Pasen & Lente

Maak zelf een eenvoudige paastaartdecoratie: 7 ideeën met instructies en handige tips

Paastaartdecoratie zelf eenvoudig fondant maken

Binnenkort is het een van de meest symbolische festivals van het hele jaar, en binnenkort is het weer Pasen. In harmonie met de natuur symboliseren de gebruiken in deze prachtige tijd de komende lente en vruchtbaarheid. Motieven zoals konijnen, eieren, vroege bloeiers zoals tulpen, krokussen en narcissen, delicate en vrolijke kleuren verschijnen overal als speelse decoratieve elementen. Met Pasen komt het hele gezin samen aan tafel en worden er vele lekkernijen bereid. Een paastaart is een onlosmakelijk onderdeel van het grootste lentefeest en wordt natuurlijk getooid met prachtig bewerkte versieringen. De eetbare paastaartdecoratie moet heerlijk zijn, maar het is niet zo ingewikkeld om zelf te maken als je denkt. Hieronder presenteren we enkele geweldige ideeën met instructies en handige tips.

Paastaartdecoratie gemakkelijk gemaakt!

Paastaartdecoratie maak zelf wit konijn makkelijk

Pasen is een prachtig motto om een ​​heerlijk dessert te bereiden. Ook als je zelf geen meesterbakker bent, is het eigenlijk helemaal niet moeilijk om een ​​lekkere cake of taart te bakken en ook nog eens prachtig te decoreren. Nog makkelijker gaat het met een grote ronde muffins en cupcakes, die natuurlijk magisch zijn versierd. U bent van harte welkom om een ​​smakelijk en gezond ingrediënt te gebruiken – wortelen. Ze kunnen worden gemaakt tot een heerlijke taartbodem en kunnen ook decoratief worden gemaakt van suikerpasta. Praktisch gezien zijn er geen grenzen aan de paastaartdecoratie.

Eenvoudige paastaartdecoratie: roomkaasglazuur als basis

Paastaartdecoratie maak zelf eenvoudige ideeën kooktips instructies

In principe kan elke taart gedecoreerd worden als paastaart. Je moet de taartbodem alleen bestrijken met een glazuur en misschien zelfs versieren. De traditionele botercrème is een universele crème voor het vullen, uitsmeren en decoreren van taarten. Voor velen smaakt het te zwaar en zwaar, en ze geven de voorkeur aan een roomkaasglazuur of botercrème met roomkaas. Het smaakt fris en is zeker niet te zwaar. Daarnaast laat deze crème zich heel goed inkleuren en is ook ideaal voor diverse technieken voor het decoreren van taarten, zoals de aquareltechniek. Hier presenteren we een eenvoudig recept voor roomkaasglazuur, dat de ideale basis is voor verdere decoraties. Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

  • 150 g boter
  • 45 gram roomkaas
  • 150 g poedersuiker
  • 1/2 pak vanillesuiker

Paastaartdecoratie met koekjes

Paastaartdecoratie zelf eenvoudig koekjes maken fondant versieren

Het zeer eenvoudige boterdeeg kan ook op een bijzonder creatieve manier worden gebruikt om de paastaart te versieren. Er zijn tal van uitstekers in de vorm van konijnen, eieren, kippen, tulpen en andere bloemen op de markt. Als alternatief kunt u zelf stencils ontwerpen en deze gebruiken om fantasierijke koekjes van klassiek boterdeeg in elke gewenste vorm te vormen. En als de paaskoekjes geen taart kunnen vinden, is zelfs de flatbread erg lekker en ook nog eens heerlijk.

Eenvoudige paastaartdecoratie met Twizzlers

Paastaartdecoratie maak je zelf eenvoudig lente twizzler

Twizzlers is een zoethoutachtig snoepje dat al sinds 1845 in de Verenigde Staten bestaat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende smaken: aardbei, watermeloen, sinaasappel, citroen, druif, braam, enz. Qua smaak en consistentie doen ze denken aan fruitgums of zachte drop met een intense smaak en nauwkeurig gedoseerde zoetheid. Daarnaast zijn de Twizzlers een lust voor het oog met hun mooie, felle kleuren.

Paastaartdecoratie maak zelf eenvoudig kleurrijke twizzlers diy

De kleurrijke Twizzlers zijn uitstekend geschikt voor creatieve en tegelijkertijd uiterst eenvoudige paastaartdecoratie. Ook kleine handjes zijn welkom om te helpen. De fruitgums maken het kinderspel om verschillende vormen, bijvoorbeeld bloemen, enz. weer te geven door ze met een mes in kleine stukjes te snijden en ze vervolgens rechtstreeks op de met room bedekte cake te bevestigen.

Paastaartdecoratie met marsepein of dragee eieren

Paastaartdecoratie zelf versier eenvoudig eiersnoepjes pastelkleuren

Met een beetje tact en een blikje creativiteit maak je van elke simpele paastaart een heerlijke eyecatcher. Als je eenmaal een heerlijke taartbodem hebt gebakken, hoef je hem alleen nog maar in te smeren met een crème en creatief te decoreren. Marsepein- of dragee-eieren in prachtige kleuren zijn bijzonder geschikt voor een snelle paastaartdecoratie. Met behulp van hoogwaardige voedselkleuring kan het glazuur worden afgestemd op de andere decoratieve elementen van de cake.

