner je je je tekenles op school toen we eerst een schets moesten maken door naar een boek, een appel en een bloem te kijken en ze daarna goed te schilderen? Die les in stillevens is allang voorbij, maar als het op modern design aankomt, is dit het Keer terug naar stilleven en wij proberen er doelbewust inspiratie uit te halen, want het stilleven kan onze klokken echt terugdraaien! Op een geweldige manier! Een recente heropleving van productfotografie heeft geometrische vormen, gedurfde kleuren en sculpturale vormen naar voren gebracht, waardoor alledaagse voorwerpen en artistieke groeperingen naar nieuwe hoogten zijn getild!

Keer terug naar stilleven– het moderne ontwerp

Stilleven-vis-kleurrijke variant

In de post van vandaag bekijken we enkele zeer innovatieve stillevenkunstenaars, ontwerpers en fotografen, en we willen een beetje onderzoeken waarom hun talent ons creatief afstemt en ons zo diep in ons raakt …… De Keer terug naar stilleven in de moderne zin varieert van gedurfd en kleurrijk tot gedempt en minimalistisch. Laten we nu eens kijken naar het werk van een paar kunstenaars en fotografen die stillevens een nieuwe richting inslaan?

Keer terug naar stilleven met Eric Trine

Bloempot woonkamer modern wonen

Bij het bespreken van zijn werk legt de getalenteerde kunstenaar en ontwerper Eric Trine uit: “Ik ontwerp mijn werk, ik teken niet, ik ontwerp persoonlijk wat ik bedoel, het kan mijn naam dragen. Mijn projecten variëren van kleine ontwerpen voor zakelijke klanten tot meubels, sculpturen en decoraties voor in huis. Ik zou mezelf in het midden van een drievoudig Venn-diagram van kunst, ambacht en design plaatsen, dit is echt spannend en echt verwarrend! “

Keer terug naar het stilleven met Alley Oop

Decoratieve kubus gemaakt van metalen gewicht

Boven en onder zien we foto’s van zijn stukken met het thema Keer terug naar stilleven voor het voltooide gezamenlijke project, Alley Oeps genaamd.

Geometrie in het spel

Ideeën voor projectdecoratie metalen kartonnen platen

Met een scala aan vormen en kleuren, beginnend met de geometrische tot de snoepkleurige, werden deze stukken gemaakt bij Poketo weergegeven. Ze waren ook de centrale objecten in een fotoshoot, die later op prenten en ansichtkaarten opdoken. Vandaag genieten we van deze charme van deze foto’s!

Richie Talboy en zijn retro percussie

Schoenen-TShirt-Blouse-Muur-Decoratie

De in Brooklyn wonende fotograaf Richie Talboy wordt hier gepresenteerd met een reeks retro-ontmoet-moderne motieven in zijn percussie. De twee stillevenfoto’s hieronder zijn bijvoorbeeld van zijn “Na de Memphis-serie“, die de levendigheid in het Memphis-Milano-ontwerp introduceert. De Memphis-stukken waren populair in de jaren tachtig en zullen zeker een grote, nieuwe golf in de designwereld zien.

Frisheid en levendigheid als onderdeel van het stilleven

Olympische Spelen-Decoratie-Modern-Leven

Het werk van Talboy is fris, levendig en speels, een kleurencombinatie die we niet kunnen weerstaan. U kunt meer foto’s van Richie Talboy bekijken hier kijk maar.

Alexander Kent

Plastic-tafel-en-stoel-met-geel-licht

De in Londen gevestigde fotograaf Alexander Kent richt zich op het moderne stilleven en onderzoekt elementen als kleur, hoeken en grenzen. Van zijn promoties tot zijn persoonlijke projecten, alle schilderijen van Kent zijn adembenemend en gewaagd.

Krachtig zwart-wit ontwerp

Zwart-wit lichtstraal

Op de hier getoonde foto’s zie je een witte achtergrond die als een wit vest het krachtige design in elke kamer siert. De kleur vloeit vrij, maar rechtstreeks van de lichtbron naar meubels, vloer en muur.

