Pasen & Lente

DIY raamdecoratie lente: prachtige ideeën voor een meer lentegevoel in huis

Met de komst van de lente willen we ook ons ​​appartement dienovereenkomstig inrichten. Je kunt de deur, de muren en de tafel decoreren en de lentesfeer in je eigen vier muren uitnodigen. Ook de decoratie van de ramen mag niet worden verwaarloosd. Het makkelijkst is natuurlijk om een ​​paar mooie bloemenvazen ​​met vroege bloeiers op het raam te zetten en klaar ben je. Maar wil je zelf een originele lente raamdecoratie maken, dan vind je bij ons precies het juiste idee.

DIY raamdecoratie lente om op te hangen

bloemenvazen ​​ophangen aan metselaarpotten als lentedecoratieraam

We hebben een prachtig idee voor je dat lijkt op de klassieke “snijbloemen in vaas”. De bloemenvazen ​​worden niet direct op de vensterbank gezet, maar erover gehangen. Voor het ophangen kunnen verschillende methoden worden overwogen. Zo kunnen de vazen ​​met behulp van vaste koorden aan eenvoudige haken worden opgehangen. Of je kunt een soort slinger maken van vazen.

Bloemenvazen ​​ophangen

DIY raamdecoratie lente glazen flessen vazen ​​guirlande

Met hangende bloemenvazen ​​zet je een paar mooie snijbloemen in het zonnetje bij het raam. Om dit te doen, hebt u enkele doorzichtige glazen flessen nodig zonder doppen, wat draad en twee haken. Als de flessen etiketten hebben, kunnen deze snel en gemakkelijk worden verwijderd met een beetje warm zeepsop.

Wikkel de glazen fles stevig in met draad

Maak eerst een lus aan het uiteinde van de draad die later zal worden gebruikt om hem aan de haak te bevestigen. Laat vervolgens 10-15 cm vrij en wikkel de draad 3-4 keer om de hals van elke fles, laat een paar centimeter ruimte tussen de flessen. De afstand tussen de afzonderlijke vazen ​​zou idealiter gelijk moeten zijn.

* Het exacte aantal glazen flessen hangt af van de grootte van het venster en de ruimte die je tussen de flessen laat.

Maak een slinger van flessen als hangende decoratie voor het raam

De hele slinger moet iets langer zijn dan de lengte van het venster, zodat de flessen een beetje kunnen hangen. Lijm in de laatste stap de haken aan beide zijden van het raamkozijn en hang de slinger op. Om de lente raamdecoratie compleet te maken, vul je de flesjes met een beetje water en schik je wat mooie lentebloemen.

Mini kransen ophangen

DIY lente raamdecoratie voor het ophangen van mini kransen

Kransen zijn een prachtige decoratie voor de voordeur. Ze zien er prachtig uit en nodigen gasten uit in huis. Ook in het interieur slaan deurkransen een mooi figuur. Ze kunnen in het voorjaar versierd worden met bloemen en andere lentemotieven en geven de kamer een sfeervolle touch. Je kunt ook een of meerdere kransen voor het raam maken en deze als hangende decoraties rangschikken. Hier zijn de benodigde materialen voor deze mini-hangkransen met groene takken.

 • kleine dunne metalen ringen
 • kunstmatige groene takken en mos
 • witte veren
 • Bloemen draad
 • draad

Versier metalen ringen met kunsttakken en mos

Knip eerst de draad in kleinere stukken. Gebruik vervolgens de draad om kunsttwijgen aan de onderkant van elke ring te bevestigen. Om de draad te verbergen, wikkelt u er gewoon wat mos omheen en steekt u er een veer tussen. Bind tot slot een draad aan de metalen ring om de hangende decoratie op te hangen. U bepaalt zelf of aan een haak of direct aan de gordijnroede.

DIY raamdecoratie voor Pasen en lente – hangende eiervazen

Maak hangende potten voor lentebloemen van plastic eieren

Met deze hangende minivaasjes is het goede humeur in huis gegarandeerd. Ze zijn heerlijk geschikt voor Pasen en lente en niet moeilijk om achteraf te maken. Je kunt plastic eieren gebruiken, zoals op de afbeelding hierboven, of geblazen eierschalen. Als u de decoratie duurzamer wilt maken, moet u kunstmatige bloemen en bladeren gebruiken in plaats van echte. Een stapsgewijze handleiding voor het maken van deze eiervazen ​​van echte eierschalen vind je in dit artikel. De afgewerkte vazen ​​kunnen op verschillende hoogtes worden opgehangen en zien er zowel van binnen als van buiten prachtig uit.

