ontwerp

Mercedes-Benz surfplank voor Garrett McNamara gemaakt van kurk

Mercedes-Benz surfplank

Wederom heeft de ontwerpstudio van Mercedes een surfplank ontwikkeld voor surfer Garrett McNamara. Deze keer is hij volledig gemaakt van Portugese kurk. De beroemde surfer heeft de titel voor het surfen op de grootste golf in Nazaré in Portugal. Ook gebruikte hij tijdens een storm in 2013 Mercedes-surfplanken om enorme golven te berijden met 62,4 km/u. En voor dit doel de nieuwe Mercedes-Benz surfplank dienen – daarmee moeten ook de grootste golven ter wereld worden overwonnen. De ontwerpstudio van Mercedes werkte voor de productie samen met Corticeira Amorim Cork Composites. In dit artikel kun je het indrukwekkende ontwerp van naderbij bekijken.

Mercedes-Benz surfplank

Surfplank-gemaakt-van-Portugees-kurk-hout

Zoals u zich wellicht herinnert, is dit niet de eerste keer dat Mercedes een surfplank heeft ontwikkeld voor de beroemde surfer McNamara. In 2013 is het tot stand gekomen in samenwerking met BBDO Portugal het bekende bord “The Silver Arrow of the Seas”. Voor het nieuwe project werd alleen kurk gebruikt, dat werd geleverd door een in Portugal gevestigd bedrijf en dat ook daadwerkelijk wordt gebruikt voor de productie van kurken. Naar de nieuwe model- zegt Garrett McNamara: “Aangezien Portugal de grootste kurkproducent is, is het alleen maar logisch om dit materiaal te gebruiken om een ​​hoogwaardige surfplank te maken om in Nazaré te surfen. Bij het surfen op grote golven hebben we een flexibel surfboard nodig dat toch stabiel genoeg is om niet te breken.”

Mercedes-Benz surfplank – een blik op de kurkproductie

de-hand-werk-over-de-surfplank

Overigens is niet al het kurk tijdens de verwerking en het ontwerp met verf beschilderd. Het bord is aan de zijkanten voorzien van een transparante coating, waardoor het materiaal zichtbaar blijft. Maar kijk zelf maar:

Het sportieve model is gevormd

Design-Mercedes-Benz-of-the-surfboard

“The Silver Arrow of the Seas” uit 2013

Ontwerp surfplank opgezet