Pasen & Lente

5 ideeën voor lentehandwerk met kinderen op de kleuterschool of thuis

Lente knutselen met kinderen kleuterschool-deur-krans-bloemen-vilt

De bomen beginnen te bloeien en de bloemen laten zich langzaam in al hun glorie zien. Het moet weer lente worden! Dus het is tijd om wat lentehandwerk te doen! In dit artikel hebben we een aantal van de leukste ideeën over hoe je Voorjaarsknutsels met kinderen gecompileerd. Dankzij gedetailleerde instructies is nabewerken helemaal niet moeilijk en is knutselplezier voor iedereen gegarandeerd.

Voorjaarsknutsels met kinderen op de basisschool

Lente handwerk met kinderen kleuterschool-bloemen-vilt-kleurrijk

Een kleurrijke deurkrans brengt je meteen in een goed humeur! Dit project lijkt in eerste instantie misschien ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk niet. Het zal het geduld en de focus van kinderen trainen en ze laten zien dat hard werken telt.

Creatief lentehandwerk met kinderen van alle leeftijden

Lente handwerk met kinderen kleuterschool deur krans piepschuim leeg

Deze prachtige bloemen zullen nooit verwelken omdat ze gemaakt zijn van vilt. U hoeft niet veel geld of tijd te investeren in dit project. Geef de kinderen de materialen die ze nodig hebben en laat hun creativiteit de vrije loop. De creaties hoeven niet perfect te zijn. Zoals altijd ligt de focus op het ontwikkelen van je praktische vaardigheden.

Wikkel de krans blanco met groen satijnen lint

lente handwerk-kinderen-kleuterschool-deur-krans-piepschuim-blanco-groen-satijnen-lint

Om deze mooie deurkrans te maken, heb je een piepschuim blanco nodig, vilt in verschillende kleuren en patronen, 4 cm breed satijnen lint in groen, een heet lijmpistool, een schaar en kleurrijke knopen.

Eerst moet de piepschuimring worden omwikkeld met satijnen lint. Bevestig het uiteinde van de tape op de blanco met een klodder hete lijm en wikkel het dan rond totdat het volledig bedekt is. Bevestig het uiteinde opnieuw met hete lijm.

Knip bloemen uit vilt

Lente knutselen met kinderen kleuterschool-bloemen-vilt-knopen-gestapeld

Misschien kun je ook verschillende bloemstencils voor de kinderen uitknippen. De sleutel tot de perfecte kleurrijke lentekrans ligt in de verscheidenheid aan vormen en kleuren. Laat de kinderen de verschillende vormen naar hun smaak combineren en aan elkaar lijmen. Voel je vrij om deze sjablonen als richtlijn te gebruiken.

Bevestig vilten bloemen aan de krans blank

lente handwerk-kinderen-kleuterschool-deur-krans-vilt bloemen

Vervolgens worden de afgewerkte bloemen met hete lijm op de krans bevestigd. Laat de bloemen een beetje overlappen. Indien gewenst kunnen er ook extra bloemstickers worden gebruikt.

Voorjaarsknutsels met peuters – een bloesemboom

lente ambachten-kinderen-kleuterschool-bloesem-boom-kersenbloesem-boom-stippen

Bloesems maken deel uit van de pracht van de lente. Vooral roze bomen, zoals kersenbomen en magnolia’s, zijn een echte blikvanger. Daarom kun je de kinderen precies dat laten schilderen: bomen met roze bloemen.

Alles wat je nodig hebt is een sjabloon, acrylverf en potloden

lente ambachten kinderen kleuterschool bloeiende boom sjabloon

Benodigde materialen: papieren bordjes voor de verf, 4 ongeslepen potloden, acrylverf in 4 tinten roze en een boomstamsjabloon.

Print een sjabloon van een boomstam

lente-ambachten-kinderen-kleuterschool-bloesem-boom-sjabloon-print

Print eerst deze of een andere boomstamsjabloon van het web. Je kunt oudere kinderen hun eigen bomen laten tekenen. Deze sjablonen zijn ideaal voor peuters.

Leg van elke kleur een schar op het papieren bord. De kleuren mogen niet in elkaar overlopen. Gebruik een potlood voor elke kleur.

Teken stippen met potlood en verf

lente-ambachten-kinderen-kleuterschool-potlood-acryl-verf-stippen

Laat de kinderen beginnen met de eerste kleur en een paar punten maken. Een keer het potlood in de verf dopen is genoeg voor 2-3 bloesems aan de boom. Het is leuk om de boomtop uit de stippen te zien komen.

