Pasen & Lente

Op zoek naar eenvoudige knutselideeën voor Pasen? Deze doe-het-zelf projecten zijn ook geschikt voor beginners

Wil je zelf een mooie paasdecoratie maken of iets creatiefs doen met het kind, maar heb je geen handvaardigheid? Maak je geen zorgen, er zijn ook tal van ideeën die supereenvoudig zijn en goed zullen werken, zelfs voor beginners in de knutselkunst. We hebben enkele eenvoudige handwerkideeën voor Pasen verzameld in de post van vandaag. Laat je inspireren en maak je eigen eenvoudige maar creatieve decoratie voor de komende Pasen.

Eenvoudige knutselideeën voor de deurkrans

super makkelijke DIY deurkrans met mini paaseieren en strikje

De deurkrans is natuurlijk een van de meest populaire paasdecoraties. Het kan zowel de voordeur als binnendeuren of zelfs een muur in het appartement versieren. Je kunt zelf deurkransen maken van elk materiaal. We hebben je al laten zien hoe mooi kransen van natuurlijke materialen er in het voorjaar uit kunnen zien. Als u echter op zoek bent naar een heel eenvoudig project om te imiteren, moet u een afgewerkte krans of op zijn minst een lijst gebruiken. Een borduurraam of een metalen ring bijvoorbeeld, tover je snel om tot prachtige deurdecoraties. Je kunt ook zelf een kunstmatige buxuskrans versieren zonder veel handmatige vaardigheid om Pasen te evenaren. Plak eenvoudig een paar kleurrijke decoratieve eieren met walsdraad tussen de groene takken en maak de krans af met een bijpassende strik. Het is echt zo simpel!

Paashaas krans

eenvoudige paasversieringen maken paaskransen met konijnenoren

Als eerbetoon aan de paashaas kun je een eenvoudige rieten krans uit de handwerkwinkel versieren met konijnenoren. Knip hiervoor eerst 4 konijnenoren (2 paar) uit restjes stof. Vouw vervolgens een geschikt stuk bloemendraad losjes in het midden en plak het op een konijnenoor. Lijm vervolgens het tweede deel erop en herhaal de stappen voor het tweede oor. Gebruik de bloemendraad om de konijnenoren aan de bovenkant van de krans te bevestigen en voeg een decoratieve strik toe aan de onderkant.

Maak een eenvoudige krans van eieren en veren

maak eenvoudige paasdecoraties voor aan de muur

Als je geen perfectionist bent, kun je de sierkrans voor Pasen zelf maken zonder voetstuk. En het is heel gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt zijn decoratieve paaseieren in elke kleur, veren in hetzelfde kleurenpalet en een heet lijmpistool.

eenvoudige handwerkinstructies voor Pasen eenvoudige krans gemaakt van eieren

Het enige wat je hoeft te doen is de eieren aan elkaar te lijmen met het lijmpistool en daarbij een ronde kransvorm te proberen te krijgen. Als de basis van de eieren klaar is, laat je de lijm goed drogen en lijm je de veren aan de achterkant van je krans. Nadat de lijm is opgedroogd, kun je een decoratief lint vastbinden en de krans aan de muur of aan de deur hangen.

Maak een deurkrans voor Pasen met een borduurraam

Maak deurkransen voor Pasen eenvoudig met mos en eieren

Een borduurraam is de perfecte basis voor deurkransen. Het lichte hout combineert prachtig met andere paaskleuren en hoeft niet per se vermomd of geverfd te worden. Hier is een heel eenvoudig idee voor een deurkrans versierd met kleine paaseieren en decoratief mos. Om de decoratie aan de krans te bevestigen, heb je alleen hete lijm nodig. Er kan een eenvoudige lus op worden geplakt om de stelschroef te verbergen.

DIY houten bord met konijnenmotief

eenvoudige knutselideeën voor houten paasbord met konijnen en paasmand

Het hoeft natuurlijk niet altijd een krans te zijn. Borden of fotolijsten zijn ook perfect als wanddecoratie voor Pasen. Hier gaan we je een idee laten zien dat op het eerste gezicht niet zo eenvoudig lijkt, maar eigenlijk helemaal niet ingewikkeld is. Deze materialen zijn nodig:

 • een houten bord
 • piepschuim eieren
 • Houten kralen
 • lijn
 • Acrylkleuren in wit en pasteltinten
 • kwast
 • Paashaas sjabloon
 • Lijmpistool
 • wit krijt
 • kunstmos

Makkelijk een bordje maken als wanddecoratie voor Pasen

1. Print je konijnensjabloon uit en wrijf met een krijtje over de hele achterkant van het sjabloon. Gebruik tape om het sjabloon op het bord te plakken. Trek de sjabloon over met een balpen. Dit brengt het silhouet van het konijn over op het hout.