Het resultaat: een verleidelijk samenspel van licht en donker dat onze definitie van georganiseerde ruimte uitdaagt. Meer informatie over Alexander Kent hier.

Stilleven in je huis

Kussen-rechthoekige-symbolen-en-figuren

Ben jij net zo enthousiast over deze getalenteerde fotografen als wij? Wil je ook stillevens in je interieur brengen? Op onze website vind je een aantal artikelen die de eenvoudige vormen in interieurdesign verheerlijken. Ja, we zijn vooral dol op geometrische vormen en ongebruikelijke kleurencombinaties. Wat u voor uw huis moet kiezen, is absoluut een kwestie van kwaliteit van leven. Hieronder zien we een rij zwart-witte kussens tegen een achtergrond van pastelkleuren en koningsblauw door Ferm Living.

Artistieke groepering

Kussen arrangement ideeën decoratie

Wat kunnen deze afbeeldingen ons leren over huisontwerp? (inclusief ook de voorbeelden van stillevens aan het begin van ons artikel van vandaag) Het kan nooit kwaad om elk arrangement als een artistieke groepering te zien, zoals blijkt uit de houten open plank in de volgende afbeelding:

Stilleven in de keuken

Groepering van hout-muurdecoratie

Zet uw faciliteit niet achter gesloten deuren! Dit geldt zelfs voor de keukenaccessoires.

Keukengerei in een moderne opstelling

Keukengerei Houten plank Rechthoekige pictogrammen

 Toon alles trots en goed doordacht. Hieronder zien we een aantal Ferm Living snijplanken.

Mirage planken

Ingebouwde vitrine-rechthoekige vitrine

Alweer een ontwerpstudio met gevoel voor stillevens. Hun producten zijn ware kunstwerken en hun foto’s staan ​​vol met moderne ontwerpideeën. Omdat we al fan zijn van tropische planten, geovormen en spiegeloppervlakken, wekten onderstaande foto’s (met Mirage planken) meteen onze interesse.

Wat zit er achter de decoratie?

Hoekwanden-piramide-van-glas

Op de volgende foto zien we de driehoekige plank tegen een tweewandige achtergrond. Deze foto is een goede indicatie dat we veel aandacht moeten besteden aan wat er achter je decoratie zelf zit.

Hout, metaal en steen

bevestigd-glas-asymmetrische-hoeken-van-glas

De zeshoekige plank is adembenemend. Niet alleen is het ontwerp geweldig, de foto is het bewijs dat het er geweldig uitziet op tweekleurige muren en in interessante arrangementen gemaakt van eenvoudige materialen zoals hout, metaal en steen.

Foto of print als stillevenontwerp

Kunst-op-papier fotovergroting

We willen binnenkort stoppen met ons overzicht van stillevens voor in huis, maar eerst willen we je een leuke tip geven. Waarom koop je geen moderne stillevenfoto of print? Zoiets maakt je interieur nog interessanter en opvallender.

“Totem Lights” door Jamie Julien-Brown

Glas-en-kunststof sculpturen

Deze “Totem Lights” van Jamie Julien-Brown zijn nieuwe kunst, het zijn innovatieve sculpturen. Gemaakt van glazen en keramische lampenkappen, ze komen uit de persoonlijke collectie van kunstenaar Julien-Brown, deze stukken inspireren ons om wat beeldhouwkunst van onze kant te proberen, nietwaar?

Cement geometrie

geometrische-figuren-zwarte-achtergrond

We eindigen onze post over de terugkeer naar het stilleven van vandaag met deze geometrische cementobjecten van Serax, verkrijgbaar bij Donkere kamer. Deze kunnen je aanmoedigen om sculpturale werken te combineren in moderne groeperingen! Deze geografische vormen zijn een geweldige plek om te beginnen.

We hopen dat het artikel van vandaag je heeft geïnspireerd om verder onderzoek te doen naar het werk en de werken van getalenteerde kunstenaars en ontwerpers. En natuurlijk je huis omtoveren tot een plek die je ware creativiteit weerspiegelt!