ontwerp

Moderne kunstinstallatie met lichteffecten in Milaan

futuristische installatieverlichting avond LED-lichteffecten

We presenteren u een creatief idee uit Italië – modern Kunst installatie met lichteffecten. De installatie is een vreemde verbinding tussen geschiedenis en moderniteit, traditie en innovatie.

Kunstinstallatie met lichteffecten combineert geschiedenis en kunst

futuristische bouwkunst Universiteit van Milaan

De ontwerper Massimo losa Ghini heeft voor zijn kunstinstallatie het thema continuïteit en cultureel erfgoed gekozen. Hij wilde de technologie en de ontwikkeling van materialen laten zien door middel van een moderne, bijna futuristische constructie. Het idee achter de vorm van de installatie is eenvoudig maar krachtig – een stenen monoliet opgefrist met keramische accenten en kwartselementen.

Kunstinstallatie – de realisatie van het project

moderne kunst lichtinstallatie Italië

de Kunst installatie is verbazingwekkend hoog en combineert vernieuwende ideeën uit de moderne architectuur met duurzame materialen die nog uit de oudheid bekend zijn. Gemonteerde LED-verlichting creëert originele geometrische figuren en symboliseert zo de verbinding tussen verleden en toekomst. De lichteffecten symboliseren de processen die plaatsvinden in het menselijk brein.

 Massimo losa Ghini  afgestudeerd aan de Technische Universiteit in Milaan. Zijn projecten liggen op het gebied van kunstinstallaties en moderne architectuur. Hij heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn ontwerpen. Hij werkte onder meer als docent aan de Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen in Keulen en aan de Universiteit van Rome.

Stenen monoliet

Monolith Base Italiaanse kunstbeurs Milaan

Architectuurtentoonstelling in Milaan

Monolietarchitectuur voor moderne kunst in Milaan

Moderne kunstinstallatie naast de Universiteit van Milaan

glanzend oppervlak moderne installatie

Het project combineert geschiedenis met moderne technologie

Kunstinstallatie LED lichteffecten steen monoliet

Installatie met lichteffecten

modern installatie lichteffect LED-scherm