2. Verf de binnenkant van het overgebrachte konijnensilhouet met acrylverf en een grote borstel.

3. Snijd twee piepschuimeieren voorzichtig doormidden met een scherp keukenmes. Verf de eieren in pastelkleuren en laat de verf drogen. Om het gemakkelijker te maken om de eieren te schilderen, leg ze op een houten spies.

4. Gebruik het lijmpistool om de geverfde eihelften en het groene mos op het houten bord te bevestigen.

5. Om het bord af te maken, schilder je een paar ronde houten kralen in pastelkleuren en laat je de verf drogen. Rijg vervolgens de kralen aan een touwtje, knoop de uiteinden van het touw aan elkaar en lijm ze op het houten bord. Het enige dat overblijft is om de zelfgemaakte paasversieringen op te zetten en je bent klaar.

Mooie slingers als makkelijke knutselideeën voor Pasen

Gemakkelijke paasdecoraties maken slingers van kunstmatige eieren

De slingers zijn een populaire decoratie voor elke gelegenheid, omdat ze ramen, muren, de schoorsteenmantel en zelfs de tafel onmiddellijk verfraaien. Er zijn veel leuke ideeën voor het maken van een mooie paasslinger: van schattige konijntjes tot kleurrijke paaseieren tot kleurrijke lentebloemen. Maar als u op zoek bent naar een heel eenvoudig idee, moet u deze twee eenvoudige knutselprojecten eens proberen.

Paasslinger gemaakt van piepschuim eieren

maak super makkelijke paasslinger van piepschuim eieren

De piepschuim eieren zijn ideaal voor het maken van een slinger van paaseieren. Je kunt ze gekleurd kopen, of je kunt thuis zelf witte eieren schilderen met acrylverf. Om de slinger te maken, neem je wat garen en een grote naald en haal je elk ei door de naald en op het garen van punt tot eind. U kunt elk kleurenpatroon maken dat bij de rest van uw paasdecoraties past.

DIY slinger gemaakt van gekleurd papier

eenvoudige knutselideeën voor Pasen met sjablonen en pompons

U kunt papier ook gebruiken voor eenvoudige knutselideeën voor Pasen. Met een geschikte sjabloon kunnen alle paasmotieven uit gekleurd papier worden gesneden en worden omgevormd tot een kleurrijke paasslinger. Plak de papieren motieven eenvoudig aan een touwtje en versier ze naar wens. Hoe vind je deze schattige paashazen met pluizige pomponstaarten?

Eenvoudige knutselideeën voor Pasen – Paasmanden gemaakt van ijslollystokjes

eenvoudige knutselideeën voor paasmanden gemaakt van ijslollystokjes

In de weken voor Pasen vind je overal een klassiek paasmandje. Als je wilt, kun je er zelf een maken van verschillende materialen. In dit artikel vind je bijvoorbeeld veel leuke knutselideeën met sjablonen die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Hier laten we zien hoe je eenvoudig je eigen paasmandje kunt maken van ijslollystokjes.

Instructies om paasmandjes te maken van ijslollystokjes

Voor de basis van deze mand moet je eerst 11 ijslollystokjes aan elkaar lijmen en daarna 2-3 stokjes over de afgewerkte basis lijmen als extra ondersteuning. Knip vervolgens de afgeronde randen van de bodem af met een schaar. Dit maakt het gemakkelijker om de pagina’s te lijmen.

Maak de zijkanten als een hek. Neem hiervoor een houten handvat en houd het rechtop. Lijm een ​​steel verticaal aan de bovenkant en herhaal het proces aan de onderkant. Voeg nog een parallelle stengel toe aan de andere kant. Voeg vervolgens nog twee houten stelen toe, op gelijke afstand van elkaar.

Herhaal de vorige stap voor elke kant van de beker. Lijm vervolgens de zijkanten aan de buitenrand van de basis. Dat is het! Lekker makkelijk toch? Zodra de lijm is opgedroogd, vult u de paasmand met gras, kleine kuikens, chocolade paaseieren of wat u maar wilt. Als de mand te simpel voor je is, kun je hem schilderen zoals je wilt, bijvoorbeeld met spuitverf.