Hang de kinderkunstwerken aan de koelkast

Lente ambachten met kinderen kleuterschool koelkastmagneet kinderen schilderen

De koelkast is een van die plekken in huis waar elk gezinslid meerdere keren per dag langskomt. Voor alle nieuwsmakelaars die graag boodschappenlijstjes of korte notities op de koelkast plakken, is dit schattige kevertje met magneten precies wat je zoekt.

Lente knutselen met kinderen – haal pompons, googly eyes en houten pinnen

lente ambachten-kinderen-kleuterschool-handwerk-benodigdheden-wasknijpers-pompons

Benodigde materialen: pompons in verschillende kleuren en maten, kleurrijke permanente markers, googly eyes om op te plakken, een stukje schuimrubber in rood, dubbelzijdig klevende stippen, pijpenrager, magneten, heetlijmpistool, houten clips, zelfklevende strassteentjes.

Verf houten clips

lente knutselen-kinderen-kleuterschool-koelkast-magneet-houten-wasknijpers

Kleur het lijf van je kever in met de juiste permanent marker. Voor het lieveheersbeestje rood, rups – groen, bij – geel en vlinder – roze. Hout neemt de inkt erg goed op. 1-2 lagen zijn voldoende. Laat de houten clip een paar minuten drogen voordat je de onderkant en binnenkant schildert.

Lijm de pompons op de houten clip

lente ambachten-kinderen-kleuterschool-rups-pompons-houten wasknijpers

Zodra de houten clip al geverfd is, kies je een grote glitter pompon in groen en vier kleinere in andere kleuren. Lijm de kleurrijke pompons op de groen geverfde houten clip.

Lijm googly eyes op de kop van de rups

lente ambachten-kinderen-kleuterschool-rups-pompons-wiggle-eyes-lijm

Lijm de googly-ogen op het hoofd. Zorg ervoor dat deze ook verkrijgbaar zijn in verschillende maten en optisch moeten passen bij de groene pompon.

schattige rups uit een houten pin

lente ambachten-kinderen-kleuterschool-rups-koelkast magneet

Lieveheersbeestje magneet

lente handwerk-kinderen-kleuterschool-lieveheersbeestje-wasknijpers-rood-zwart

Nadat de houten klem rood geverfd is, maak je een paar zwarte stippen met de stift. Een kleine cirkel van rood schuimrubber moet de vleugels vormen. Knip de lijm doormidden, maak nog wat zwarte stippen en lijm de stukjes vast zoals op de foto.

Lieveheersbeestjesvleugels van schuimrubber

lente ambachten-kinderen-kleuterschool-lieveheersbeestje-wasknijpers-koelkast magneet

Lijm twee googly-ogen op een zwarte pompon en bevestig deze op de rood geverfde houten clip. Knip een klein stukje uit een zwarte pijpenrager en buig de uiteinden naar het midden om de antennes te maken. Deze zijn bevestigd tussen het hoofd en de vleugels.

Geef de houten clip wat pit met zelfklevende strass-steentjes

lente knutselen-kinderen-kleuterschool-roze-vlinderdas-zelfklevende-strassteentjes

Op de roze geverfde houten clip zijn een paar zelfklevende strassteentjes geplaatst. Twee googly eyes en twee pijpenragersantennes zijn op een roze pompon gelijmd. Het hoofd wordt met hete lijm op het lichaam bevestigd.

Maak vleugels van pijpenragers

lenteambachten-kinderen-kleuterschool-roze-pijpenreiniger-vleugel-maken

Om de vleugels van de vlinder te maken, kunt u overwegen een strik van een pijpenrager te knopen. Knip het overtollige af en lijm de vleugels op het lijf.

bij handgemaakt

lente ambachten-kinderen-kleuterschool-bij-geel-zwart

Nadat de houten clip geel is geverfd, maakt u een paar stroken met de zwarte stift. Lijm een ​​zwarte pompon met googly eyes als hoofd. De bijenantennes vormen twee kleine stukjes van een pijpenrager. Herhaal dezelfde stappen als voor de vlindervleugels om de zwarte vleugels van je bij te maken.

Lieveheersbeestje, rups, vlinder en bij

lente ambachten-kinderen-kleuterschool-koelkast-magneten-rups-lieveheersbeestje-bij

Tot slot worden de magneten aan de onderzijde van de houten klemmen bevestigd. In plaats van kant-en-klare magneten kunt u ook een magneetband gebruiken. Op deze manier kan de magneet exact worden aangepast aan de breedte van de houten klem.

