Pasen & Lente

Handwerk in de lente – ideeën in neonkleuren om zelf te maken

Handwerk lente tafeldecoratie zelf, lantaarn kleur nieuw

Lentetijd is knutseltijd! Dit is het juiste moment om het huis voor te bereiden op het zomerseizoen en het te versieren met zelfgemaakte decoraties. Want sterke kleuren brengen een goed humeur en creëren een uitnodigende sfeer. We laten je in het voorjaar enkele inspirerende ideeën zien voor handwerk – je kunt gewoon extra flair toevoegen aan het interieur en een gezellige sfeer creëren met papiertape, papier, pakkettouw en neon spuitverf. Verras uw gasten met fantasierijke zelfgemaakte slingers, tafellopers en vazen.

Handwerk in de lente – fantasierijke ideeën voor tafeldecoratie voor feestelijke gelegenheden

Ambachten lente tafeldecoratie ideeën neon groene kleur tafelloper

Heeft u gasten uitgenodigd voor een diner of organiseert u een familiefeest en wilt u de tafel dienovereenkomstig aankleden? Experimenteer dan met neonkleuren – ze kunnen perfect met elkaar worden gecombineerd en creëren een vrolijke sfeer. Hier zijn drie snelle knutselideeën die zelfs geschikt zijn voor beginners. En natuurlijk kunnen de kinderen helpen.

Handwerk in de lente – verander jampotten in vazen

Ambachten lente jampotten versieren ideeën stijlvol origineel

Heb je lege jampotten in huis – dan kun je ze gebruiken voor je eerste knutselproject. Je hebt ook de volgende materialen nodig – pakkettouw, lijm, neonverf, schaar. En zo wordt de vaas gemaakt – was de jampotten grondig en laat ze drogen. Koop pakketkoord in het wit en verf het daarna met neonspray. Wikkel het touwtje om de jampotjes, lijm de uiteinden vast aan de jampot.

Handwerk in de lente – versier de oude vaas met een papieren slinger

Maak zelf een papieren vaas met lenteslinger

Een ander leuk knutselidee voor de lente is de papieren slinger. Hiermee kun je oude vazen ​​en bloempotten inpakken of gewoon op tafel strooien. Je hebt de volgende materialen nodig – wit papier, wit pakkettouw, lijm, neon spuitverf. Zo wordt de slinger gemaakt: knip eerst een klein rondje uit het papier. Gebruik deze cirkel als sjabloon en knip 40 andere cirkels uit. Gebruik vervolgens de spuitverf om de kleine papieren cirkels en het touw in te kleuren en laat ze drogen. Lijm aan het einde de cirkels aan het touwtje met lijm.

Voorjaarsknutsels – geef plantenpotten, borden en bestek meer pit met accentkleuren

Crafts lente plantenpotten guirlande verfraaien geel groen

Oude plantenpotten, servies en bestek verfraai je in een handomdraai met neonverf. Maak de objecten schoon, plak ze met papiertape, breng verfspray aan en laat ze drogen. Onze tip – wit en neongroen zorgen voor een mooi geheel op tafel. De woonkamer kan opgefleurd worden met oranje en roze en paars zijn geschikt om buiten te gebruiken / bijvoorbeeld als accentkleur voor de oude bloempotten /.

Handwerk in de lente – zet kamerplanten vakkundig in de schijnwerpers

Ambachten lente neon verf ideeën verf spray roze verf

Steeds meer mensen kiezen vetplanten als kamerplant. De reden: ze zijn gemakkelijk te verzorgen en groeien snel. Zodat de plantenpot met vetplanten er niet saai uitziet, kun je hem verfraaien met accentkleuren / hier in roze /. De pot zelf is bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Ikea. Vergelijkbare ontwerpen vind je op: Maak gekke dingen Vind.

Oude kandelaars worden blikvangers

Ambachtelijke lente-ideeën om oude kandelaarsvazen ​​​​op te fleuren om weer in te kleuren

Je hoeft oude kandelaars niet weg te gooien. Kleur in plaats daarvan met neonspray en zet op tafel met gekleurde geurkaarsen. Onze tip – stem de kleur van de servetten af ​​op de kleur van de kandelaars. Zo ontstaat een vrolijk lente-ensemble.

Nieuwe look voor de oude meubels

Crafts springtafel metalen poten neon kleur geel

Geef je oude meubels een nieuwe moderne look. Hierboven ziet u een kleine zelfgemaakte salontafel. Het tafelblad van hergebruikt hout komt goed tot zijn recht dankzij de grasgroene kleur van het tafelframe. Dit idee is niet alleen van toepassing op oude meubels – het kan eigenlijk worden gebruikt om praktisch elke boekenplank om te toveren tot een echte blikvanger. Ladekasten, bedhoofdborden en nachtkastjes kunnen ook in het interieur worden geaccentueerd met neonspray.

Oude ladekast wordt blikvanger

Crafts lente neon kleur groen spice up oude dressoir

Deze ladekast is eerst wit geverfd en pas daarna geverfd met neonspray. Onze tip – je moet oude meubels goed nakijken voordat je gaat schilderen – soms moeten kastdeuren of tafelpoten gerepareerd worden. Schuur vervolgens de oude verf/vernis grondig af met schuurpapier en breng dan pas de nieuwe verf aan.

Maak zelf mooie paascadeaus

Lenteservies knutselen om verfspray neon op te fleuren

Een liefdevol en tegelijkertijd functioneel paasgeschenk – deze bestekset werd goedkoop gekocht en vervolgens eenvoudig versierd met kleurenspray. Een leuke verrassing voor de ouders, waar ze zeker naar uitkijken.

Serviesset in accentkleuren

Ambachten lente tafeldecoratie ideeën om oude gerechten weer in te kleuren

Een stijlvol cadeau voor het eerste appartement samen. Zo kan het gezinsleven beginnen! Onze tip – zodat de houten schaal goed tot zijn recht komt, kun je hem op een wit tafelkleed schikken.

Naai of versier de boodschappentas zelf

Zelf een draagtas voor de lente maken en ideeën voor neonverf naaien

Nieuwe boodschappentas of tuintas nodig? Koop een eenvoudig model of naai er zelf een! Bij Eigen werk je kunt veel verschillende varianten vinden.

Zelf sieraden maken van de restanten van pakketkoord

Handwerk lente ketting maak jezelf macramé lint

En wie ijverig werkt, wordt uiteindelijk zelf beloond – want met de restanten van het pakketkoord kunnen in een mum van tijd prachtige sieraden worden gemaakt.

Ketting in neonkleuren – maak zelf sieraden

Ambachten lente sieraden macrame zelf ideeën maken

tinker-lente-decoratie-neon-kleur-tafel-slacker-geel-groen-vaas-bloemen

tinker-lente-decoratie-neon-gekleurde-tafel-decoratie-gerechten-set-verse-kleuren

tinker-lente-decoratie-neon-kleur-papier-lantaarn-slinger

tinker-lente-decoratie-neon-gekleurde-geur-tas-tuell-papier-bloemen-kleurrijk

tinker-lente-decoratie-neon-gekleurd-roze-slaapkamer-lamp-bed-nachtkastje