Eenvoudige paasdecoraties maken – ideeën voor het decoreren van de feesttafel

eenvoudig knutselen voor paasservetringen met bloemen

Zelfs eenvoudige knutselideeën voor Pasen kunnen prachtige decoraties opleveren. In deze rubriek willen we je twee ideeën geven voor tafeldecoraties voor Paaszondag. Hieronder leer je hoe je zelf eenvoudige servetringen maakt en een interessant alternatief voor de klassieke plaatskaarten.

Makkelijk te maken servetringen met bloemen voor Pasen

Eenvoudig servetringen maken van toiletrollen voor Pasen

Servetringen zijn een elegante aanvulling op uw feestelijke tafeldecoratie. Maar als je geen ringen van metaal of plastic hebt, kun je er ook een maken van bestaande materialen. Voor dit eenvoudige knutselproject heb je nodig:

 • lege papierrollen (bijvoorbeeld van toiletpapier of keukenpapier)
 • een liniaal
 • potlood
 • Schaar en knutselmes
 • Washi-tape in groen of een andere bijpassende kleur
 • Heet lijmpistool
 • kunstbloemen en groen

Versier doe-het-zelf servetring met kunstbloemen

Knip eerst even grote ringen uit de papierrollen. Hiervoor kun je het beste een hobbymes gebruiken. Wikkel vervolgens washi-tape om elke ring en maak indien nodig een tweede laag. Knip vervolgens de stelen van de kunstbloemen af ​​op de breedte van je servetring. Gebruik het hete lijmpistool om elke bloemstengel en eventueel een paar kunstblaadjes aan de ring te bevestigen. Druk de bloem voorzichtig naar beneden totdat deze goed aansluit en zorg ervoor dat u uw vingers niet verbrandt. Blijf dit doen totdat je genoeg servetringen voor op tafel hebt.

Drinkglas en plaatskaart in één

DIY eenvoudige plaatskaart met mini-krans en konijntje in glazen pot

Dit idee is geweldig voor een paasbrunch. Mason jars zijn versierd met natuurlijke materialen zoals jute, takjes en kleine wilgenkransen en omgevormd tot interessante drinkglazen. Aan de voorkant is ook een konijnensilhouet als plaatskaart bevestigd. Hete lijm wordt gebruikt om de decoratieve elementen aan het glas te bevestigen. Bij deze glazen moet je zeker rietjes gebruiken. En na Pasen kunnen ze bijvoorbeeld als vazen ​​gebruikt worden.

Eenvoudige knutselideeën voor Pasen voor jong en oud

Eenvoudig en creatief knutselen voor Pasen met eierschalen

De volgende paar ideeën zullen zowel kinderen als volwassenen verrukken. Gebruik voor de eerste keer geverfde eierschalen om vazen, theelichtjes of schuilplaatsen voor schattige kuikens te maken. In de tweede leer je hoe je zelf eenvoudige paashazen kunt maken van rijst en een oude sok.

Eenvoudige paasdecoratie gemaakt van eierschalen

Gemakkelijke knutselideeën voor paaskuikens van mini pompons

Je kunt ook de lege eierschalen die over zijn van het bakken van de paastaart in de decoratie verwerken. Je kunt ze inkleuren (met paaseikleuren, acrylverf, enz.) of ze natuurlijk laten. Het is alleen belangrijk dat je de kommen van binnen en van buiten goed afspoelt met water en eventueel een beetje afwasmiddel. Daarna zijn er geen grenzen meer aan creativiteit. Je kunt mini kuikens maken van pompons zoals op de afbeelding hierboven, de eierschaal vullen met kleine plantjes of kaarsvet en een lont toevoegen en zelf een mooi theelichtje maken. Je kunt de afgewerkte decoratie vervolgens gebruiken om je tafel, vensterbank of wat je maar wilt te versieren.

DIY paashazen uit sokken zonder te naaien

eenvoudige knutselideeën voor paassokkonijntjes met rijst

Heb je eenvoudige knutselideeën nodig voor Pasen die je ook met de kinderen kunt doen? Dan zijn deze schattige sokkenkonijntjes precies de juiste keuze. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn sokken, rijst en elastiekjes. Een gedetailleerde stapsgewijze handleiding vindt u in de onderstaande afbeelding. Probeer alleen de eerste elastische band niet te dicht bij de rijst te binden, zodat je het hoofd en de konijnenstaart gemakkelijker kunt maken. We wensen je veel plezier en succes!

Eenvoudige handwerkinstructies voor Pasen: zo wordt een eenvoudige paashaas gemaakt van een sok

Knutselideeën voor Pasen maak eenvoudig zelf een sokdierkonijn

Voor meer sokdieren, bekijk zeker ons artikel “Maak je eigen sokdieren – Instructies voor konijnen, olifanten, katten en apen”.