Pasen & Lente

Knutselen met wasknijpers voor Pasen: 7 doe-het-zelfideeën met instructies

Knutselen met wasknijpers voor Pasen

Pasen is een familiefeest waar kinderen dol op zijn. Er wordt verstopt, gezocht, gevonden en ook aan gesleuteld. Terwijl we op zoek waren naar creatieve en eenvoudige handwerkprojecten, kwamen we een interessant handwerkmateriaal tegen – de houten wasknijpers. Wasknijpers worden voornamelijk gebruikt om vochtige was op te hangen. Ze zijn echter perfect om zelf de grappige paasversieringen te maken en vooral voor knutselen met kinderen. Hieronder presenteren we zeven coole ideeën voor knutselen met wasknijpers voor Pasen.

Knutselen met wasknijpers voor Pasen: Paashazen maken knutselen van houten wasknijpers

Handwerk met wasknijpers voor plug-in cupcakes met paashaas

Als het bronmateriaal eenmaal is verkregen, is knutselen met wasknijpers voor Pasen heel eenvoudig. Alles wat je verder nodig hebt voor de knutselprojecten die we hier presenteren, vind je in elk huishouden. Het grootste voordeel van de houten wasknijpers is dat ze geweldig zijn voor knutselen met kinderen.

Paashazen gemaakt van houten wasknijpers als grappige plug-ins 

Ambachten met wasknijpers voor Pasen houten konijnen plug

Om de houten wasknijpers kleurrijk en gekleurd te maken, zijn dekkende kleuren vereist. Aquarellen of kleurpotloden zijn hiervoor ook geschikt, maar de beste manier om ze te verven is met acrylverf. Voor de details kunnen ook viltstiften worden gebruikt. Daarnaast kun je de wasknijpers ophangen en creatief decoreren met washi tape.

Ambachten met wasknijpers voor Pasen verf houten konijntjes

Door hun vorm zijn de wasknijpers perfect voor het maken van grappige paashazen. Deze kunnen speels of helemaal abstract worden gemaakt, afhankelijk van waarmee je wilt decoreren. Met behulp van een paar ijslollystokjes kunnen leuke plug-ins met paashazen gemaakt worden voor sfeervolle decoraties voor desserts en paaskoekjes.

Knutselen met wasknijpers voor Pasen: Paashazen

knutselen wasknijpers pasen hout konijnen witte verf

De paashazen gemaakt van houten wasknijpers zijn bijzonder mooi en schattig als je ze eerst aan alle kanten wit verft. U kunt dit het beste doen met een dekkende acrylverf. Dit is ook uitstekend geschikt voor knutselen met kinderen. Wanneer de verf volledig droog is, kunnen andere decoratieve elementen en extra details zoals ogen, konijnenneus, snorharen enz. worden verwerkt of geverfd.

knutselen wasknijpers pasen instructies hout materialen

Als de houten wasknijpers niet worden gebruikt om vast te houden, kun je hun veren verwijderen, de twee delen met houtlijm lijmen en schattige konijntjes maken. Zo bevestig je hem eenvoudig aan bijvoorbeeld een ijslollystokje.

knutselen wasknijpers pasen instructies konijnen schilderen

De schattige details van het konijn kunnen met viltstiften op de gekleurde houten wasknijper worden getekend of speels van andere materialen worden gemaakt. Je moet dit met veel aandacht voor detail benaderen.

Knutselen met wasknijpers voor Pasen: DIY-armband met grappige paashazen

knutselen wasknijpers pasen armband kinderen

Een heel leuk knutselidee is om een ​​originele armband met paashazen voor een kind te maken. Eerst worden er veel schattige paashazen gemaakt van de wasknijpers en vervolgens worden ze vastgebonden met een rubberen band om een ​​mooie en grappige armband te maken.

Paashazen knutselen met wasknijpers voor Pasen

knutselen wasknijpers paashazen pompon konijnenstaart

De houten wasknijpers kunnen prachtig versierd worden voor Pasen en kunnen ook gebruikt worden om vast te houden. Met weinig moeite, veel creativiteit en materialen die zeker in elk huishouden te vinden zijn, kun je met paasmotieven kleine accenten creëren die meteen een goed humeur oproepen. In een oogwenk wordt een conventionele houten wasknijper een speels decoratief element voor Pasen, dat perfect past bij de rest van de decoratie.

knutselen wasknijpers pasen versieren konijnenstaart

Een paashaas wasknijper kan op verschillende manieren worden ontworpen. Enerzijds kunnen de twee delen van een houten wasknijper worden gebruikt om zonder enige moeite twee konijnenoren te maken. Aan de andere kant kan een eenvoudig konijnenmotief in elke paaskleur uit karton worden gesneden en direct op de wasknijper worden geplakt.

knutselen wasknijpers pasen konijntjes versieren

Creatief knutselen met wasknijpers voor Pasen: wasknijpers

knutselen wasknijpers pasen paaseieren grappige instructies

Een heel speels idee is om een ​​paasei te maken waaruit een kuiken zal uitkomen. Voor een ei heb je een wasknijper en wat gekleurd papier nodig, bij voorkeur stukjes papier. Eerst maak je een ei en een kuiken van papier. Snijd nu het ei met een gekarteld patroon in stukken en lijm het kuiken achter de onderste helft van het ei zodat het lijkt alsof het kuiken naar buiten gluurt.

knutselen wasknijpers paaseieren grappige instructies

Lijm vervolgens de onderste helft van het ei aan de wasknijper en de bovenste helft van het ei aan de bovenkant zodat de twee in elkaar passen. Immers, als de wasknijper dicht is zie je alleen een paasei en als je hem openmaakt gluurt het kuiken eruit.

Maak een paaskrans met wasknijpers voor Pasen

knutselen wasknijpers pasen pasen krans washitape kleurrijke deco

Van vrolijk versierde wasknijpers maak je heel eenvoudig een stoere krans. Hiervoor heb je veel wasknijpers nodig en een ring die als basis voor de krans dient. Dit kan bestaan ​​uit karton, draad of een ander vast materiaal. De wasknijpers worden een paar minuten versierd met behulp van kleurrijke washi-tapes met patronen. Dan rest alleen nog de versierde wasknijpers op de ruit. Ten slotte kunnen andere decoratieve elementen en motieven aan de krans worden bevestigd.

knutselen wasknijpers pasen pasen krans washitape