Pasen & Lente

Ontwerp grappige paaseieren – 7 inspirerende doe-het-zelfprojecten met instructies

grappig paaseieren-ontwerp-aardbei-bloesempapier

Eieren worden traditioneel gekleurd met Pasen. Hoewel we bijna alles hebben gezien over eierdecoratie en eikleuring, zijn er nieuwe ideeën voor grappige paaseieren altijd gevraagd. Voordat deze worden gegeten, kun je ze gebruiken om het appartement mooi te versieren en een mooie paasdecoratie samen te stellen.

Ontwerp grappige paaseieren – wat heb je nodig

grappige paaseieren-designmaterialen-blazende-witte-eieren

De houdbaarheid van de hardgekookte eieren is beperkt tot maximaal vier weken. Deze tijd is natuurlijk afhankelijk van de bewaartemperatuur en hangt ook af van hoe hard het ei gaar is. Voor decoratieve doeleinden is het logischer om eieren met een witte schaal te kopen en uit te blazen. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om ze te ontwerpen met kleuren die bedoeld zijn voor voedsel.

Ontwerp grappige paaseieren – 7 geweldige ideeën om te imiteren

grappige-easter-eggs-design-aardbeien-idee-versieren-groen

Je kunt de eieren heel gemakkelijk uitblazen als je voorzichtig twee gaatjes aan de boven- en onderkant van het ei prikt met een grote naald of een kebabspies. Je moet de dooier doorboren en dan voorzichtig alles roeren. Dan blaas je in het ei zodat het leeg raakt en dan moet je het van binnenuit afspoelen met water. Eierresten zullen dan later onaangename rust uitstralen.

Ontwerp grappige paaseieren – aardbeien

grappige paaseieren-ontwerp-aardbei-papier-decoratie-bloesem-papier

Je kunt de geleegde eieren ophangen door een touwtje te pakken, er een klein stukje lucifer aan te binden en door de twee gaatjes te trekken. Je moet het ene gaatje, aan de onderkant of aan de bovenkant, wat groter maken zodat het koord er doorheen getrokken kan worden. Aan de ene kant met secondelijm fixeren en aan de andere kant het gaatje opvullen met tandpasta. Als het hard wordt, kun je het ei gaan kleuren en stylen.

Grappige paaseieren presenteren zoals aardbeien

grappige paaseieren-design-aardbeien-versieren-verf-bloemen-groen

Je kunt de geblazen eieren nog steeds met eikleur ontwerpen als je al wat over hebt. Anders is het beter om acrylverf te gebruiken, deze zullen de eierschaal duurzamer maken. Het is ook heel gemakkelijk om mee te werken omdat ze op waterbasis zijn. De verscheidenheid aan kleuren is geweldig en ze zijn zowel glanzend als mat.

Maak grappige paaseieren en versier je huis ermee

grappige paaseieren-ontwerp-cactussen-bloempotten-klein-idee

Voor de volgende leuke ontwerpen worden witte eieren gebruikt omdat ze gemakkelijker verf vangen, en ook heel goed dienen als een wit canvas waarop je fantasierijke afbeeldingen kunt schilderen als een echte kunstenaar.

Ontwerp grappige paaseieren – kleur eieren op een originele manier

grappige-paaseieren-design-eieren-verf-groene-kleur

Bij de eerste twee doe-het-zelf projecten worden de eieren eerst in een basistint gekleurd en daarna pas speels vormgegeven. Hier zijn de eieren niet bedoeld om op te hangen, dus prik ze na het legen door het gat aan het ene uiteinde van het ei op een tandenstoker of kebabspies. Zet vooraf een klein bakje water klaar, waarin je een beetje van de gewenste kleur oplost.

Maak grappige paaseieren zoals kleine cactussen in bloempotten

grappige-paaseieren-ontwerp-cactussen-decoratie-instructies-bloempotten

Dompel het ei vervolgens helemaal in de verf, laat het even drogen en herhaal dit meerdere keren zodra de eierschaal egaal gekleurd is. Als je de basistoon al hebt bereikt, kun je doorgaan met decoreren.

Ontwerp grappige paaseieren – bloeiende cactussen 

grappige-easter-eggs-design-cactussen-bloempot-bloesem-roze

In het eerste voorbeeld lieten we een idee zien hoe de paaseieren zoals aardbeien te ontwerpen. Hiervoor worden kleurrijke fineliners of optionele viltstiften gebruikt. Je kunt de pitten van de aardbeien snel en eenvoudig zwart verven. Daarnaast zijn aardbeienbladeren, aardbeigroene en witte bloemen gemaakt van papier. Mooi gerangschikt in een mand of kleine kom, ze zien er geweldig uit.