Maak zelf paastaartdecoratie in pastelkleuren

Paastaartdecoratie maak zelf idee crème pastelkleurig konijn

Met de komst van de lente wordt de dag langer, strekken de eerste groene toppen zich uit en steken de eerste vroege bloeiers hun kop uit in felle kleuren. Overal is frisse lucht en het getjilp van vogels. Alles brengt je in een goed humeur en je wilt een echt weelderige paastaartdecoratie hebben. De aquareltechniek kan worden gebruikt om prachtige kleurovergangen op taarten te creëren. Indien gewenst kun je extra eetbare decoratieve elementen of eventueel vers fruit toevoegen.

Paastaartdecoratie zelf decoreer eenvoudig crème pastelkleuren materialen

Bij de aquareltechniek worden meerdere kleuren in één beweging met een spatel gemengd en op de taart getekend. Hierdoor ontstaan ​​artistieke kleurverlopen en is het aan te raden om verschillende tinten van een kleurfamilie te gebruiken zodat er mooie mengkleuren ontstaan.

Paastaartdecoratie zelf eenvoudig pastelkleurige crème maken

Bij de aquareltechniek wordt de taart eerst bekleed met crème in een basiskleur, bijvoorbeeld wit. Vervolgens wordt de rest van het glazuur in twee of drie tinten gekleurd en naar wens op de cake aangebracht, vervolgens gemengd met een spatel. Je kunt de kleuren in slechts één richting vervormen of het oppervlak gewoon gladmaken.

Paastaartdecoratie zelf eenvoudig pastelkleurige eiersnoepjes maken

Eetbare decoraties in bijpassende kleuren zoals parels, marsepein eieren, bloemen, chocoladeschilfers, enz. kunnen worden verdeeld voor een perfecte afwerking. Je kunt zelf fantasierijke platte figuren maken van chocolade door de chocolade eerst te smelten en vervolgens met een sjabloon in elke gewenste vorm te gieten.

Grappige paastaartdecoratie met konijnenmotief

Paastaartdecoratie maak zelf gewoon een konijnenstaartidee

Deze grappige taart is zeker een grappige blikvanger op de feesttafel. Het is heel eenvoudig te bereiden door het gewone cakebeslag in een halfronde metalen kom te bakken. Daarnaast moet je ook twee muffins of kleine ronde cakes bereiden die worden weergegeven als konijnenpootjes.

Paastaartdecoratie maak zelf een eenvoudig idee konijnreceptinstructies

Zodat de vreemde stukjes cake de billen van een haas nabootsen, moet je ze op maat snijden met een mes en dan roomkaasglazuur erop smeren zodat het de pluizige vachtstructuur van de haas nabootst.

Paastaartdecoratie maak zelf eenvoudig idee konijn diy

De konijnenstaart en roze pootjes zorgen voor de perfecte afwerking. Daarnaast kun je eetbaar paasgras in het taartbord onder de konijnentaart verdelen of, als de taartbodem met cacao is, aarde nabootsen met verkruimelde chocoladekoekjes. Je kunt ook zelf eetbaar stro maken door soepnoedels in de oven goudbruin te bakken en ze dan onder de cake te smeren.

Creatieve paastaartdecoratie: wortelchocoladetaart

Paastaartdecoratie zelf maak het gemakkelijk chocoladetaart wortelidee

Bij deze chocoladetaart worden de paasmotieven heel creatief en fantasierijk geïnterpreteerd. Bovendien kan het worden gebakken zoals elke conventionele cake. Het enige wat je nodig hebt is wat oranje kleurstof en een beetje groene fondant. Het cakebeslag wordt zoals gewoonlijk bereid en ongeveer een kwart ervan is oranje gekleurd. Chocolade of cacao kan aan het resterende deel worden toegevoegd.

Paastaartdecoratie maak zelf een eenvoudig idee taartwortels

Het sinaasappelgedeelte wordt apart gebakken en als het afgekoeld is, wordt het in de vorm van een wortel gesneden. De wortel van de cakebodem wordt in het midden van een vierkante cakevorm gelegd, het chocoladedeeg wordt erop gelegd en alles wordt samen gebakken. Na een eetstokjestest kan de afgewerkte cake worden afgekoeld.

Paastaartdecoratie maak zelf eenvoudig wortelchocoladetaart

Vorm intussen veel mooie blaadjes van de groene fondant en laat ze uitharden. Ook maak je een chocolade topping en verkruimel je enkele oreo koekjes. Verdeel de topping over de afgewerkte cake, bestrooi met verkruimelde koekjes en schik tenslotte de groene fondantblaadjes. Als je de cake in stukjes snijdt, dan zie je meteen het grappige effect of de “gegroeide” wortel.

Paastaartdecoratie maak zelf eenvoudige idee-instructies wortelen chocoladetaart

Paastaartdecoratie maak zelf eenvoudig chocoladetaartwortelidee