Maak zelf lentedecoraties voor ramen

zoals zelf een kleurrijke lente raamdecoratie maken

Houd je van kleurrijk in het voorjaar? Dit kleurrijke decoratie-idee zal elk eenvoudig raam opfleuren en onmiddellijk de sfeer in het interieur verhogen. Eerst maak je een mobiel die als doorschijnend gordijn voor het raam dient. Combineer de hangende decoratie met een paar kleurrijke bloempotten met vetplanten die de vensterbank eronder sieren. Het is belangrijk om de kleuren van de bloempotten af ​​te stemmen op de kleuren van de mobiel. Hieronder vind je eenvoudige instructies hoe je deze prachtige lentedecoratie op het raam zelf kunt maken.

Tip: je kunt eenvoudige kleipotten in elke kleur schilderen met acrylverf en ze gebruiken voor dit decoratie-idee.

Instructies vilten ballen slinger voor het ophangen van raamdecoratie

Deze materialen zijn nodig voor de kleurrijke lentemobiel:

 • Garen in wit, blauw en geel
 • Decoratietape
 • Vilten ballen
 • Sierdraad of vislijn
 • naald-
 • Spoorstang die op het raam past

Het eerste dat u moet doen, is beslissen hoeveel kettingen viltballen nodig zijn voor de breedte van uw raam. Bereken een afstand van ongeveer 20 cm tussen de kettingen als je een mobiel wilt maken zoals in het voorbeeld. Meet vervolgens de hoogte van het raam en knip voldoende sierdraden af.

Leg een knoop of twee aan het ene uiteinde van de draad en rijg het andere uiteinde door de naald. Rijg vervolgens de vilten bolletjes aan het koord, met een paar centimeter tussen de bolletjes (dit kan ook na het ophangen). Bind een lus aan het andere uiteinde van de draad en schuif de spanstang erdoorheen. Herhaal met de rest van de vilten kogelkettingen.

DIY raamdecoratie lente kleurrijke en vrolijke vilten ballen potten

Stel de spanstang af en steek deze in het raam. Spreid de kettingen over de breedte van het raam. Schuif nu de balletjes naar de gewenste positie (als je dat nog niet hebt gedaan). Knip voor de hangende strengen eerst drie stukken garen af ​​die twee keer zo lang zijn als het raam. Vouw ze dubbel en bind ze aan de trekstang zoals op de afbeelding hierboven. Vlecht vervolgens de koorden en leg een knoop aan het einde. Je kunt de garenvlechten tussen de bolletjeskettingen knopen. Voor de finishing touch kun je hier en daar een paar sierlinten aan de spanstang binden.

Hoewel de kleurrijke mobiel op zichzelf al een goed figuur slaat aan het raam, ziet hij er nog mooier uit in combinatie met de bloempotten. Leg ze eenvoudig op de vensterbank met een beetje ruimte ertussen en de kleurrijke lente-raamdecoratie is klaar.

Maak hangende raamdecoraties van bloemen en vlinders

Lente raamdecoratie om aan bloemen en vlinders te hangen

Het volgende idee is zowel geschikt voor het raam als als decoratie boven de tafel. Hiervoor heb je een tak nodig waar je verschillende veermotieven aan kunt hangen. Uw creativiteit kent geen grenzen. Je kunt echte of kunstmatige bloemen, vlinders of zelfs paaseieren gebruiken. U bepaalt zelf de maat en lengte van de hangende decoratie. Voor een mobiel zoals in het voorbeeld hierboven heb je het volgende nodig:

 • Wollen draad, draad en koord in verschillende kleuren
 • schaar
 • een tak
 • Decoratie, b.v. B. bloemen, vlinders, enz..
 • Ambachtelijke draad

Lente decoratie venster maak jezelf tak instructies

Knip zoveel stukjes draad af als je wilt, maak ze vast aan de tak met knopen en knoop alle versieringen aan de draad vast met wat draad. Bind nog een stuk touw aan beide uiteinden van de tak en hang de mobiel aan het raam, bijvoorbeeld aan een haak.