Hoe maak je super creatieve en leuke paaseieren – instructies

grappige-paaseieren-design-cactussen-bloempot-kleine-decoratie

Onze favoriet van alle leuke paasei-ideeën die worden getoond, is zeker deze. De eieren zijn eerst lichtgroen gekleurd. De typische doorns van de cactussen worden binnenkort vastgelegd met een zwarte fineliner.

Ontwerp grappige paaseieren anders – cactussen in kleine bloempotten 

grappige-paaseieren-design-cactussen-bloempot-stenen-decoreren

Voor de uiteindelijke afwerking hebben de cactus-eieren roze papieren bloemen bovenop. Om ervoor te zorgen dat de decoratie goed is, kun je ook kleine bloempotjes krijgen, deze vullen met stenen of zand en de cactussen die je zelf hebt ontworpen erop plaatsen.

Ontwerp superleuke en grappige paaseieren op een andere manier – donuts

grappige-easter-eggs-design-donuts-kleurrijke-suiker-hagelslag-kleur

Degenen die van snoep houden, zullen zeker dol zijn op onze volgende suggestie. Vorm de witte eieren als echte donuts in een doos. Hiervoor zijn welke pastelkleuren nodig, die doen denken aan het typische donutglazuur. Suikerhagelslag in felle kleuren zal het decoratie-idee aanvullen en het nodige fluitje geven.

Ontwerp je eigen grappige paaseieren – donuts in een doos

grappige-easter-eggs-design-kleuring-idee-donuts-creative

Het enige wat je hoeft te doen is een ring aan elk uiteinde van een ei te schilderen. Versier met fineliner als je er kleine streepjes suikerhagel op schildert. Schik in een kom en bestrooi met echte suikerhagelslag.

Versier grappige paaseieren met hagelslag

grappige-easter-eggs-design-donuts-suiker hagelslag-kleurrijke-decoratie

In plaats van ze te schilderen, kun je ook echte suikerhagelslag gebruiken. Breng met behulp van een pincet en secondelijm voorzichtig een paar suikerklontjes aan op de reeds geverfde donuts. Zorg ervoor dat de lijm zo onzichtbaar mogelijk is en breng slechts een klein beetje aan op de suikerhagelslag en druk het dan voorzichtig op de eierschaal.

Super leuke, leuke paaseieren in pastelkleuren

grappige-easter-eggs-design-donuts-witte-eierschaal

Creatief idee voor grappige paaseieren – ijsbal in een wafel

grappige-easter-eggs-design-ijsbal-wafel-zoete-pastelkleuren

Het volgende DIY-idee is net zo lief als het vorige. Hier is echter een beetje meer ijver en schilderkunst vereist. Om de paaseieren als ijshoorntjes te maken, hoef je geen witte kom te gebruiken, maar een bruine. Je hebt acrylverf nodig in pasteltinten, bijvoorbeeld in vanillegeel, roze, mintgroen en ook in wit. Je kunt ook fineliners in zwart en bruin gebruiken, evenals een heel dun en een normaal penseel.

Grappige paaseieren in pastelkleuren – schattige ijshoorntjes

grappige-paaseieren-framing-ijs-scoops-ijshoorn-pastelkleuren-schattig

Binnenkort schilder je nog maar ongeveer 1/3 van het ei met de gekozen kleur en laat je de rest in de natuurlijke eikleur. Teken vervolgens het typische wafelpatroon met bruine lijnen. Teken schattige gezichten op het gekleurde gebied of gebruik zelfklevende stickers.

Ontwerp creatieve en grappige paaseieren – eierdopjes met een verschil

grappige-paaseieren-maken-snoepdispenser-karton-hete lijm

Dit idee voor creatief paasei-ontwerp zal de kinderen zeker bevallen, want wie houdt er nu niet van kauwgom en snoep. Eerst wordt er een mok gemaakt. Hiervoor heb je rood karton en hete lijm nodig. Binnenkort moet je voor elk ei een boog en een kleine cirkel snijden.

Ontwerp grappige paaseieren zoals snoep- of kauwgomdispensers

grappige-paaseieren-maken-snoepdispenser-kauwgom-dispenser-diy

Snijd de cirkel op groot formaat voor de 1 euromunt. Vorm het eierdopje om het ei zodat het er later op kan staan. Bevestig de interfaces met hete lijm en teken desgewenst de karakteristieke opening van de snoepdispenser erop.

Ontwerp kleurrijke, grappige paaseieren – snoepdispensers

grappige-easter-eggs-design-candy-dispenser-idee-colorful-candies

Voor de grappige snoep- of kauwgomdispensers met paaseieren kun je beter geblazen witte eieren gebruiken. Deze worden binnenkort ontworpen als de snoepdispenserpot vol kleurrijke snoepjes. Verf de ronde snoepjes in verschillende kleuren op de schaal.

