ontwerp

Zeldzaam stoelprototype van Hans J. Wegner wordt in 2014 opnieuw vervaardigd

Stoel prototype Hans J Wegner 2014 beige

Het Deense familiebedrijf PP Mobler zal zijn nieuwste versie van “Tub Chair” presenteren, een zeldzame Stoel prototype, die Hans J. Wegner voor het eerst ontwikkelde in de jaren vijftig. Om het 100-jarig jubileum van Wegner te herdenken, hebben ze de stoel in productie genomen en zullen ze exclusief debuteren in Milaan op Salone del Mobile 2014.

Wegner is altijd een pionier geweest als het gaat om het experimenteren met technieken en materialen en de kuipstoel is daarop geen uitzondering. Het ontwerp presenteert de resulterende vormgegoten multiplextechniek van Wagner met traditioneel hout- en stofferingswerk. Hij voegde ook een verstelmechanisme toe aan de rugleuning, zodat men de stoel kan aanpassen aan individuele behoeften. De complexiteit van het ontwerp is een schitterend voorbeeld van de gedurfde en baanbrekende experimenten die Wegner in de loop van zijn carrière heeft uitgevoerd.

Prototype stoel van Hans J. Wegner, ontworpen in de jaren 50

Stoel prototype Hans J Wegners 2014 pp mobler verstelbare houten basis

Op het 100-jarig jubileum van Hans Wegner gaat PP Mobler 3 exclusieve stoelen produceren als eerbetoon aan de legendarische meubelarchitect. “Deze stoelen zijn belangrijk omdat ze niet alleen uitstekende en unieke voorbeelden zijn van Wegners werk, maar ook voorbeelden van goed design in het algemeen. Ze bieden inspiratie voor toekomstgerichte concepten”, legt Kasper Pedersen Holst van PP Mobler . uit.

Stoelprototype weer in productie genomen

Stoel prototype Hans J Wegner's 2014 pp mobler zijaanzicht   design stoel prototype Hans J Wegners gemaakt in 2014