Bloemdecoratie voor op de vensterbank

Lente raamdecoratie met hyacinten in het water

De vroege bloeiers zijn echte lenteherauten en zijn in het voorjaar uitstekend geschikt als woondecoratie. Je kunt ook een paar lentebloemen bij het raam schikken en zo meer lentesfeer in huis creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar hyacinten in glazen op de vensterbank? Deze bloemen zien er niet alleen prachtig uit, ze ruiken ook nog eens heerlijk. Je vindt ze in bijna elke kleur en ontwerpt zo de raamdecoratie in het voorjaar naar jouw stemming. Andere bolbloemen zoals krokussen, tulpen en narcissen zijn ook geschikt voor dit decoratie-idee.

Schik lentebloemen en bloeiende takken in gieter

Idee voor mooie lentedecoraties in een gieter

Naast bloemen zijn bloeiende twijgen ook uitstekende lentedecoraties binnenshuis. U kunt deze in een geschikte container plaatsen en zo de vensterbank verfraaien. Hiervoor zijn erkers het meest geschikt. Als de vensterbank echter te klein is voor de decoratie, zet dan een bijzettafel bij het raam en ontwerp de decoratie erop. Hoe vind je bijvoorbeeld deze gegalvaniseerde gieter versierd met witte en roze bloemen? Het is perfect als decoratie voor licht ingerichte kamers met pastelnuances als accent.

Maak lentedecoraties voor het raamkozijn binnen

Lente raamdecoraties maken een slinger van kunstbloemen binnenin

Als je de ramen wilt decoreren, moet je eerst bedenken of de decoratie alleen van binnenuit zichtbaar moet zijn of ook van buitenaf. Als je voorjaarsraamdecoratie alleen bedoeld is om binnen te bewonderen, kun je het raamkozijn bijvoorbeeld verfraaien met een mooie DIY-slinger. Een bloemenslinger is ontzettend makkelijk te maken en geeft je huis een lentegevoel. Alles wat je nodig hebt is:

 • Kunstbloemen met stelen
 • Heet lijmpistool
 • zelfklevende haken (voor bevestiging aan het raamkozijn)
 • Draadknipper

Maak je eigen raamdecoratie lenteslinger van kunstbloemen

Het proces is heel eenvoudig. Je lijmt de stelen aan elkaar met de hete lijm en probeert ongeveer een gelijkmatige opening tussen elke bloem te laten. Gebruik een deel van de bladeren om lelijke plekken te verdoezelen. Maar maak je geen zorgen, niemand zal het merken als de slinger hangt. Om hem op te hangen, plak je een paar haken om het raam en hang je je bloemenslinger eraan.

Tinker eenvoudige zonnevangers als raamdecoratieveer

Lente raamdecoratie knutselen suncatcher lentemotieven

Nu laten we je zien hoe je zelf mooie zonnevangers kunt maken van kleine borduurraampjes en washi tape. De zonnevanger (ook wel zonnevanger genoemd) is een soort raamafbeelding die gekleurd licht doorlaat als de zon schijnt. Hierdoor ontstaan ​​prachtige lichtspelingen op het raam. Hoewel de zonnevangers meestal rechtstreeks op het raam worden gelijmd, worden ze aan dit knutselproject opgehangen. Hier zijn de benodigde materialen:

 • kleine borduurramen
 • Decoratief lint om op te hangen
 • Washi tape met veermotieven
 • Perkament
 • schaar

DIY-zonnevanger van borduurringen en washi-tape-instructies

Knip eerst een cirkel uit bakpapier waarvan de diameter ongeveer 2-3 cm groter is dan die van je borduurring. Plak vervolgens washi-tape over de hele cirkel bakpapier door een patroon naar keuze te maken.

Scheid de twee ringen van de ring van elkaar. Leg het gedecoreerde bakpapier op de binnenring zodat het motief in het midden ligt. Plaats vervolgens de buitenste ring erop en druk deze langzaam naar beneden. Draai de schroef om het frame te vergrendelen. Draai vervolgens de borduurring om en knip het overtollige papier rond de borduurring af met een schaar.

Bind tot slot een geschikt lint aan de bovenkant van het borduurraam en hang de zonnevanger aan het raam.