Pasen & Lente, VIDEO

Servetten vouwen met Pasen: deze tafeldecoratie geeft net dat tikkeltje meer!

Vouwservetten Pasen eenvoudige instructies voor konijntjes, vlinders en co

Om samen het plezier van de paasbrunch te vergroten, vertrouwt u op een vrolijke tafeldecoratie met pastelkleuren en lentemotieven. We hebben ze in de winter helemaal gemist. Terwijl alleen al de lichte kleuren en patronen je tafel laten schitteren, ga je dit jaar nog een stapje verder: met kunstig gevouwen servetten. Servetten vouwen is niet moeilijk – dat hebben we je al laten zien. Vandaag volgt nog een video over het onderwerp “Servetten vouwen”, maar deze keer presenteren we u creatieve ideeën voor Pasen. U kunt uw feesttafel versieren met paashazen, vlinders, wortelen en lentebloemen!

Servetten vouwen met Pasen: Paashaas

Servetten vouwen de paashaas snel en gemakkelijk op

De servetten van de paashaas zien er misschien ingewikkeld uit, maar ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk te maken. In slechts een paar stappen laten we u zien hoe u uw eigen paashazen kunt vouwen om uw tafeldecoratie nog interessanter te maken. De kleurkeuze is aan jou! U kunt monochrome of gedessineerde servetten gebruiken en deze aanpassen aan het geselecteerde kleurconcept.

Paashaas vouwen instructies stap voor stap, gemakkelijk en snel

Servetten vouwen konijnenoren voor Pasen

Servetten vouwen met Pasen: vlinder

Servetten vouwen voor feestelijke tafeldecoraties met paasvlinder

De effectieve vlinders zorgen voor een bijzondere uitstraling op het bord en zorgen meteen voor een vrolijke sfeer! Het geheel ziet er nog betoverender uit met mooie bloemen! Gebruik effen of spaarzaam gedessineerde papieren servetten zodat de vorm van de vlinder goed tot zijn recht komt.

Servetten vouwen voor Pasen Instructies voor een vlinder

Hoe vouw je een vlinder uit een papieren servet Instructies

Vouwservetten voor instructies voor paasvlinders

Vouw de paasmand of paasmand

Servetten vouwen paasmanden voor Pasen

In de opgevouwen paasmand kun je paaseieren, chocoladekonijntjes of snoepjes uitdelen aan elk van je gasten. Als de mand gevuld is met paasgras, ziet het eruit als een klein nest. Om een ​​paasmandje te vouwen, kun je de lotusbloemvouwtechniek gebruiken. Dan hoef je alleen nog maar te beslissen of je de mand met of zonder handvat in elkaar wilt zetten.

Vouw paasmandjes uit een kleurrijk papieren servet Instructies

Paasmanden van papieren servetten vouwen eenvoudige instructies

Paashaas met snorharen

Vouwservetten voor Pasen Instructies voor staand konijntje met snorharen

Bent u op zoek naar servetvouwtechnieken voor een tafeldecoratie met een wow-factor? Hier is nog een leuk idee voor staande opgevouwen servetten. Het is gemakkelijk en niet tijdrovend. Om de tweekleurige konijnenoren te maken, moet je twee verschillende gekleurde servetten in elkaar steken. Een eenvoudige rol die omwikkeld is met een draad dient als basis. Dit vertegenwoordigt de snorharen van de haas.

Paashazen maken snorharen van papieren servetten

tweekleurige konijnenoren vouwen uit een wit en een paars servet

Vouw het papieren servet tot een ring en knoop het vast met jute koord

Vouw konijnenoren uit twee papieren servetten Instructies:

“Wortel” bestekzak

Paastafeldecoraties Vouw wortelen uit papieren servetten

Als je het bestek in je decoratie wilt integreren, kun je dit eenvoudige bestekzakje voor Pasen opvouwen. Je hebt effen oranje en groene papieren servetten nodig. Uit het oranje servet wordt een puntig zakje gevouwen. Vervolgens worden het bestek en het groene servet in de zak gedaan. Eenvoudig en effectief!

Opvouwbare driehoekige tas van een servet Instructies

Vouw het servet tot een wortel en gebruik het als bestekzakje

Paashaas met ei

Maak zelf tafeldecoraties voor Pasen Paashaas met ei

Een paasei krijgt konijnenoren! Hoe maak je deze leuke tafeldecoratie? Het servet wordt eerst tot een smal lint gevouwen. Het moet ongeveer 3-4 inch breed zijn. Daarna wordt het lint om het ei gedaan en worden de oren vastgebonden met een cadeaulint. Tot slot kunnen kinderen met een potlood een gezicht op het ei tekenen.

Papieren servetten vouwen eenvoudige foto-instructies

Paashaas met eiertafeldecoratie doe het zelf instructies

Bos bloemen

Tafeldecoratie voor Pasen, mooi servetboeket met bloemen

De volgende vouwinstructies zijn snel en eenvoudig te voltooien en een buitengewone blikvanger voor elk feest. In plaats van bestek kun je in deze puntige bestektas mooie papieren bloemen doen!

Servetten vouw boeket bloemen driehoekige tas eventueel ook bestektas

Vouw de paashaas uit een stoffen servet

Vouw het stoffen servet tot een konijn en doe het in een glas

Stoffen servetten zien er eleganter uit dan papieren servetten en creëren een echt feestelijke sfeer. Hier laten we je zien hoe je een konijn vouwt uit een stoffen servet. Zodat het servetfiguur stabiel kan staan, wordt het in een glas geplaatst.

Vouw het stoffen servet in konijnenoren en plaats in een glas

Grote Lotusbloem (Modulaire Origami)

Grote lotusbloem uit meerdere servetten ideaal voor feestjes buffettafel

Met Pasen mag het speelser! Deze lotusbloem is niet alleen ideaal als eyecatcher op tafel, maar is ook nog eens erg handig. Want het figuurtje bestaat uit 40 opgevouwen servetten! Een prima idee wanneer je een meerpersoonsfeest geeft of snacks wilt serveren op een buffettafel. Deze vouwtechniek staat bekend als modulaire origami. Eerst moeten de vele losse modules worden opgevouwen. Ze worden vervolgens samengevoegd tot een complex 3D-model.

modulaire origami lotusbloem groene basis vouwinstructies

Servetten aan elkaar binden origami

modulair origami-element van instructies voor het vouwen van lotusbloemen

Grote lotusbloem als blikvanger op de paastafel instructies

Klein paascadeautje gevuld met snoep

Maak zelf een klein paascadeau gevuld met snoep

Met Pasen kan iedereen met een zoetekauw zich verheugen op chocoladekonijntjes en eiersuikergoed. Personaliseer je kleine cadeautje door de goodies in een servet te verpakken! En wat is er mooier voor Pasen dan het op te vouwen in de vorm van een konijn? Deze eenvoudige instructies laten zien hoe je de cadeauzakjes moet inpakken.

Klein cadeautje voor kinderen met Pasen van papieren servetten Instructies