Pasen & Lente

Een paar leuke, praktische knutselideeën voor Pasen, zelf gemaakt

praktische handwerkideeën voor paasslinger-geblazen-eieren-hortensia

Pasen komt eraan en daarmee ook de tijd voor de paasvoorbereidingen. Het moment waarop niet alleen het festival zelf wordt voorbereid, maar ook de paasversieringen. Als je nog steeds op zoek bent naar suggesties, we hebben hier een paar leuke praktische knutselideeën voor Pasen, dat je gemakkelijk zelf kunt doen.

Praktische knutselideeën voor Pasen – slingers gemaakt van eieren

praktische handwerkideeën voor paasslingers-eieren-pastelkleuren-vintage-stijl

Als je genoeg eieren over hebt, probeer dan deze mooie eierenslinger. De eieren moeten van tevoren worden gekleurd. Je kunt ze natuurlijk achteraf schilderen met verf en een kwast, maar dat zou langer duren. Prik twee gaatjes in beide uiteinden van het ei en blaas het uit in een kom. U kunt eidooiers en eiwitten blijven gebruiken. Om het uitblazen makkelijker te maken, maak je een van de twee gaatjes wijder, roer je de binnenkant door met een stokje en blaas je door het kleinere gaatje.

Rijg nu met een lange naald een touwtje door de eieren. Het moet elastisch zijn zodat de slinger achteraf kan buigen. Met de afgewerkte guirlande kun je de tafel versieren of aan de muur, aan het raam of aan de trapleuning hangen met een paar mooie strikken.

Konijntjes als eierwarmers – praktische knutselideeën voor Pasen

praktische knutselideeën voor paaseierenwarmer-konijn-wit-vilt-parel-ogen

De gebreide konijnen zijn leuk, opvallend en praktisch. Het zijn bij wijze van spreken beschermende jassen die je eieren warm houden totdat ze worden gegeten. In plaats van ze te breien, kun je ze naaien – teken een eenvoudig konijntje op dun karton en knip het uit. Gebruik dit sjabloon om twee konijntjes uit de handdoek te knippen. Ze moeten worden gespiegeld. Leg de twee stukken op elkaar en naai de uiteinden aan elkaar (met de buitenkant naar binnen). Laat de onderkant open zodat je de konijnen daarna over de eieren kunt leggen. Naai een zoom aan de buitenkant en rijg er een elastiek door. Keer binnenstebuiten en voeg zwarte ogen toe met naald en draad. Je kunt de neuzen van vilt maken. Leg de afgewerkte konijntjes op de warme eieren. Zo blijven ze warm tot het ontbijt en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Praktische knutselideeën voor Pasen – decoratieve eieren als naamkaartjes

praktische knutselideeën voor Pasen - papieren-eierdopjes-plaatskaarten

Als je gasten hebt uitgenodigd, versier dan de paastafel met deze interessante eieren, die tegelijkertijd naamkaartjes vertegenwoordigen en de gasten naar hun stoel verwijzen. Voor deze eierbordjes heb je nodig:

  • een paar plastic of houten eieren
  • een paar bloempotten of plastic of keramische kopjes
  • acryl
  • een kwast
  • gekleurde eddings
  • een potlood
  • Schaar
  • kleurrijk schuim

Ideeën voor paaseieren - versier met viltstift

De diameter van de potten of kopjes moet groot genoeg zijn om als eierdopjes te kunnen worden gebruikt.

1. Als je wilt, kun je de eierdopjes (potten of kopjes) schilderen met acrylverf. Laat ze goed drogen.

2. Teken verschillende figuren en vormen op het ei met de gekleurde randen. Vergeet ook de naam van de gast niet. laat drogen.

Tinker tafeldecoratie Paastafel gekleurd

3. Druk de volgende sjablonen af ​​op dun karton en knip ze uit. Gebruik deze sjablonen om de vormen uit het plastic te knippen. Leg ze op elkaar zoals afgebeeld en lijm ze in het midden aan elkaar.

4. Als je plastic eieren gebruikt die open kunnen, vul ze dan met snoep of andere zoetigheden. Voeg, voordat je de eieren in de kopjes doet, nog wat kunstgras of reepjes papier toe.

praktische-handwerkideeën-paaseieren-bord-plaatskaart-gastennamen

Verfraai rietjes met bloemen van schuimrubber

Zelfgemaakte rietjes-gewoon-van-papier

prachtig beschilderde paaseieren

Decoratie-ideeën paaseieren kleurtechnieken ideeën

Slinger opgehangen aan de trapleuning

Maak een slinger - versier hem met geblazen eieren

Paaseierenslinger op tafel

tafeldecoratie paasslinger maak zelf geblazen paaseieren

gehaakte eierwarmers voor konijnen

eierwarmer paashaas-gebreide ideeën-decoratie zelf maken

Bloemensjabloon voor schuimrubber

gratis sjabloon-online ideeën voor knutselen voor Pasen