Tinker lentedecoraties voor op de vensterbank

lente knutselen-kinderen-thuis-bloemen-strass-decoratieve zand-metselaar pot

IJssticks zijn geweldig voor lentehandwerk met kinderen. Of het nu gelijmd of geverfd is, het werkt feilloos. Ze zijn verkrijgbaar in zowel ambachtelijke als medische benodigdheden en kosten niet veel.

Tinker lentebloemen met kinderen

lente knutselen-kinderen-at-home-handwerk-pijpenragers-kleurrijke-ijs sticks

Benodigde materialen: Kleurrijke plastic spatels of ijslollystokjes, groen decoratiezand, groene pijpenragers, rietjes, lege glazen potten met bloemdeksel, zelfklevende strassteentjes en een heet lijmpistool.

Doe het sierzand in een schaaltje

lente-knutsels-kinderen-thuis-bloemen-decosand-groen

Doe het sierzand in een kom om het makkelijker te bewerken. Giet met een maatlepel het zand in het glas tot het bijna vol is. Schroef vervolgens het deksel weer vast.

Giet decoratief zand in een lege stenen pot

lente knutselen-kinder-aan-huis-glas-decoratief zand-groen

Bloemen gemaakt van kleurrijke plastic spatels

lente knutsels-kinderen-thuis-bloemen-kleurrijke-spatel-ijs sticks

Neem vier ijslollystokjes in elk van de kleuren naar keuze. Plaats het eerste ijslollystokje verticaal op een papieren bord, doe een klodder hete lijm in het midden en plaats een tweede ijslollystokje erop, zodat er een plusteken ontstaat. De volgende twee ijslollystokjes worden diagonaal op elkaar gelijmd.

Rietjes als stengels

lente knutsels-kinderen-thuis-bloemen-stro-ijs sticks

Op de achterkant van elke bloem is een gestreept rietje bevestigd, dat de bloemstengel moet voorstellen.

zelfklevende strassteentjes geven de bloemen een edele touch

lente knutselen-kinderen-thuis-ijs sticks-bloemen-zelfklevende-strassteentjes

Daarna worden de bloemen versierd met zelfklevende strass steentjes.

Voorjaarsknutsels met kinderen – bloemen van plastic spatels

lente-handwerk-kinderen-thuis-bloemen-decoratie-strass-lijm

Wikkel groene pijpenrager eromheen

lente-knutsels-kinderen-thuis-bloemen-goedkope-materialen

De afgewerkte bloemen worden in het zand gelegd. De groene pijpenrager is om het rietje gewikkeld en stelt de bloemblaadjes voor.

Lentehandwerk met kinderen – versier de bloempot met de servettechniek

lente knutselen-kinderen-aan-huis-bloempotten-servet-techniek

Vooral de bloemen kijken uit naar de lente! U verdient dus een nieuwe plantenbak die zijn schoonheid waardig is. Zorg dat je een paar potten van wit keramiek of klei klaar hebt staan ​​om te decoreren als een leeg canvas. Dit is ook het perfecte moment om uw kinderen de servettechniek te laten zien! Kies gewoon servetten met frisse lentemotieven.

Kleipot bedekt met gekleurd vloeipapier

lente-ambachten-kinderen-thuis-tissuepapier-vierkanten-kleurrijk

Tissuepapier is een alternatief voor servetten.Snijd het in vierkante stukjes en plak ze op de aarden pot. Laat de stukken elkaar een beetje overlappen. Dit zorgt voor interessante kleurovergangen. Gebruik een stippling brush en pas op dat je het tissuepapier niet scheurt.

Lente knutselen met kinderen – aarden pot geschilderd als lieveheersbeestjes

lente-handwerk-kinderen-thuis-lieveheersbeestje-bloempotten schilderen

Een aarden pot is super eenvoudig om te toveren tot een prachtig lieveheersbeestje. Je hebt rode en zwarte acrylverf, een potlood, een penseel en twee grote googly-ogen nodig om op te lijmen.

Teken contouren met potlood

lente-ambachten-kinderen-thuis-lieveheersbeestje-klei-pot-schilderij-contouren

Teken de contouren voor je lieveheersbeestje met een potlood. Breng vervolgens de rode en zwarte acrylverf aan zoals op de afbeelding te zien is. Uiteindelijk kun je je kinderen de zwarte lieveheersbeestje-stippen laten doen met hun vingerafdrukken. Ik weet zeker dat ze blij zou zijn!