Creatief idee voor leuke paaseieren – kauwgomdispenser

grappige-paaseieren-design-snoepdispenser-kauwgom-dispenser-kleurrijke-verf

Bevestig tot slot de beker aan de onderkant en de kartonnen cirkel aan de bovenkant van het ei met behulp van de hete lijm. Versier mooi met kleurrijke snoepjes.

Maak grappige paaseieren zonder te kleuren – schattige witte konijntjes

grappige-paaseieren-design-konijnen-schattige-witte-scandinavische-decoratie

Heel eenvoudig en minimalistisch, typisch Scandinavisch, het volgende idee voor grappige paaseieren kan met minimale inspanning worden gerealiseerd. Het enige wat je nodig hebt zijn witte eieren die je kunt uitblazen of hardgekookt kunt gebruiken.

Grappige paaseieren in Scandinavische stijl – wat heb je nodig

grappige-paaseieren-maak-konijntjes-materialen-vilten-oren

Naast de eieren heb je ook vilt nodig in elke kleur. In ons voorbeeld is een eenvoudige en zeer eenvoudige paasdecoratie gepland, daarom zijn de materialen ook geselecteerd in lichte, natuurlijke tinten.

Grappige paaseieren ‘konijnen’ – repareer de oren en schilder het konijnengezicht

grappige-easter-eggs-design-bunny-rabbit-white-cute-ears

Knip voor elk ei twee konijnenoren uit vilt. U kunt deze naar uw eigen voorkeuren ontwerpen – puntig, ovaal of met hangende oren. Je kunt het gezicht van het konijn gemakkelijk schilderen met behulp van een zwarte fineliner. Wat je paashaas nodig heeft, is een staart.

Grappige paaseieren – Paashaas met een pluizige pomponstaart

grappige-easter-eggs-design-bunny-pompon-oren

Je maakt de konijnenstaart van wattenbolletjes en je maakt zelf kleine pom-poms. Gebruik lijm voor algemeen gebruik of hete lijm om een ​​pompon aan de achterkant vast te zetten. Probeer de pompon zo vast te zetten dat deze het ei een beetje ondersteunt en stabiel houdt.

Ontwerp gemakkelijk grappige paaseieren zonder te kleuren

grappige-easter-eggs-design-bunny-bunny-tail-pompon-wit

Leg een klein stukje vilt onder het ei voor extra ondersteuning. Deze superleuke paashazen zijn in een paar minuten klaar en zijn echt origineel. Schik in een mand of samen met kleurrijke paaseieren.

Grappige paaseieren in het wit zijn super makkelijk zelf te ontwerpen

grappige-easter-eggs-design-konijnen-witte-oren-pompons

Wat bij de zoete, witte paashaaseieren zou passen, zijn natuurlijk welke wortelen. Leg kleine worteltjes naast de eieren, echt of decoratief. Leg decoratief stro of paasgras op de bodem van een mand en vorm er een bed van. schik er de lieve paashazen op. De worteltjes geven alleen maar meer kleur en zorgen voor de juiste lentesfeer.

Grappige paaseieren met een verschil – ontwerp zo eenvoudig als kleine konijntjes 

grappige-easter-eggs-design-konijn-witte-wortel-decoratie

Dit leuke idee voor het decoreren van paaseieren is heel eenvoudig en werkt prima met eieren die je over hebt, maar het is te laat om te verven met de eikleuren. Met heel weinig middelen kun je zelf geweldige paashazen ontwerpen. Probeer het uit of laat je kinderen het zelf doen.

Grappige paaseieren met voetjes gemaakt van plastic dieren – dierentuin gemaakt van paaseieren

grappige-easter-eggs-design-dierentuin-plastic-figuren-idee-grappig

Een ander leuk idee voor het versieren van paaseieren is het gebruik van plastic figuren. Neem dierentuindieren en maak een dierentuin van eieren. Ook plastic dinosaurussen zijn zeer geschikt. Nu moet je de plastic figuren uit elkaar halen.

Grappige plastic dinosauruseieren voor Pasen

grappige-easter-eggs-design-dinosaurus-plastic-figuren-grappig-creatief

Een snijmes helpt je bij deze taak om de afzonderlijke delen zo precies mogelijk uit te snijden. Bevestig met een secondelijm de poten en staart van het dier, evenals andere karakteristieke kenmerken, op de eischaal. Als je wilt, kun je de eierschaal vervolgens met acrylverf schilderen en nog realistischer maken.